FIA, Bir Kez Daha Mercedes'in Kanadına Onay Verdi

yazar:

kategori:

Avustralya GP hafta sonunda Mercedes’in kanadının yasal olmadığı konusunda şikayetlerini yapan Lotus ve Red Bull takımlarına kötü haber geldi.

Autosport’un haberine göre FIA, Malezya’daki toplantıda takımlara Mercedes’in sisteminin yasallığı konusunda şüphe duymadığını belirtti. 

FIA, sistemin pasif olması nedeniyle yasak olmadığını, sistemin sürücü tarafından aktif edilmediğini söyledi.

Lotus ve Red Bull takımlarının bu kararın ardından protesto mu yapacakları yoksa sistemi mi kopyalayacakları bilinmiyor.

 


Yorumlar

  1. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Çift kapaklı dergiler gibi oldu Red Bull..Kendilerini bir iki sene içinde birşey zannettiler..

  2. efsane gategen avatarı
    efsane gategen

    ya hala konuşuyormsuun hocam sen ya sözünün arkasında dur ..O zaman fia ilerde bir kez daha onaylıycak 😀

  3. FIA'nın şimdiden bu sistemin gelecek sene için yasaklanacağını açıklaması gerek bence. Küçük takımlar bunu hazırlamayı düşünmeyebilir o zaman. Öndekiler zaten yapmak zorundalar.

  4. Iyi de suyle bakalim ne zaman yasaklanacak.2013 yilindami?

  5. Madem kendinden çok eminsin "Sezon sonunda yasaklanacak" deseydin.

    Hiçbir şeyden anlamadığın için yarın yasaklanacak diyemiyordun, bunu bildiğin için mesajın ucunu açık bıraktın.

    FIA'dan onay gelmese "ben size demiştim" diyecektin, onay gelirse de şimdi söylediklerini zırvalayacaktın.

    Ama kimse yemedi gördüğün gibi.

  6. Hızımızı arttıran küçük bir buluş ama yeterince hızlı değiliz.Umarım daha da gelişiriz.Podyum için terli değiliz.Mc'ların arkasından öylece bakıp kalıyoruz.
    Yasak konusuna gelince beni ilgilendirmez.FİA ne dediyse o olur.Bizim dememizle birşey olmadığına göre,itirazımız; maçta hakem düdük çaldıktan sonra nasıl kararına itiraz bir işe yaramadıysa burda da bir işe yaramıyor.Boşuna yırtınmanın bir manası yok aksine yırtındığınla kalıyorsun:)

  7. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    herkes burada allah ömür verirse görüşürüz tabiki de, fakat FIA'nın iki kez incelediği bir şeyi ve kurallara aykırı olmayan bir tasarıyı yasaklayacağını hiç sanmıyorum,hatta FIA redbull'a bir kınama vermeli diye düşünüyorum (FIA'ya) güvensizliklerinden dolayı ,neyse uzatmaya gerek yok görelim bakalım neler olacak.

  8. Sezon içinde nasıl Redbull u yasaklayamadınız Silverstone da bu senede Mercedes i yasaklayamayacaklar ama Kanat yasaklanacak anlayan anlamıştır nedemek istediğimi.Bu sporda başarı elde edilen sistemler hep yasaklanmıştır.Eğerki yasaklanmasaydı 10 sene daha Redbull garanti şampiyondu yarışları izlemeye gerek yoktu.Şimdi belirsiz kimin şampiyon olacağı çünkü daha çok erken ama sezon sonu görüşelim sizinle.

  9. Çevir kazı yanmasın.

  10. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    FIA'dan bahsediyoruz değil mi ? arkadaşım ilkinde yasaklanmadı protesto kurallara aykırı falan fılan biton şey zırvalandı ,hadi ikinci seferde de incelendi yine yasaklanmadı , bundan sonra herkes bir tarafınıda yırtsa bu sistem yasaklanmaz , FIA'nında tekrar inceleme gereksiniminde bulunacağını hiç sanmıyorum , siz kopyalamaya çalışırsınız ancak becerebilirseniz tabi .

  11. kedi-ciğer ilişkisi…

  12. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    g.t oldular kapak olsun!!! ş.fsiz redbull illegal difüzör ve illegal kanatlarla iki yıl şampiyon oldular ve bunu illegal yoldan yaptılar fakat öyle bir sistem yaptılarki legal olmasını sağladılar bunu bilen bilir. o zaman öyleydide şimdimi böyle oldu ş.fszler!!

  13. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Abi şu fıkrayı siteye koyduğumdan beri aynı şekilde sorular havada uçuşuyor 😀

    dedim dedim inanmadınız,ne oldu şimdi? 😀

  14. Beyler burdayım merak etmeyin 😀 Kanat yasaklanacak dediysem yasaklanacak ama size yarın yasaklanacak mı dedim atladınız hemen.

  15. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    kopyala yapıştır yapamadıkları için zaten oldu ya bütün bunlar ;))

  16. Beyler sıkmayın canınızı yasaklanacak 😀 Ben yarın yasaklanacak mı dedim yasaklanacak dedim ikisi arasındaki farkı anlayamıyorsunuz bile..

  17. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    sinan uzunoğlu diye bir arkadaş vardı dün buralarda nerede kendisi ? neredeee ? ne oldu sinan senin demenle yasaklanmıyo o kanat sizin sonradan yasaklanan sistemleriniz gibi değil yaniii

  18. Sadece jordan mı? minardi F1 tarihi boyunca alamadığı puanı 2005 yılında aldı:) 2 sürücüsü de 2 tur yemesine rağmen 7 puan almışlardı:))

  19. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Yasaklayacaklarsa anca sezon bitince yok öyle yağma! Sinan Uzunoğlu'na selamlar. Yasaklanacak dedin dedin sana inanmadılar. Ne oldu şimdi? Gördün mü? :)))

  20. Evet yasaklanıcak ben sana yarın yasaklanacak falanmı dedim yasaklanacak dedim.İkisi arasındaki farkı anlayamadın heralde.

  21. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Güzel Yarıştı. Schumi ve Barrichello Arada Birbirleriyle Çekişirken Yarış Dışı Kalacaklar Diye Korkmuştum. Jordan Podyumdaydı 😀

  22. Protesto edicez demek yarışmıycaz demek.ayrıca arkadaş zaten yazmış Amerikada havanın yağışlı olması dolayısıyle lastiklerinin güvenli olmadığını söyleyen Michelinin lastik tedarik ettiği takımlar yarışmamıştı.Sonuç koca bir Hiç. 🙂

  23. Evet aynen öyle. Sadece bridgestone kullanıcıları piste çıkmıştı. Bence böyle bir protesto gerçekleşmez sadece blöf ama tutmadı. Bence asıl konu zaten F kanal olayı değil zaten mercedesin durumu ortada yarışa poleden başlasa bile 5 tur sonra 5.ile çekişeceğini ben biliyorsam RBR ve Lotusta biliyordur. Olay tamamen bu iki takımın dikkatleri başka yöne çekmesi ve kendi sistemlerinin deşifre olamamasını sağlamak.

  24. Ama o dediğin micheline lastikmkullanan takımların yarışa çıkmak istememeleri ile ilgiliydi. burda sadece 2 takım bunu protesto etmekten bahsediyor ama bunun yöntemi nedir ve protesto gerçekleşirse nasıl bir karşılık görür onu merak ediyorum.

  25. istediğiniz kadar şikayet edin, HIZIMIZA yetişemeyeceksiniz !

  26. donnie darko avatarı

    Michelin kullanıcılarının formasyon turunun sonunda garajlara girmesi olayını kastediyorsun sanırım. O kadar takım yaptı, 3 takım yarıştı ve bir sonuç değişmedi. Bu iki takım da aynı şeyi yaparsa kendilerini yakarlar. Yapacaklarını sanmam.

  27. donnie darko avatarı

    Bence Lotus ve Redbull işin cılkını çıkarmaya başladı. FIA geçen seneki ve bu seneki sistemlerde dominant olan araçları araştırıp, bu sistemlere izin verdi. Geçen sene Redbull, bu sene Mercedes, seneye bir başkası. Zaten hemen herkes kopyala yapıştır yapıyor. Kimsenin zoruna gidecek birşey yok böyle durumlarda.

    Belki burada Lotus'a daha az kızabilirim. Sonuçta kendileri tarafından ortaya atılan (ki Ferrari'nin de onayını aldığı) frenleme esnasında ayarlanabilen sürüş yüksekliği yasaklandı. Sistem ne kadar verimliydi ve sağlamdı asla öğrenemeyeceğiz. Ondan dolayı kendilerine rakip gördükleri takıma kanca takmaya çalışabilirler ki bu da yanlış bence.

  28. Mercedes GP avatarı

    Ne oldu Christiannn problemmi var ? Adrian Newey'eye ne oldu yapsınlar sistemi daha mercedes'in aracında gizli olan bir çok şey vardır ama biz bilmiyoruz.Haug'un dediğine göre araçta akıllıca çözümler uyguladık demişti sezon öncesi testlerde bakalım daha neler çıkacak mercedes'ten bence ağlayıp sızlamak en nefret ettiğim şey hayatta bir şey olmuyorsa olmuyor daha zorlamanın anlamı yok mesela bu konuda Lotus ve Red bull çok amatörce davrandı zaten FİA'ya güvenmiyorsanız çıkın spordan adamlar illegalse illagel der legal ise legal der.bide şu FİA'yı neden FERRARİ'YE bağlıyorusunuz onuda anlamadım ne alakası var fia=ferrari bazı f1den anlamayanlar böyle şeyler yazıyor en iyi fanatik takımına ve diğer takımlara saygılı olandır biz F1 den ne kadar anlıyoruzki onların yanında sadece yorum yapabiliriz.ama nedense bu türkiyede böyle olmuyor futbola çeviriyorlar işi hemen holiganlaşıyorlar bir sport için birbirlerini yaralayan var özelliklede fenerbahçe-galatasaray maçları gibi maçlar sonrası.bence şu sporu diğer sporlardan farklı kılan şey asilliği ve ağırlığıdır

  29. Bildiğim kadarıyla öyle. Hani bir nevi tehdit. Yanılmıyorsam en son bu tip bir protesto 2005 yılında Amerika gp de gerçekleşmişti.

  30. Protesto olması ne anlama geliyorki? protesto edince ne yapacaklar? yani nasıl protesto olacak yarışamı çıkmayacaklar nedir?

  31. Şurda kelime hatası var sanırım;
    "FIA, sistemin pasif olması nedeniyle yasak olduğunu, sistemin sürücü tarafından aktif edilmediğini söyledi."
    Pasif olması nedenşye yasak olmadığını olacaktı sanırım.

    Neyse redbul ve lotusa kapak olmuştur bu karar. kolayca kopyalanacağını sanmıyorum bir rivayete göre ön kanattan giren havayla arka kanattakinin bir bağlantısı olduğundan bahsediliyor.

    şimdi egsoz beslemesi ile ilgili incelemeyi yapları gerek bence.

  32. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Sinan Uzunoğlu 23 saat 4 dakika önce
    Hiç çırpınma Brawn o kanat yasaklanacak

    FIA, Bir Kez Daha Mercedes'in Kanadına Onay Verdi

    Burada dikkat çekmek istediğim konular FIA/ BİR KEZ DAHA..

  33. Abi tamam şikayet edersiniz, baskı yaparsınız ama protesto nereden çıktı. Geçen yıl sizin onay almanız gereken üç farklı konu vardı, egzoz sistemi, ebd ve esnek kanat. Tüm bunlar incelendi onay gelince hiç bir takım ses çıkarmadı en azından protesto gibi kelimeler kullanmadı. Üstelik siz tüm bu sistemleri kullanarak belki de bir daha hiçbir zaman göremeyeceğiniz baskın bir şampiyonluk yaşadınız.

  34. kopyala yapıştır.yumul yumul yumul 🙂

  35. rocco junior avatarı

    İstedikleri kadar protesto yapsınlar onay almıştır,konu kapanmıştır.Hani yasaklanacak diye ötüp duranlar sonra bize iddaalı konuşuyorsunuz,sallıyorsunuz diyenlere tokat gibi yanıt olmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir