Pirelli Bahreyn, İspanya ve Monako İçin Lastikleri Açıkladı

yazar:

kategori:

Bahreyn’de, Avustralya ve Çin’deki gibi orta ve yumuşak hamurlar tercih edilirken İspanya’da sert ve yumuşaklar kullanılacak.

Monte Carlo’daki yarış için ise Pirelli, yumuşak hamurların yanında bu sezon ilk defa kullanılacak süper yumuşak hamurları seçti.

Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery: “Bu seneki seçeneklerimiz, performans üzerinedir ki son seçimlerimizden bu görülebilir.”

“Sadece süper yumuşak hamurlar geçen seneki ile aynı; diğerleri ise (geçen seneki hallerine göre) daha yumuşaktır; dolayısıyla daha hızlı. Bunun amacı da daha yakın yarışlara yardım etmek kadar stratejilerle çeşitlilik sağlamaktır.”


Yorumlar

  1. Bende sevmedim 2012 lastik olayını gerçekten zorlayamıyor pilotlar araçlarını.Lewis-Kimi-Şumi gibi pilotlar bile lastik koruyacam diye (Mercedes zaten bu konuda içler acısı) aracın canını okuyamıyorlar

  2. Dandik Pirelli lastikleri Formula 1'e girdi; Formula 1 saçma sapan bir yarış haline geldi. Lastik koruyacağım diye öyle mal mal birbirini kollayan araç – pilot görmekten bıktım artık.

  3. Pirelli 2012 lastikleri super

  4. Pirelli 2012 lastikleri super

  5. ÇOk güzel seçimler Monte Carlo

  6. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    aslında pirelli lastikteki yarış hamuru kalınlığını 2,5mm den 5mm ye çıkarsa yeterli olur. bridgestone da bu 6mm di.

  7. 5 tur üst seviyede zorlayamacağınız lastikleri ürettiğiniz sürece pist üstü mücadelesinede engel oluyorsunuz demektir. bu sistem yarış performansında, hızlı araç ve sürücü kombinasyonunu aşağı çeker, yavaş araç ve sürücünün daha çok işine gelir. geçen seneki sert lastikler ortadan kaldırıldı sebebini herkes biliyor..ispanyada malum takım tur yeyince, birde baktık seneye sert lastikler iptal olmuş. ispanyada sert lastik dediğine bakmayın, bu lastik aslında geçen senenin orta hamuru. pirelli sağolsun F1 in içine etti.

  8. Malezya'da yumuşak olmaması rezaletti.Umarım bir daha tekrarlanmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir