Red Bull: "İstikrar Hayati Önemde Olacak"

yazar:

kategori:

Ferrari ve Sauber’in ilk iki sırayı aldığı Malezya GP’nin ardından Red Bull Takım Patronu Christian Horner, şampiyonada istikrarlı sonuçlar alabilmek için 2012 lastiklerinden daha fazlasını elde etmek zorunda olduklarını söyledi.

Horner: “İstikrar, başından sonuna kadar önemli olacak. HRT, bugün (Karthikeyan’ın Button ve Vettel ile temas yaşamadı) rolünü oynadı ama Sergio’nun (Perez), zafer için Fernando’yu (Alonso) zorlayacağını kimse bekleyemezdi.”

“Biz kendi performansımıza odaklanacağız ve kendi planlarımıza sadık kalacağız. Çin öncesinde, iki haftalık normal araya ilaveten bir fazla haftamız var ve (bu süreçte) istikrar ve lastikleri anlama üzerine çalışacağız”

“Lastikler en büyük değişken gibi görünüyor. Geçen seneden bu yana çok değiştiler. Gördüğünüz gibi farklı araçlar, yarışın farklı bölümlerinde hızlıydı. Birden bire Kimi (Raikkonen) yarışın sonunda canlandı ve mor sektörler atmaya başladı. Bu yüzden lastikler kilit nokta gibi görünüyor.”

Red Bull patronu, ilk iki yarışın ardından 2012 sezonunda inişli çıkışlı performansların sürebileceğini düşünüyor.

Horner: “Pazar günkü performanslara bakan biri Sergio Perez’in şu anda güçlü favori olduğunu söyleyebilir. Kendisine şapkamı çıkarıyorum. Harika bir yarış çıkardı. (Ayrıca) Ferrari’nin zafer alacağını birisinin tahmin ettiğini de düşünmüyorum”

“Tek iyi şey, taraftarların önünde iyi bir sene olması. Tempo, çok kişinin eline geçti; burada özellikle çok garipti. Çünkü bakınca Sergio, pistteki en hızlı isimdi.”

“Ferrari ile aradaki farkı kapatıyor ve bir McLaren’dan uzaklaşıyordu. Bu yüzden, ilk bir iki yarıştan anlam çıkarmak zor. Gelişmemiz gereken alanların olduğunu biliyoruz ve Çin için şu anda bunlara odaklanmış durumdayız. Ama şu anda durum gerçekten tahmin edilemez vaziyette.”

Sauber’in ön gruptakiler için bir tehdit olup olmadığı konusunda Horner: “Bu performansı esas alınca en hızlı onlardı”

“En hızlı araç-pilot kombinasyonuna sahiptiler. Bu yüzden şapka çıkarıyorum. Belki de beklediğiniz onlar değildi.”


Yorumlar

  1. Taraftarı olduğum pilotumun sonuna kadar destekçisiyim.Bu çocuğun içi hırs dolu başarıya aç bunu çekemeyenler var bu çok açık.Ama madem yorum yapıcaz geçmişe bakıpta yapalım.Bu çocuğun kariyeri tertemiz hiç bir hileye hurdaya bulaşmamış bir pilot herşeyi alnının akıyla yaptı.Malum pilotun Hamiltona yaptıklarını bu taraftar unutmadı Macaristan 2007,Singapur da olanlar herkesin bildiği ve spora utancın düştüğü şeyler hala gelip ne yüzle bu adamı savunabiliyorlar hadi savunuyorlar bu çocukla ne işiniz var bukadar karakter belli etmenin anlamı yok biz neyin ne olduğunu zaten biliyoruz.Adam var adam var cidden.

  2. güçse güç yürekse yürek zordur sebastian vetteli yenmek

  3. KEKO bunların cahil olduğu lafından belli horneri ahlaksız diyo kendi pilotuna baksın önce el nano

  4. Ya rambo sakin ol bırak.Bazen insan sinirleniyor ama değmez bunlara geçen senelerin acısı bunlarda çok birikmiş.Az kaldı sabır et kardeşim tur bindirmeye az kaldı

  5. dinime küfreden müslüman olsa bari allahım yok böle bi şe ya el nano efendi alonso karısını aldatmadımı başkasının namusuna göz dikmedimi zina yapmadımı sen gelmişin utanmadan hornere ahlaksız diyon yürü git işine formula 1 deki en ahlaksız pilot senin fernandondur

  6. bu adam ahlaksızın teki

    yaptığı her hareketle bunu ispatlayıp doğruluyor

  7. Vettel bu sene gösterdiği parmağı değiştirmeye karar vermiş.

  8. Hamilton un istikrar konusu fena gözükmüyor ve şu anda puanı az olsa dahi bu sezonun yapısı sonucunda hep böyle yarışsa ve sonuç alsa dahi bir zaman sonra fark yaratacakdır.Hamilton daki ana sorun… 1 başlayıp alıp başını gidecek diye beklenirken sürekli 3 ancak olabilmesi.Olduğu yer ve aldığı puan açısından çok iyi ama yarış sonrasındaki yüzünün görüntüsü çok kötü… Bu durum Hamilton a hata yaptırırsa bu sürekliliğini bozar ve kaybeder.

  9. Bence ilk iki yarış kesinlikle araçların gerçek performanslarını bize göstermedi şöyle güzel kuru sıcak bir yarış geçsinde kim nerde ne yapıyormuş görelim.

  10. İlginçtir ki, şu anki duruma göre en istikrarlı pilot Hamilton görünüyor 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir