Sauber: "Güç Dengesi Avrupa'da Değişebilir"

yazar:

kategori:

Malezya’da Sergio Perez ile galibiyete yaklaşan ama Fernando Alonso’yu deviremeyen Sauber’in patronu, kilit noktanın araç geliştirme üzerinde olduğunu belirtti.

Blick’te yazan Sauber: “Elbette belirleyici etken, takımların araçlarını ne kadar hızlı geliştirebileceğidir.”

“Çoğu, önümüzdeki Çin ve Bahreyn yarışlarına küçük gelişimler getirecek; sonrasında ise büyük gelişim, Barselona’da Avrupa sezonunun başlamasıyla tetiklenecek.”

“Ardından güç dengesi değişebilir.”

Şu anda takımlar sıralamasında 4. olan Sauber, büyük bir ilerleme kaydetti.

Ama etkileyici olan sadece Sauber değil, 2012 gridinin neredeyse tamamı.

Sauber: “Formula 1’in kalitesi, hiçbir zaman bugünkü kadar olmamıştı. Sıralamada her şeyi doğru yapmazsanız; birkaç sıra kaybedersiniz.”

“Ayrıca orta grup da ön tarafa önemli bir şekilde yaklaştı ki bu şekilde gridde, olağanüstü karışık sıralar görebiliriz”


Yorumlar

  1. Oncelikle yasananlar veya anlatilanlar eger Ferrarinin haksiz olduguna iman edilmisse bir anlam ifade etmez…
    Ferrarinin F1´e ve en tabii F1´inde Ferrariye kattiklarindan dogan guc dengesi F1´in 2000´li yillarin ortasindaki ontolojisiydi..2000-2004 yillari (hani su ekran basinda uyudugunuz yillar) Shuminin pilotlar ve Ferrarinin takimlar sampiyonlugunda ard arda sampiyon oldugu yillar…izlenme oranlari ciddi anlamda dusmeye baslamisti..cunku hangi yaris olursa olsun ferrari kazanacakti (bilhassa 2004 yili)..ferrari durdurulamiyordu ve sampiyonluk mucadelesinde heyecan falan da kalmamisti..bu Bernie amcanin isine gelmiyordu..izlenme oranlari dusen bir ticari organizasyonda kar marji dusecekti ve bir sene sonrasinda tum yaris boyunca tek lastik setinin kullanilacagina dair kural degisikligi geldi..koklu bir degisiklikti..ve evet Ferrariye karsi ticari kaygilar gudulerek yapildi..Mclarene karsi yapildigini dusunmuyosundur umarim:) nasil ki bunun vetoyla falan alakasi yoksa Shuminin 2000 suzuka gpsinde yari islak zeminde Mikadan daha hizli turlar atmasinin Concorde antlasmasiyla alakasi yok
    Gelelim 2009 degisikliklerine..Mr Montinin cekiliriz tehditlerinden isi mahkeme salonlarina tasimasina varan tartisma bulutu icerisinde (Alonsonun 2010 yilinda olasi bir sampiyonlugunu manipüle ettigine inandigim) Mr Max Mosley’in illegal parca ve Paragoz Bernie amcanin veto ve ekstra odemeler hakkinda aciklamalari politik savaslarin bir parcasidir..Mclaren neden mahkeme yollarina dusmuyo..bende diyeyimki onunda onune attilar bi sus payi falan!!! Nasil komplo teorisi ama..ama eger takimlarin ticari gelirlerden pay alma kavgasi icerisinde her yol mubahsa ole her iddiaya da inanmamak gerekiyomus demek ki..sonucta istedigine inanmakta ozgursun tabii..ancak elinde saglam bir belge ve FIA karari olmali..mesela Mclarenin 2007 yilinda Ferrariye iliskin tasarimlarini caldigi casusluk olayi gibi..oysa bu konuya hic girmeyecektim!! Cunku hicbir sey benim gozumde Mclarenin degerini azaltamaz..
    Briatore demissin..ona deginmiyorum bile:)

  2. Tecrübe şart. Bence Maldonado ve Perez yeterli tecrübeye sahipler. Geldiğinde herkes Villeneuve asla şampiyon olamaz diyordu, ama sonraki sene şampiyon oldu. Birkaç düzenli iyi yarışa bakar iş.

  3. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    bence biraz tecrübe lazım, Williams takımında tecrübeli pilot yok..Avustralya Gp'sini hatırla Maldonado 5. olarak çok iyi puanlar alabilirdi ama zorladı, ve belkide en iyi sonucunu kaçırdı..Williams'ın şuanki aracında daha tecrübeli pilotlar olsa podyuma oynayabilirlerdi..Ama şunu'da söylemem lazım Maldonado'da pek gelecek görmüyorum..

  4. Olamaması için hiçbir sebep yok. Şampiyon 6 pilot anasının karnından şampiyon doğmadı. Hep en iyi araçla kombinasyonlar sonucu şampiyon oldular.

  5. Elbette belirleyici etken, takımların araçlarını ne kadar hızlı geliştirebileceğidir.

    Kilit nokta burası zaten. 1-2 yarış içinde sauber veya Williams 0.5-0.6 sn civarı bir gelişim paketi getirirse Maldonado veya Perez'i şampiyon olarak görebiliriz sene sonunda. Elbette büyük takımların daha hızlı gelişme şansı var, ama neler olacağı hiç belli olmaz.

  6. sonrasında malum kural değişiklikleri (hedef kendisiydi zaten)

    bu noktaya katılmam mümkün değil zira saçmalıktır.hedef kendisi olamaz, F1 cahili okay karacan bunu tekrar ettikçe malesef beyninize yer etti. aslında böyle birşey yok. medya empozesinden başka birşey değil. ferrarinin elinde kuralları veto hakkı vardı,ferrariyi yavaşlatacak araç üzerindeki herhangi bir teknik değişikliğe izin vermeyecekleri ortadaydı. bırakın yavaşlatma ile ilgili yasakları tam tersine herşey ferrari için ayarlandı. 1999 da yasak parçalarla yarışıp kazandılar, yarış sonrası incelenen araç tabiki illegaldi.komserler ferrariyi DNF etti ama onu herzamanki gibi masa başında geri alacaklarını adım gibi emindim ve öyle oldu. yıllar sonra öküz ölüp ortaklık bozulunca sapık mosley 1999 da ferrariyi kolladıklarını itiraf etti ama olan McLaren in takımlar şampiyonluğuna oldu. hedef ferriydi değil mi?yine o senelerde gayet yasal olan bir motoru sırf ferrari beceremedi diye yasak edip bir takımı 3 sene önceki motor gücü ile yarışmak zorunda bırakan protestoyu yapan kimdi dersiniz?? 2000li yıllara McLaren böyle başladı işte. hedef ferrari değil mi? :)) siz ki fia ile anlaşma yapan takımın taraftarları birkere olsun oturup düşündünüz mü, biz fia ile anlaşma yapmışız, fia bizi neden engellesin. eğer fia sizi kollamazsa düşeceğiniz durum ortada. bunu italyan olan briatore bile itiraf etmiş. "diğerleri ile yarışırken sorun yoktur,eğer ferrari ile yarışıyorsanız fia sizinle uğraşır diyor"

  7. katılıyorum ama sadece mr Dominicali ile sınırlı tutmak yanlış olur..bu kurumsal bir gerilemeye tekabül ediyor..

    Ferrari 2000'li yıllara doğru ve tabii sonrasında adeta diğerlerini ötekileştirecek derecede "en büyük olma" ritüeli ile tanımlıyordu kendini..sonrasında malum kural değişiklikleri (hedef kendisiydi zaten) ile geriye düşmeler başladı..peki nerede öngörü dersek o yok işte?..ve bu bir süredir de devam ediyor..

    Ron Dennis 90'lı yılların başında Mclaren ile Lamborghini ile kısa sürede kendisine muazzam başarılar getirebilecek bir motor anlaşmasını (herkesin şaşkın bakışları altında) rafa kaldırarak uzun süreli Mercedes ortaklığına adım attığında uzun vadede nasıl muhteşem birşey yaptığını kimse tahmin edemiyordu..kusura bakmasınlar ama öngörü budur..

    anlıyoruz siz de yok ama..bakın ders alın bari!!!

  8. orta grupmu gelıstı yoksa ferrarı gıbı basında domanıcalı gıbı fıkır yoksunubeyınlermı buyuk takımları gerıye dusurdu sanırım burada bı karısıklık var..

  9. Tuttuğum takım geride kalmış olabilir ama takımların birbirlerine yaklaşmasına seviniyorum en azından rekabet olur.Tuttuğum pilotun sıkıcı bir sezonda şampiyon olmasındansa rekabetçi bir sezonda 2.yada daha geride olması benim için sorun olmaz en azından F1 e doyarım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir