Pirelli: "Mercedes'in Lastik Aşınma Durumu Abartılıyor"

yazar:

kategori:

Michael Schumacher ve Nico Rosberg, geçen hafta sonu Melbourne’de güçlü bir sıralama performansı ortaya koymuş ve 3.-4. sıraları elde etmişti. Ama yrışta Schumacher vites kutusu sorunu, Rosberg de lastik meseleleri yaşayınca, sıralama performansları yarışa yansımamıştı.

O hafta sonu W03’ün lastiklerinin çabuk aşındığı söylenmişti ve bu hafta sonu Mercedes, ayarlar sayesinde bunun üstesinden gelineceğini ifade etmişti.

Ama Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery, Alman takımın yaşadığı sorunun Avustralya GP’nin gidişatından kaynaklandığını belirtti.

Mercedes’in durumu sorulan Hembery: “Bu konuda çok açıklama okudum ve birkaç kişi bana Melbourne’deki aşınmaları sordu. Ama yarışın içeriğine bakmanız gerek.”

“Michael için bir yargıda bulunacak durumda olmadığımızı düşünüyorum. Yarış dışı kalana kadar oldukça iyi gidiyordu”

“Ve Nico, ya önündeki araçlara atak yapıyordu ya da yerini koruyordu. Bu da normalden fazla agresif olmasını sağladı. Çünkü birini geçmeye çalışmak için çok agresif olmanız gerek.”

“Bu yüzden onun (Rosberg’in) ne kadar baskı altında olduğuna bakılmalı. Bunun büyük bir etken olduğunu düşünüyorum”


Yorumlar

  1. şumi araca alışamayınca şumi kötü oluyor rosberg alışamayınca araç şumiye uygun oluyor iyiymiş son iki yıldaki araç rosberge göre tasarlanmış şuminin sürüş sitiline uygun olmayan araçlardı şumi rosberg için tasarlanmış araca oturdu ve o araçlarla bile şumi kaza teknik arızalar olmasa idi rosbergden fala puan toplamıştı kaldıki performans açısındana bariz şekilde öndeydi

  2. lastik aşınmada problem yoksa araç yavaş demeyemi getirdi

  3. Geçiş yapmaya çalışırken arka lastiği patladı. Yayın sırasında bu olay araç üstü kameradan gösterildiği için göremedik ama daha sonra yayınlanan telsiz konuşmalarından öğrendik.

  4. Perezle giriştiği mücadelede lastiği patladı.

  5. Avustralyada rosbergin son turda neden yavaşladığı ile ilgili net bir bilgi duyan varmı?
    bazı sitelerde lastik aşınması nedeniyle diyor, bazı yerlerde mücedele nedeniyle lastiği patladı deniyor, bir başka yerdede araç vites sornu nedeniyle yavaşlamış yazıyordu.

    Hangisi doğru onu ben anlamadım bilen varmı?

  6. Tamamen Mercedes'in hatası. Pirelli'de bir kabahat görmüyorum. Avustralya'da yarışı tek pit stop ile bitirenler vardı.

  7. Düzeltilmesi lazım. 3. ve 4. sıra elde edilmedi…

  8. Lewis -Hamilton avatarı
    Lewis -Hamilton

    nasıl fazla harcamıyor araç peynir ekmek yiyor gibi.

  9. Bende lastik aşınma probleminin Pirelli'den kaynakladığı görüşüne katılmıyorum.Eğer gerçekten öyle olsaydı diğer takımlarda bundan şikayet ederlerdi.Lotus'tada var benzer bir problem gibime geliyor.Bkz.http://www.trf1.net/multimedya/video-galeri/yaris-video/25056-kobayashi-drift-yapiyor-malezya-gp-1-antrenman.html bu videonun son bölümlerinde'de Kimi'nin sağ ön lastiğine.

  10. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    alonso,webber,vettel ve arkadaki rosbergi geçen pilotlar galiba poş pistte gidiyordu. Paul amca'ya bunlarıda sormak gerek. 😀

  11. Diğer takımlar agresif değiller sanki, mercedesin lastikleri daha fazla harcadığı aşikar.
    Ayrıca W03'ün schumnin tarzına daha uygun olduğunu sanıyorum, rosberg tam alışamadı sanki araca, birde şu lastik sorununu çözebilirsek podyumlar görebiliriz (yağmur duasın çıkmadığımız zamanlarda bile).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir