Bu Sene Genç Sürücü Testleri Britanya'da Olabilir

yazar:

kategori:

Son 2 senedir, genç sürücüleri geliştirme amacıyla gerçekleştirilen testler Abu Dhabi’de gerçekleştiriliyordu. 2010’da genç sürücü testleri son yarış Abu Dhabi’de gerçekleştirilmişti. Geçen sene ise son yarış Brezilya’da olduğu için takımlar Abu Dhabi’de beklemek zorunda kalmışlardı. Bu sene de benzer durumun ortaya çıkacak olması nedeniyle takımlar pistte değişiklik istiyorlar.

Bu sene Abu Dhabi GP Amerika yarışından önce önceki hafta olacak. Bu da takım çalışanlarının 5 hafta aralıksız çalışması anlamına gelecek.

Şu an için bazı takımların önerisi Britanya yarışından sonra testlerin Silverstone’da olması. Ancak henüz tüm takımlar bu fikri desteklemiyor.

 


Yorumlar

  1. Eyvallah hocam. Malesef öyle ama kullanmasını bilmediğin zenginlikte farklı değil. (Ben en lüx araçlara binip, ss lerle rolling çeken adamlara tilt olurum, ben olsam pistlerden çıkmam, adamlar pist nedir bilmiyor….para var işte ama….)
    Az orta parası olanlar için de farklı değil tüm dünyada aslında motorsporları pahalı uğraş. (şahsi seri düzenleyen, katılan insanlar var misal ben nasıl kalkıyorlar bu yükün altından şaşırıyorum golf gibi bir hobi değil çok pahalı)
    Bizim farkımız sadece ideal karting imkanına bile sahip olmamamız. Canın sıkılınca, yeteneğimi geliştireyim deyince yapabileceğin şöyle dünya standartlarında yok. Artı elimizde uygun koşullu pistte yok. İst.Park'a çıkabilen insan sayısı çok sınırlı. Ben hep derim zengin olsam hoop atlar uçağa Nord. a çıkar stresimi atar gelirim ama işte durumu uyupda yapmayan insan çok.

    Bu konuşmayı mini forum a taşıyayım diye düşündüm merak eden gençler görsün ama orayada pek ilgi yok. İsterdim insanlar makinelere dair paylaşımda bulunsun hep birlikte öğrenelim, gelişelim.

  2. güzel bilgilendirme oldu teşekkür ederim. ne yazıkki pahalı, parası olmayan için bayağı pahalı, yarışmak isteyip parası olmayanlar için ise hayali şeyler bunlar 🙂

  3. Şöyle oluyor o rakama 1 sezon boyunca (kaç yarış planlanırsa) sıralama ve yarışlara katılma hakkı elde etmiş oluyorsunuz. Araçlardan biri sadece sizin kullanımınıza verilmiş oluyor. Herhangi bir sahiplik, lisans durumu yok yani. Test felan fazla imkan sağlayamıyorsunuz tabi bazen biraz anlayış gösteriyorlarmış. Yakıt konusunu hatırlayamadım şimdi bak yarış yakıtı dahildi sanki. Araç bakımları Volkan'a 🙂 ait oluyor siz kırarsanız ödersiniz tabi her seride ki gibi. Bu rakamın üstüne çıkıyor tabi daha fazla test yapmak istiyorsunuz aracı daha iyi tanıyıp birinci olmak istiyorsunuz lastiklerinizi korumanız gerekiyor normalde işte daha fazla lastik yiyip yenilemek istiyorsunuz buda servis ücretinin de mecburi eklenmesi gerek oluyor yani rakamlar yukarı çıkıyor. Tabi diğer serilere bakınca yine ucuz sayılır. Karting hariç 🙂 Şöyle diyeyim Porsche cup 60bin $ civarındaydı type-r lardan oluşan cup da 30k $ felan daha ucuzunu da bilmiyorum vakti zamanında Ferrari cup vardı hani yıllar önceydi 1-2 sezon yapılabildi 50bin€ kadardı yine bu rakamlarda sadece katılım ücretleri. Diğer yakıt, ek lastik, güvenlik payı, bakım ücretlerini ödemeniz gerekiyor hele ki bi porsche u kırarsanız astarının altından kalkmanız zor tabi tahmin edeceğin gibi. Bir dostum type-r da araçları çok kırdığı için ihraç edilmiş. Pahalı işler bunlar malesef.

  4. yok tabi ki katılım. peki tam olarak nasıl oluyor. o yarış için araçları kiralamış mı oluyoruz. 15 bin dışında araç, servis, yakıt gibi başka giderler oluyor mu acaba?

  5. Aracın demiyorsun herhalde?
    Yıllık yada sezon katılım bedeli taban 15 bin tl kadar.

    Hem en ucuzu bu hemde harcadıklarını çıkarman mümkün her yarışı kazanana 3 bin tl veriyorlar.

    http://www.izmirulkuyarispisti.com/haberdetay.asp?haber=81

    geçenlerde şöyle bir etkinlik oldu misal gidemedik 🙁

    Her sene sezon yarış sayısı artarak devam ediyor.

  6. volkicarın maliyeti hakkında bir bilginiz var mı acaba?

  7. Başlangıç ve ilerleme açısından Rally çok daha kolaydır.
    Bir adım sonrasında iş değişiyor tabi para odağı katlanarak artmaya başlıyor şöyle ki ciddi sponsorlara sahip olmayan herkes araç bakım, tamirini kendi karşılamak durumunda buda kırılmalar çok fazla olduğundan işin maliyeti pist serilerini geçebiliyor.

    Şuan maddi durumum el verse Volkicar'a katılırdım arkadaşlara söylüyoruz dinletemiyoruz.

  8. Nasıl yani katılmak mı istiyorsun?
    Bu öyle carting gibi birşey değil ki, istek veya salt para ile olabilecek birşey de değil. Genç yeni yarışçılar için bu testler zirveyi teşkil ediyor. İlk önce firmaların gözüne girip, akademilerinde yer almaları gerekiyor, anlaşmalar imzalanması gerekiyor.

    Yaşın genç ve bilgi olarak soruluyor ise; F1 aracı ile teste çıkma başarısını gösteren gençler standart karting araçlarıyla başlar supercart veya prokart ile devam eder daha sonra kapalı şasi araçlar ile de yarışabilirler (polocup, type-r cup, scirocco cup vs ) biraz şanslı, çevik, yetenekli ve özellikle paralı olanlar açık şasi open whell ile devam ederler formula ford tipi araçlardan formula bmw'ye kadar seçenekler var daha sonra bölgesel olarak eski F3 veya F3000 ayarında şampiyonalarda başarı gösterirler ve ilk zirve GP2 olur. Buradan F1, Lemans, Indycar'a doğru ilerlerler.

    90'lar ve öncesinde ise F1, F3000 ve bazı özel GT, endurance şampiyonalarından pilot alıyordu. Schumacher, F3000 geçişli değildir misal herkesin bildiği gibi. 🙂
    Şimdi F3000'in muadili yok zaten GP2 çok güçsüz kalıyor.

  9. bu yarislara nasil katilabiliriz haberi olan var mi ??

  10. Nerede yaparlarsa yapsınlar, ama öncelikle şu mevzuatı gözden geçirsinler. Geçen sene pilot testi, yedek pilotlarla 2012 aracı testine dönüşmüştü. Bunun önüne geçilmesi gerek. Yoksa sadece adı genç pilotlar testi olarak kalır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir