Hamilton: "İstikrarın Değerini Anladım"

yazar:

kategori:

McLaren pilotu, Avustralya ve Malezya’da sıralamaları en önde tamamladı ama galibiyet elde edemedi ve iki 3.’lük elde etti.

2011 sezonunda istikrarın önemini kavradığını ifade eden İngiliz pilot, tekrar kazanmanın zaman meselesi olduğunu belirtti.

Hamilton: “İlk pole pozisyonunu, zaferlere çevirememek beni hayal kırıklığına uğrattı; bunu reddedemem. Ama bunu, şans benim yanımda değildi şeklinde düşünmek isterim; işler er ya da geç lehime dönecektir.”

“Ayrıca geçen sene bana istikrarın değerini hatırlatıyor. Ertesi hafta yine güçlü bir bitiriş derecesiyle destekleyemedikten sonra harika bir sonucu kovalamanın anlamı yok. Bu yüzden belki de kendime nazik davranıyorum. 2007’de 6. yarışa kadar hiç galibiyetim yoktu ve bütün sene boyunca şampiyonluk mücadelesinin içindeydim.”

“Henüz güç dengesinin oturduğunu da düşünmüyorum. Bu yüzden elimizde iken iyi sonuçlar almak önemli. Önümüzdeki üç haftada güç sırasının nasıl oluşacağını görmek ilginç olacak. İlginç bir hafta sonu olacak.”

İngiliz pilot, McLaren’ın Çin’de galibiyet kovalayacak konumda olacağına inanıyor.

Hamilton: “Şampiyonaya bütünüyle bakıyorum. Elbette her yarışı kazanmak isterim ama her yarışta iyi puanlar almak daha önemli. İlk iki yarışta takım olarak galibiyet için iyi bir konumda olduğumuz gösterdiğimizi düşünüyorum”

“Malezya’nın, şampiyonluk açısından puanlar almanın ne kadar kolay olduğunu gördük. O yarıştan çıkardığım olumlu bir taraf bu. Ama evet, Çin’e galibiyet için gidiyorum ama galibiyet mümkün değilse iyi puanlar almak da önemli”


Yorumlar

  1. donjuan domarco avatarı
    donjuan domarco

    arkadasım yaaa yorumlarından sunu goruyorum PİAGET'e göre sen hala 0-3 yaş aralıgındasın aş artık 4 yaşa ulaş diyorum … kısacası BÜYÜ biraz BÜYÜ….

  2. takımın sen agresifsin falan demesiyle alakalı değil. lewis hamilton gp2den, kartingden beri böyle. eğer lewis'i gp2den beri tanısaydın bilirdin. mclarenin ürettiği bir stil değil, kendi doğuştan gelen stili. gp2 videolarını izlemeni öneririm.

  3. ah arkadaşım ah kafan hiç çalışmıyo 2 sene sonra vettel ferrariye alonsonun yerine gelcek alonso arrık yaşlandı kaç senedir şampiyon olamıyo vettel genç geleceği parlak 2014 yada 2015 vettel ferraride alonsoda nereye gider reno da yokkkk

  4. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Sen Kendini Avutmaya Devam Et.

    Bu Sporun Zirvesi Hep Ferrari ve McLaren Olmuştur. Gelecektede Öyle Olacaktır 🙂

  5. Eskiden f1'in yıldızı Schumi idi ve onun sayesinde f1 rating alıyordu bu sebeple onun pistte olması herşeyden önemliydi.

    Ve bu artık Sebastian Vettel için geçerli.

    F1'in yeni zirvesi Sebastian Vettel ve onun pistte yarışması herşeyden önemli. Sızlanan şampiyonlardan, bağıran takımlardan, kendisine küfreden taraftarlardan bile.

    Bu durumu kabul etmek önümüzdeki 10 yıl f1'i izleyebilmeyi kolaylaştıracaktır. aksi sinir sisteminin harabı olacaktır. Dostça tavsiye edilir.

  6. Rakip bir takım taraftarı bir meseleyi bu kadar güzel anlatabilir.Helal olsun diyorum.

  7. Mehmet  Mehmetoğlu avatarı
    Mehmet Mehmetoğlu

    Serhat dön bakayım oyun parkına. 70 tane isim değiştirme.

  8. Pirelli Lastikleri Varken Hamiltonun Şampiyon Olması Biraz Zor.Hız Var Yetenek Var Ama 2 Turda Eriyen Lastiklerde Var (:

  9. Oradan öyle mi gözüküyor Abdulrahman ?
    >:) ©

  10. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hamilton'un kulağına kontrolsüz güç güç değildir diye fısıldamış olmalılar
    Daha önce defalarca burada dile getirdim ve dedim ki bu çocuğu kendinden farklı göstermeye çalışanlar var.Hamiltonu pohpohlayıp piste sürdüler sonra ne oldu.Olan hamiltona oldu.Sen Sennasın sen şovmensin , sen vurup kırarsın ,sen biçer geçersin ,sen agresifsin,ya hep ya hiç, seyirci öyle istiyor vs.vs. diye diye bu hale getirdiler.Kendi de bunlara inanıp fazla ileri gitti..2007 de edindiği veya edindirildiği alışkanlıklar şimdi başa bela oldu..
    Martin hep bu olanları temizlemeyle uğraştı."Hamilton takımdan özür dilemeyi bırakmalı" ve "hamilton mclarende mutlu" gibi demeçler vererek ortalığı temizlemeye çalıştı.Haber başlığının biri aynen şöyleydi:"Martin ateş hattındaki hamiltonu savundu""2011 yılındaki çoğu vaktini hamiltonla uğraşmakla geçiren bir teknik patronun 2012 ye güçlü bir araçla giriyor olması takdire şayandır.Helal olsun Martin'e.Hamiltonu avutmakla uğraştığı halde bu kadar hızlı aracı da ortaya çıkarabildi.

    Vettelin 2011 şampiyonluğunun bu kadar kolay geçmesindeki etkenlerden biri de hamiltonun düşük performansıdır.Düşünün bir kere tam 5 kez sadece Massa ile kaza yaşamış.Diğerlerine gerek bile yok.Hele o kanada yarışı hamilton için eşi bulunmaz bir nasihattı ama demek ki olayın vehametini o zaman anlayamamış.En sevdiği pistte üç beş ingilize şov yapayım derken bir çuval inciri berbat etti.Patron buttonun bu zaferini "tarihin en iyilerinden" diye nitelerken hamilton da rihanna ile teselli oluyordu.Sonra bay e "seyirci bunu istiyor" dese de hamiltonu kimse kurtaramadı.Lakin alman gazetesi Bild hamiltona aptal (hamildumm) diye başlık bile attı.Sonuç: Üç beş ingiliz yarışın 8.turunda bir şov seyretti ve olan hamiltona oldu.Sonuç:Button Martinin yanında , hamilton da rihannanın yanında.Allah muhabbetlerini artırsın.

    F1 de artistlik yılları artık geride kaldı.Şimdi şampiyonluk eskisinden çok daha zor.Eskiden iki takım ve iki pilot başa güreşirdi ama şimdi daha çok var.Artık istikrar zamanı.Artık düzenli puan almak zamanı.Artık beladan uzak olma zamanı.Artık lastiğe ve araca iyi bakma zamanı.Artık elinde iken iyi sonuçlar alma zamanı..

  11. lewis sonunda kotrolü öğrendi ama bu seferde çok abartıyor orta noktayı bulursa kimse lewis i tutamaz….bu böyle biline

  12. Dandik Pirelli sağolmasın; Hamilton gibi agresif bir pilota bile bu cümleleri kurdurttu en sonunda

  13. Ferrari--MASSA 1 avatarı
    Ferrari–MASSA 1

    Çok doğru bir laf söylemişsin arkadaşım ama MASSA 100% önceki yarışlara göre daha hızlı olacaktır ve takıma katkıda bulunacaktır belki şampiyonada mücadele edebilir her şey araca baglı takım birazda Massa'ya odaklanmalı

  14.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Massa'nın hızlanması lazım:)

  15. iyi aracın aksine bu pilot yine vasatı oynuyor

    pistin 2. hızlı aracı ile 5.lik geçen senenin en iyi derecesiydi.

    bu sene en hızlılar bana göre ama yine bir yarış zaferi bile gelemedi.

    bence bu pilotun aklını başına alması lazım malum dağ fare doğuruyor

    jenson örneği.

  16. abdulrahman dağcı avatarı
    abdulrahman dağcı

    bu pilottan hiçbirşey olmaz.

  17. Doğru cümle "elimizde iken iyi sonuçlar almak önemli" yani güç dengesi Mclaren'den yana iken.. İstikrar elbette çok önemli fakat 2009 button, 2011 Vettel örneklerinde olduğu gibi su akarken testiyi doldurmaya bakacaksın…
    Bu sene Mclaren tüm seneye bu dengeyi yayarsa zaten şampiyon olur ama rakipler çok güçlü ve istekli… Mclaren'in gelişim lideri olmasının bir sebebi hep zayıf araçla başlamaları, aracın gelişime çok açık yönü olmasıydı.. Şimdi seneye tepedeki takım olarak başladılar, normalde "en iyi gelişen takım" yaftasıyla farkı açmaları gerek ama bence böyle olmayacak…

  18. 2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】 avatarı
    2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】

    Kaçınılmaz olan ( şampiyonluk dizisi ) bu sene itibariyle, sonunda ve nihayet başlıyor.

    ———————————————-
    -Ertesi hafta yine güçlü bir bitiriş derecesiyle destekleyemedikten sonra harika bir sonucu kovalamanın anlamı yok.
    -Çin'e galibiyet için gidiyorum ama galibiyet mümkün değilse iyi puanlar almak da önemli.

    Bu cümleler Lewis'den.

  19. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    helal olsun hamii. Sonunda bütün olarak düşünmeye başladın ve bu olgun bir pilotta bulunması gereken özellik. Bırak velet arkalarda kendi halinde takılsın 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir