MotoGP: Fransa'da Pedrosa Pole Pozisyonunu Kaptı

yazar:

kategori:

Yarın koşulacak olan MotoGP’nin Fransa ayağında Dani Pedrosa Le Mans’da pole pozisyonunu Colin Edwards’dan kapmayı başardı.

Repsol Honda pilotu seansın son dakikasında elde ettiği 1:32.647’lik dereceyle son yirmi dakikada liderliği elinde bulunduran rakibinden 0.127 saniye hızlı olmayı başardı ve bu sezon ilk kez pole pozisonunda başlama hakkı kazandı.

Ön sıra son şampiyon Casey Stoner tarafından tamamlandı. Ducati Marlboro pilotu Pedrosa’dan 0.347 saniye yavaş kalarak üçüncü sırayı elde etmesine rağmen sıralama lastikleri kullanmamasına rağmen etkileyici bir hız sergiledi.

Fiat Yamaha pilotlarından Valentino Rossi ve Jorge Lorenzo dördüncü ve beşinci sırayı elde ettiler.

İki hafta önce Çin Grand Prix’inde geçirdiği ciddi kaza sebebiyle hala iyileşme evresinde olan Lorenzo seansın ortasında yüksek bir hızla çakıl havuza çıktı.

Lorenzo şans eseri motoru üzerinde kalmayı başardı ve piste geri dönmeyi umut etti. Dün ve bu sabahki serbest antremanlarda yaptığı hatalar sonucu ciddi bir kaza geçirmedi.

İspanyol çaylak pilot ayrıca seansın bitimine doğru dönüşte hata yaptı spor araçlar 24 saat yarışlarında kullanılan piste çıktı ve piste geri dönmek için çabaladı.

Nicky Hayden, Repsol Honda’sını Tech 3 Yamaha pilotu James Toseland’ın önünde altıncı sıraya yerleştirmeyi başardı. Bu ikiliyi sekizinci olarak Rizla Suzuki’den Chris Vermeulen takip etti.

Kawasaki pilotu John Hopkins yarınki yarışa dokuzuncu sırada başlama hakkı kazanırken JiR Team Scot Honda’tan Andrea Dovizioso onuncu sırada yeraldı.

Bir diğer Ducati Marco Melandri ise sıralamalarda yavaş bir görüntü sergiledi ve takım arkadaşı Stoner’ın derecesinden yaklaşık 2,5 saniye daha kötü bir derece elde ederek ancak on yedinci sırada kendisine yer buldu.

motogp.france


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Acizane ricam dtm haberlerinede yer vermeniz yönüde mümkünatı varsa orayı takip edelim oradaki motor teknolojisi f1 den bir basamak aşağıda fakat günlük hayata yakın ve orada iki tane takım mercedes-audi motor teknolojisindede bayağı iyi farkılı bir yorum yapacaktım fakat rahatsızlık uyandırmak iyi olmaz yazdfığım gibi mümkünatı varsa fena olmaz şimdiden teşekkürler

  2. colin edwards fabrika yamaha ile geçen seneye göre daha iyi gibi bu sene.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir