Raikkonen, E20'nin Direksiyon Sorununun Çözülmesini Umuyor

yazar:

kategori:

Finlandiyalı sürücü benzer sorunu sezon öncesi testler yaşamasının ardından Avustralya’da birinci antrenman seansında tekrar sorun yaşamış ve pek çalışamamıştı.

Takım direksiyonda bazı değişiklikler yapsa da Raikkonen sezonun ilk yarışına pek istediği gibi direksiyon ayarlarıyla çıkamadı.

Raikkonen “Deneyeceğimiz bazı şeyler var. Doğru bir şekilde ayarlamak sorun olacak.”

“Bir çok şey var. Geçmişte bu tür şeylere alışkın değildim ve olması gerektiği kadar mükemmel durumda değil.”

“Takım sorunu bildiğimizden beri sıkı çalışıyor ancak bu çözülmesi en kolay sorunlardan birisi değil. Yeni bir tanesini deneyeceğiz ve umarım sorunsuz olur.” dedi.

Raikkonen, 2 senelik araya rağmen çok büyük fark görmediğini söyledi.

Raikkonen “Hislerim aynı. Downforce seviyesi hemen hemen aynı gibi. Belki şu anda biraz daha fazladır ancak kontrol açısından oldukça benzer.”

“Yarışta iyiydi. Geliştirmek istediğiniz alanlar vardır ancak her zaman mükemmel olmaz. Her zaman daha iyisini istersiniz.” dedi.

Raikkonen ayrıca Pirelli lastiklerinden şaşırtıcı bir şekilde memnun kaldığını söyledi.

Raikkonen “Lastikler gerçekten iyiydi. Kolaydı ve muhtemelen biz daha fazla sorun bekliyorduk.”

“Daha öncesinde bilgim yoktu ve bu kadar iyi olmasına şaşırdım. Yarışta 2. sette kullandığım lastiklerle tüm yarışı tamamlayabilirdim.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Avustralya gp tur zamanlarını incelerken çok ilginç ve çok sevindirici bir data tesbit ettim.ilk pitlere girmeden önce takımların ve o takımların en hızlı tur atan pilotlarının zaman turları
    1-button 92.98 saniye (1:32:98) lap 5
    2-kimi 93.06 sn (lap 14)
    3-vettel 93.30 sn lap 12

    kimi en hızlı ikinci zaman turunu yapmış ilk pitlerden önce 14.tura başlamadan önce önünde kobayashi var zaman kaybediyor kimi.kobayashi 14.tura başlamamadan pite giriyor ve kimi nin önü boşalıyor ve mükemmel bir tur zamanı rbr den bile daha hızlı.yani kimi nin önü boş olduğunda mükemmel hızlı ki yarıştada zaten sadece o bölümlerde önü boştu Sauberler genelde önündeydi ve önünde hep birileri oldu

  2. Lovely_F2008  avatarı

    "Daha öncesinde bilgim yoktu ve bu kadar iyi olmasına şaşırdım. Yarışta 2. sette kullandığım lastiklerle tüm yarışı tamamlayabilirdim." yorumu çok önemli . Malezya lastikleri katleden bi pist biliyosunuz , eğer rai gerçekten iyi hazırlanabilirse ve sorun yaşamazsa çok iyi bir raikkonen bizi bekliyor olacak . Tabii ileriki yarışlar için de bu söz konusu .

  3. Tolga Soydan avatarı

    lastikler hakkında bu kadar iyi konusması çok güzel

  4. “Yarışta 2. sette kullandığım lastiklerle tüm yarışı tamamlayabilirdim“

    Button ve Perez`den sonra lastiklerine iyi bakabilen bir pilot daha geldi 🙂

    Su direksiyon sorunu da bi hallolsa iyi olacak..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir