Red Bull, Mercedes'in Kanadı Konusunda İkna Olmuyor

yazar:

kategori:

FIA, gelen şikayetler karşısında 2 defa Mercedes’in arka kanadını inceledi kanadın kurallara uygun olduğunu açıkladı. Buna rağmen Horner, başka takımlarla birlikte bu konuda daha fazla açıklama istediklerini söyledi.

Horner “Bu konuda itiraz eden sadece ben değilim, başka takım patronları da açıklama istiyor.”

“Bu yaratıcı bir fikir olarak mı kabul ediliyor? Eğer öyleyse Mercedes’e şapka çıkarırız. Ya da orada izin verilmeyen bir kanat hareketi mi var?”

“Bu çözülmesi gereken en önemli konu ve bu hafta sonundan daha açık bir şekilde çıkmamız iyi olur.” dedi.

Bu ısrarına rağmen Horner, FIA’nın tutumunun değişmesini beklemiyor.

Horner “Mercedes konusunda biraz tartışma oldu. Aracın da incelemelerden geçmesi nedeniyle FIA’nın aracın ayarlarından memnun olduğunu çıkarabilirsiniz.” dedi.


Yorumlar

  1. anlaşılan dekolte kafalı mühendis busene dersine iyi çalışamamış

    o zaman kopyala yapıştır yapacaksın

    ayrıca meşrubatçılar yapınca yaratıcılık diğerleri yapınca illegal

    bak sen ben hayatımda böyle çiğ bir takım görmedim

    o yüzden hep bir meşrubat takımı olarak kalıcaklar sığ ve ufak düşünceleri yüzünden.

  2. Bizde de EBD olduğu düşünürsek ve bunu RBR'den sonra en iyi biz kullandığımız için senin yanlış hatırlıyor olman çok daha büyük bir ihtimal.

  3. Geriye dusunce sesleri cikmaya basladi.. Madem bu kadar takintilisiniz kurallara 2 senedir nerdeydiniz ? Hizli olsaniz bile kurallara uymaniz lazim yavas olsaniz bile.. 2 yilda kendinizi buyuk takim sandiniz ha guldurmeyin beni. McLaren'e gucunuz yetmiyor tabi Mercedes'e saldiriyorsunuz ama Ross Brawn gibi biri varken o takimda anca tukurdugunuzu yalarsiniz..

  4. Ahh canııım, gözlerim doldu..

  5. bi blok tuşu olsada şu gereksiz ve tartışma cıkarıcı mesajlarını görmek zorunda kalmasak

  6. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    RAMBO sen olayı yanlış anladın.bel altına kadar VARAN yorumlar diyor VURAN demiyor.

  7. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    mclaren fiaya ebd yi yasaklaması için ağladı mı ? hele bununla ilgili bir haber göster bana .yasal mı değil mi diye kontrol edilmesi için fiaya başvurdu.yasal olunca da hiçbir takım bir daha kontrol ettirmek için baskı yapmadı.şimdi ise mercedesin f kanalının yasaklanması için ağlıyor red bull hatta tahsin emre efe idi galiba bi haber paylaşmıştı red bull ile ilgili o haberi bir oku istersen

  8. 3 Temmuz 1987’de Almanya’da doğan Vettel, ciddi anlamda karting yapmaya 1995 yılında başladı. Babası da tırmanma yarışlarına katılan bir sürücü olan Vettel için, bir karting kariyeri ciddi anlamda düşünülüyordu aile içinde. Hatta kendisinden dört yaş büyük olan ablası da, karting yarışlarına katılmıştı. Babası, Sebastian 3.5 yaşındayken, ona Noel hediyesi olarak bir go-kart ehdiye ettiğinde, Vettel’in hayatını sonsuza kadar değiştirmiş oldu aslında. Gerçek bir karting pistine ilk çıktığında, sadece beş yaşındaydı. Yaş sınırlaması nedeniyle resmi yarışlara sekiz yaşında katılabilen Vettel, ilk senesinde ilk zaferini kazandı. Babası, oğluna uzun vadeli bir sponsorluk ayarlayabilmek için çalışmalara hemen başladı. Hatta oğluna tulum giydirip, bir otomobil fuarına götürdü. Bu çabalar ve yeteneği sayesinde Vettel, Red Bull Junior takımına seçildi. Böylece genç Alman, yarış kariyerinin tamamını şekillendirecek red Bull ailesine adım atmış oldu. Karting yaptığı sekiz sene içinde sayısız şampiyonluklar kazandı. En önemli başarılar arasında Almanya ve Avrupa Junior şampiyonluklarıyla Monaco Karting Kupası’nı sayabiliriz.

    2002’de Formula BMW yarış kursuna giden Vettel, 46 adayı geçerek şampiyonada yarışmak üzere seçildi ve 2003’te beş galibiyet, beş pole pozisyonu ve 12 podyumla birlikte prestijli Almanya Formula BMW şampiyonasını, ilk sezonunda ikinci sırada bitirip, yılın çaylağı ödülünü aldı.

    2004 yılı Seb’in, gerçek sıçrayışını yaptığı sezon oldu. Vettel, Formula BMW’de katıldığı 20 yarışta 18 galibiyet, 14 pole pozisyonu, 13 en hızlı tur elde edip, tüm yarışlarda podyuma çıktı ve 400 puan üzerinden 387 puan alarak rekor kırdı. Bu ezici performans, BMW’nin fazlasıyla ilgisini çekti. Sebastian sadece hızıyla değil, profesyonelliği ve olgunluğuyla da dikkat çekmişti. Yarıştan saatler önce piste gelen genç Vettel, telemetre verilerini inceliyor, sponsorlarla ilgileniyor ve mühendisleriyle toplantılar yapıyordu.

    2004 şampiyonluğu sayesinde, bir sonraki sene Williams-BMW FW27 ile Jerez’de ilk F1 testine çıktı ve BMW, kendisiyle uzun süreli bir kontrat imzaladı. O sene F3 Avrupa Serisi’ni kovalayan Seb, yarış kazanamasa da 64 puanla beşinci sırayı aldı ve çaylaklar serisini kazandı.

    2006 Sebastian için, çok yoğun bir sene oldu. F3 Avrupa serisi ve Renault Dünya Serisi’ni aynı anda kovalayan Vettel, bir Renault yarışında, geçirdiği kazada neredeyse parmağını kaybediyordu. Doktorların bir süre dinlenmesi tavsiyelerini çok da dinlemeyen Seb, 2006 Türkiye GP’sinde BMW-Sauber’in üçüncü pilotu olarak Cuma günü piste çıktı. Bu sayede, 19 yaş 53 gün ile resmi bir GP hafta sonunda piste çıkan en genç pilot olan Vettel; katıldığı ilk antrenman seansını da ilk sırada bitirerek, büyük sükse yaptı. Seb, o gün resmi olmayan bir rekora daha imza attı. F1 kariyerinin dokuzuncu saniyesinde, pit yolunda hız limitini aşan Vettel, 1000 dolar para cezasına çarptırıldı.

    Jacques Villeneuve’ün kovulmasının ardından Robert Kubica takımın ikinci pilotluğuna terfi edince Vettel, BMW’nin üçüncü pilotu olarak beş Grand Prix hafta sonunda Cuma günleri piste çıkıp test yaptı.

    Seb, 2007 yılında GP2 yerine Renault Dünya Serisi’ni kovalamak gibi ilginç bir kara aldı. Bu sayede BMW takımına daha fazla zaman ayırabilen Vettel, kazandığı ilk paralarla İsviçre’ye taşındı ve bu sayede takımın fabrikasına daha da yakınlaştı. Kubica’nın Kanada’da yaptığı korkutucu kaza, bir hafta sonra yapılan Amerika GP’sinde Vettel’e BMW-Sauber’in yarış koltuğunu getirdi.

    Indianapolis’te yedinci başladığı ilk GP’sini sekizinci sırada bitiren Vetteli böylece 19 yaş 349 gün ile F1’de puan alan en genç sürücü olarak, bir rekor daha kırmış oldu. Kubica Fransa’da otomobiline geri dönse de, Vettel F1’den uzun süre ayrı kalmadı. Pilotlarıyla sorun yaşayan Toro Rosso’da, ayrılan Scott Speed’in yerine, dokuz yaşından bu yana Red Bull’un desteğiyle yarışan Vettel’i seçildi. BMW’nin vermesi gereken izin kısa sürede alındı ve Ağustos ayındaki Macaristan GP’sinden Vettel, STR2’nin direksiyonuna geçti. Vettel, yağmur altında yapılan iki Uzak Doğu yarışında dikkatleri üzerine topladı. Japonya’da yağmur altında güçsüz otomobiliyle üçüncü sıraya kadar yükselen Vettel, Güvenlik Aracı periyodundayken kardeş takımı Red Bull’dan Mark Webber’e arkadan çarparak, muhtemel bir podyumu çöpe attı. Bu olayın ardından garaja döndüğünde, hüngür hüngür ağlayan Vettel, bir hafta sonraki Çin GP’sinde yağmurlu zeminde yine yıldızlaştı ve bu kez 17. başladığı yarışta dördüncü sırayı alarak, takıma tarihinin en iyi derecesini kazandırdı.

    Vettel, 2008 sezonuna çok kötü bir başlangıç yaptı. İlk tur kazaları ve mekanik sorunlar nedeniyle ilk dört yarışta finiş göremeyen ve eleştirilen Seb, damalı bayrağı ilk kez İstanbul Park’ta gördü. Vettel, yeni otomobil STR3’ün ilk yarışı olan Monako’da, yine yağmur altında 19. sırada start almasına rağmen, beşinci olmayı başardı. Avrupa ve Belçika’dan da puan çıkarmayı başaran Vettel, Monza’da tarih yazmaya devam etti.

    Yine yağmur altında yapılan yarışta, önce Cumartesi günü pole pozisyonunu aldı ve sonra da, kaygan zeminde koşulan yarışı baştan sona kontrol altında götürüp, zafere ulaşarak 21 yaş 73 gün ile en genç pole pozisyonu sahibi ve 21 yaş 74 gün ile en genç yarış kazanan pilot olma unvanlarını, Fernando Alonso’dan devraldı. Şans faktörünün kesinlikle içinde olmadığı bu başarılarla, geleceğin dünya şampiyonu olduğu yönündeki görüşleri daha da kuvvetlendiren Vettel, önümüzdeki sene Red Bull takımıyla yarışacak. serhan abinin vettelin monza galibiyeti sonrası yazısı

  9. tahsin geçen sene fıa ya ebd yi yasaklaması için ağlayanlar sizler değilmiydiniz ben mi yanlış hatırlıyorum aynı şeyi red bull yapınca neden arıza çıkarıyosunuz

  10. ben mi bel altından vuruyurom dikkat et ilk önce senin fandaşların sebastiana demediğini bırakmıyor karşılığını verince suçlu biz oluyoruz değilmi biraz objektif ol efendi

  11. Mercedes GP avatarı

    Yaav daha ne itiraz ediyon be adam 2 kez onay almış kopyalamaya bakacan başka çaren yok yada sistemi yapmıcan bu arada idman tv yarın antremanları göstericekmi ?

  12. Varsa elinde kanıt açıkla Hornercim Renault Motorunun sesini kayıta alıp Fia ya inceletip madara olmaya benzemez bu işler 🙂

  13. rocco junior avatarı

    İkna etme zorunluluğu mu var?Onay almış bir şey yasaldır.Eğer biz kuralları daha iyi biliyoruz deme durumundalarsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurabilirler 🙂

  14. Aynen sistemin herseferinde FIA ya aciklanmasi sonucta takimlarada aciklanmasi demek, gorunmeyen bu sistemi kopyalamaya calisiyorlar yani gercekten bir itiraz yok.

  15. Bu kadar çok üzerine gitmelerinin yegane nedeni sistemi çok yakından inceleyip çok iyi bir şekilde kopyalamak istemeleri. Dün de dile getirdim geçen yıl sürekli kendilerine yöneltilen eleştirilere ve sorulara sistemimiz ve otomobilimiz yasal FIA'dan gerekli onayları aldık deyip milleti susturmaya çalışıyorlardı. Şimdi RB8'in McLaren'in ardında kalması Mercedes'in de sıralamalarda bu sistemle kendilerinden hızlı olması ağlamalarının tek sebebi. Red Bull daha da çok saldıracaktır McLaren'i yakalayamazsa.

  16. Geçen sene sizin parçalarla ilgili konuşuluyordu, bu sene roller değişti Mercedes ile ilgili konuşuluyor. Yarın Ferrari ile ilgili konuşulur. Bunları dikkate almamak lazım. İlgiyi başkalarının üzerine çekme taktiği.

  17. bizim takim şampiyonluklar yaşarken siz televizyonlardan o anların hayalini kuruyodunuz 7 senede adam mı oldunuz !!!!

  18. Yusuf  Hitay avatarı

    arkadaş belli ki yaşça küçük, muhattap olmayın derim.

  19. Nail soguk kardeş 2000 2004 deki ferrari egemenliginden sonra ferrari yi dururmak için neler yapildiginin farkında deilsen bende bu yorumunu gördükten sonra senin için gülmekteyim ve ölsemde gam yemem kardeş:D

  20. Site yönetimi RAMBO nickli üyenin bel altına kadar varan yorumlarına daha ne kadar müsade edeceksiniz ?

  21. demedi demeyin mclaren dede illegal bişeyler aramaya başlamıştır horner efendi…

  22. barış özbek avatarı
    barış özbek

    Defalarca fia tarafından incelenip yasal bulunup, hala tatmin olmamaları herkesin düşündükleri konuyu akla getiriyor.Daha rahat kopyalama ve büyük kazanç sağlama.İşin ilginç tarafı bu şekilde itiraz edilip fia tarafındanda defalarca aydınlatılan bu takım,dürüst ve açık yürekli olsa idi, fia siz merc ve diğer takımları haksız yere tutuyorsunuz,bizi baltalıyorsunuz,adil olmayan avantaj sağlıyorsunuz demesi gerekirdi.

    Bu arada en büyük aptallığı geçen yıl silverstone den sonra ecu yasağını sporun iğili için göz ardı edip,o da ne ise eski halin devamını kabul eden ferrari yapmıştır ki ferrari bir hayır kurumu değil yarış takımıdır.Fia tarafından haklı bulunan bir yasağı sporun iğiliği için göz ardı ettirip kendilerini dezavantajlı duruma getiren ferrari üst yönetimi,bu günlerde neredeyse paspas durumuna düşmüş ve sorumlulukta,redbullu 0,7 saniye herkesin önünde gören ekip ve dominiğindir.

  23. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/19588-horner-hamilton-un-aciklamalarina-guluyor.html

    horner bu haberde içecek firması olduklarını kabul ediyor da sana ne oluyor.sıkışınca kuyruğuna basılınca …………… noktalama işaretleri öyle mi.Hepiniz aynısınız.Bana faceni ver adresini ver de sana imla kurallarını ve bilmediklerini öğreteyim.

  24. efsane gategen avatarı
    efsane gategen

    burdan sayın adminime sesleniyorum saygılarımla asağıdaki yorumlarda bir üyenin …….. lı yazıları sizce sitemizin üslubuna yakışıyormu bizki bu siteyi hayranlıkla takip ederken böyle şeyleri görmemiz oldukça üzücüdür tartışma tabikide olmalı ama saygı cercevesinde tekrar saygılarımı sunuyorum

  25. adam john rambo 😀

  26. rocco junior avatarı

    Rambo,lütfen bize iyilik yap ve sus arkadaşım 🙂

  27. sülük senin kendi pilotundur rocco junior o nasıl bir üslüp çok kaşınıon sen illene alonsonun anadan doğma fotolarını istiyon açtırma bana mahrimiyeti alonsonun nasıl ………………………….. bir adam olduğunu hepimiz biliyoruz

  28. Nail Soğuk avatarı

    2000-2004 yılları arasında Ferrari'yi durdurmak için mi ? Arkadaş ne içtiysen ben de istiyorum, bu yorumu da gördük ya, ölsem de gam yemem artık 🙂

  29. rocco junior avatarı

    Adamlar sülük gibi çıktı 🙂

  30. yoruma bak ya meşrubatçı afedersin senin ………………………………. anladın sen beni yahu bu kadar da olmaz bir pilota ve takıma bu kadar mı yüklenilir bu kadar mı nefret edilir hakikaten inanılacak gibi değil aynı lafları tifosilere ve mc larencilere söylesek site karışır ban yeriz ama siz yapınca hiç bi şe yok vay be adalete bakk

  31. ben hangi pilota ukla ukala laf söyledim onları yapan sizin fanlarınız sebastian vettel ve red bull haberlerinde kol gezersiniz yapmadığınız kalleşlik kalmadı piloyuma lakap takıyosunuz aşağılıyorsunuz ve site admini sizde bu yorumları yayınlıyorsunuz vallahi helal olsun

  32. Redbull 2005 te kuruldu bizmi ağladık sizmi acaba ? Kapak.

  33. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Tüm suç fia nın.2 yıldır meşrubatçılara o kadar çok yüz verdiler ki şimdi de baş edemiyorlar.

  34. Horner bu sezon sık sık temcit pilavı gibi bu konuyu gündeme getirecek anlaşılan.
    Ancak korkunun ecele faydası yok dostum, mgp nin difüzörünü bolca izleyeceksiniz bu sezon:)

  35. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Sus Artık Horner 🙂

  36. o işi geçicen 2000-2004 de ferrariyi durdurmak için elinden geneleni ardınıza koymadınız…. ferrari şimdi nerelerde kurallar degişmese görürdüm redbullunu kusura bakma şimdi yeni kurallardan yararlananıp 2 tane sampionluk elde ettiniz itiraz edicenize seviseniz daha iyi.

  37. Gerçekler acıdır,
    Gerçek yerinize dönmeye başladığı için de acı hissetmeniz normal
    ama bence acınacak hale düşmeyin böyle laflarla..

  38. sen ukala ukala diğer takım ve pilotlara laf söylerken iyiydi değil mi paşam ? Sen ve senin gibi fanatikler yüzünden bende pes ettim artık hiç lafımı esirgemiyorum..

  39. Evet artık bariz bir şekilde ortaya çıktı.Red Bull sıralamalarda arkada kalacağını ve Mclarenlerin zaten hızlı olması sebebiyle farkın daha fazla olacağından korkuyorlar.Ama Mercedes'de hep böyle kalmayacak.inanıyorum ki hem Red Bulları hemde Mclarenleri yakalıyacağı zaman gelecek.Geçmiş olsun Horner.En iyisi sen bu işe başka bir çare bul.Mesela kopyalamak gibi :))

  40. aşağıda red bulla ve sebastian vettel kinini kusanlar ardına geleni söylemekten kaçınmayanlar aşağılayanlar lakap takanlar azıcık delikanlı olun biz sizlerin pilotlarınıza bu tür ifadeler kullanıyorumuyuz ebd neden yasaklandı sırf red bull yavaşlasın diye zaten amacınızada ulaştınız siz değilmiydiniz red bullun kanadı çok esniyo yok efendim motor haritası kurallara ayrkırı bide şimdi çıkmışssınız bize ağlıyo diyosunuz yüzsüzlüğün bu kadarı hiç bir şeye şikayet etmeyelim demi siz edince lay lay lom red bull ederse çingene

  41. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    zırlak zırlak :))

  42. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    arkadaş meşrubatcı denilincede kızıyorsunuz ama , bunların içeceklerinde alkol filan mı var ? fıa bunuda bi kontrol etsin zira bu horner efendi ayık kafayla bu hareketleri yapacak adam değil ;))

  43. Fuad Kaya-NoThingToSay avatarı
    Fuad Kaya-NoThingToSay

    ikna olmuyorsan git kafanı duvara vur, diyesim var..bu kadar da olmaz ki ama

  44. Horner bu kadar ağladığına göre bu sistemi araca adapte etmek zor galiba..

  45. Red Bull yapınca yaratıcılık, Mercedes yapınca kuralları delmek oluyor.

  46. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    diğer takımlar sizin aracınıza itiraz ederken böyle konuşmuyordun Horner efendi

  47. Kesin sistemi anlayamadılar tutuştular yoksa bukadar ağlamazlardı 🙂

  48. Bu kadar da ağlanmaz ayıp ayıp çingenelik yapmaya başladılar. Bizde Rbr6ya illegal ön kanat var diyorduk. Fazla esniyor diyorduk. Esneklik testlerinden sonra yasal olduğunu kabulettik. Bunlar hala ses çıkarıyo sonra yok centilmenlik yok etiklik vs vs.. Zaten Merco senin arkanda lastikleri cerez gibi yiyor bu isyan neye!!

  49. Fazla naz aşk usandırır mide bulandırır .Horner kapat şu konuyu size karşı bi üstünlük bu biliyorsun sende düzlükte ciddi şekilde adamlar sizden hızlı siz kers +drs ile merco hızına ulaşmıyorsunuz.
    Korkunuz bu yönde aklınız varsa bununla deil sıralamalrda drs yi yasaklatmya çalışın.

  50. Schumacher- avatarı

    Bunların amacı nedir tam olarak ? Parmak çocuk başlangıçta zirveye yakın olsun diye mi ?
    Adamların yarış hızı zaten kötü yaptıklarınıza saygımız var helal olsun yaptınız ama nedir bu sorgulama ? Kaç kere onay verilecek ? Motor haritalarınada izin verilmiş daha ne ?

  51. irashid man avatarı

    ister olsun ,ister olmasin 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir