Raikkkonen: "Lotus E20 İle Podyum Mümkün"

yazar:

kategori:

2007 Formula 1 Şampiyonu, zor geçen sıralama günün ardından Melbourne’de puan alanına kadar ulaşabilmişti. Bu performans ile Raikkonen, Sepang’da Lotus E20 ile ön grupta mücadele için ümitlendi.

Raikkonen: “Araç çok iyi durumda. Yarışta trafikte çok sıkıştım. Bu yüzden pek bir şey gösteremedim. Daha iyi bir yerden kalksaydım neler olurdu kim bilir?”

“Aracın hızı yüksek. Sıralama iyi geçtiği sürece podyum mücadelesi verebiliriz.”

“Daha gelecek performans var. Her zaman araçla ilgili bir şeyler öğreniyoruz. Son yarışta, tam potansiyeli ortaya çıkarma şansımız olmadı. Umarım Malezya’da biraz daha düzgün bir yarış çıkarırız”

Fin pilot, Lotus’un bu hafta tempoyu yakalayamaması için bir neden olmadığını belirtti.

Raikkonen: “Malezya’da performansımızı geliştirmek için çalışacağız. Aracın orada nasıl bir davranış sergileyeceğini bilmiyoruz. Ama her yerde iyiydi. Bu yüzden orada da aynısı olur”

“(Sepang’da) yine iyi bir araca ihtiyacınız var ki elimizde de böylesi var gibi görünüyor. Umarım Avustralya’dakinden daha sorunsuz, hatasız bir hafta sonu geçireceğiz”

Takım arkadaşı Romain Grosjean ise Malezya’da çok fazla işlerinin olmadığını; doğrudan performans çıkarmaya odaklanacaklarını ifade etti.

Grosjean: “Araç Avustralya’da çok iyi çalışıyordu. Her zaman elde edebileceğiniz küçük gelişimler var ama şu anda net olarak göstereceğiniz büyük bir şey yok. Araç çok iyi performans gösteriyor.”


Yorumlar

  1. Kimi, şahdamarımsın 🙂
    Ne işe yarar.. Ne atar damar, ne toplar damar, ne de aort damarı..

  2. geçen sene petrov bile podyum yapmıştı bana kalırsa E 20 nin temposu gayet şahane bu sene kimi yarış galibiyeti kazanır büyük ihtimalle spa

  3. Ben 1.2MB/s ile çektim ve 50 dakika sürdü.

  4. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    gece açtım sabah inmişti. hızdandır.

  5. Benim verdiğim linkten mi dostum.

  6. sorun yok dostum seni azçok biliyom burdan pardon 🙂

  7. Tolga Soydan avatarı

    :))))

  8. internet hızıyla alakalı. 5 saat 4 dak. indirebildim bende 🙂

  9. 2014 du.. Göz var nizam var 🙂

  10. senin verdiğin tourrent linkinden yarışı indiriyorum 7 saat oldu hala % 93 ü indi.acaba benim pc de mi problem var yada internet hızında normalde bu kadar uzun sürüyormu ?

  11. jacksss sakin, 2003 yazacagima 2009 yazmisim yanlislikla, ne bagiriyon 🙂

  12. işte duymak istediğim tamda bu aklımdan geçenleri söylemiş

  13. Eevet yusuf 2003 olacakti yanlis yazmisim saol 🙂 2009 da dondurma-kola mevzusu olmustu 🙂

  14. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Catalogne 🙂

  15. Ahanda fotosu 😀

  16. Yuh artık diyorum 😀

    2003 Maleyza Grand Prix Pist: Sepang Motoru: McLaren MP4-17D
    2004 Belçika Grand Prix Pist: Spa-Francorchamps Motoru: McLaren MP4-19B
    2005 İspanya Grand Prix Pist: Catalogne Motoru: McLaren MP4-20
    Diye devam eder….

  17. ya bu Ahmet arkadaşımız ya başka bişiden bahsediyo biz anlamıyoz yada uykulu haliyle yazdı bunları çünkü bizim bildiğimiz Kimi'nin ilk yarış galibiyeti 2003 ve çünkü bizim bildiğimiz Kimi o berbat F2009 ile 2009'da aldığı ilk diil tek galibiyet SPA'daydı..

  18. evet yanlis yazmisim saol 🙂 2009 da dondurma-kola muhabbeti vardi 🙂

  19. 2004 olacaktı sanırım : )

  20. Ahmet Kara şakamısın yoksa bizim anlamadıgımız farklı bişidenmi bahsediyon ilk yarış galibiyeti 2003 te geldi Kimi'nin…

  21. bence kimi 3-4- yada 5.sıralarda devamlı yarışacaktır.daha ilerisine gidemez.aslında gider ama lotus o kadar da iyi değil bence.ilk yıl anca bu kadar.button,alonso ve weber ile çekişecektir devamlı.ilk 2 de yüzde seksen hamilton ve vettel olacaktır.

  22. afiyet olsun:))

  23. iceman dönüşü avatarı
    iceman dönüşü

    bekleyin kimi geliyorrr

  24. Yusuf  Hitay avatarı

    2003 olacaktı sanırım

  25. Kimi ilk yaris galibiyetini 2009 Malezya da almisti, ugurlu gelir yine insallah 🙂

    Kimi`nin Avustralya da tamamen duz bir surus sergiledigini dusunuyorum, amaci yarisi bitirmek ve sistemlere alismaya devam etmekti, o yuzden fazla agresiflesmedi, ben Avrupa ya kadar beklemedeyim, Ispanya dan itibaren sinirlari zorlamaya baslayacaktir diye dusunuyorum..

  26. Kimi Dondurma-Kola yapar 2009 da orda yaptigi gibi 🙂

  27. "Son yarışta, tam potansiyeli ortaya çıkarma şansımız olmadı."

    Son yarışta derken kaç yarış yapıldıki :D? Kimi kafanmı güzel? daha 2012 nin ilk yarışı + senin 2 sene sonra ilk yarışın 😀

  28. rıdvan  karaca avatarı
    rıdvan karaca

    vay be o zaman kimi ilk yarışta zorlamadı hadi bakalım grojen sıralamada 3. olarak gösterdi ii bakalım ama malezyada kesinlikle mcleran ve redbull önde olacak kimi de webber button shumi alonso ile çekişir

  29. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Aklima nedense secimler geldi.butun gun insanar oy kullanir.belli bir saatte oy atma isi biter.ancak sonuclari aciklamak belli bir saate kadar yasaktir.insanlar bekler bekler bekler…

    ilk secim sonuclari aciklandiginda atiyorum·turkiye geneli oylarin partilere gore dagilimi

    a partisi %35
    b partisi %33
    c partisi %28 vs vss.

    oylarin tamami sayilip resmi aciklama yapidigindada genellikle son sonuclar ilk sonuclarla ayni oluyor.simdi ne alaka dendigini duyar gibiyim.

    F1 dede ilk testler son testler ilk siralama ve ilk yaris sonucuna gore cikan siralama v performans genellike ayni oluyor.bunca sene hep bole oldu.tek sikinti sezon icinde ozellikle avrupa ya donuste bazi takimar istisnai sekilde gelip digerlerine fark. atti.

    bence lotus antremanar ve ilk raundda cok iyidi.hiz denge lastiklere dqvranis ve pilot kalitesi ile kimi nin dedigi podyum hatta gelibiyet cok uzak degil.

  30. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Kimi yapma böyle heyecanlanıyorum:)

  31. kesinlikle katılıyorum, malezyada süpriz yaparlarsa kimse şaşırmasın.

  32. R31 in her zaman o kadar kötü olmadığını savundum sadece önden çıkış egzoz işleri berbat ediyordu. E20 Gerçekten de sıkı bir paket gelişime açık Romain ve Kimi çok memnun geliştirme yarışın da geri kalmazsa takım üçüncülük mümkün bir hedef. Lastiklere çok nazik davranıyor araba bu da çok iyi bu sene Mercedes de lastik sorununu hallederse bu iki takım zaman zaman pistten piste zirveyi zorlayacaklarını düşünüyorum.

  33. O değil de Malezya 3 gün yağmurlu gözüküyor,2010'da yağmur yağdığında neler olduğunu hatırlıyoruz 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir