Raikkonen: "Direksiyon Sorunu Neredeyse Çözüldü"

yazar:

kategori:

Sezon öncesi testlerden beri direksiyon sorunu üzerine odaklanan Raikkonen ve mühendislerinin geri bildirimleri sonucunda Lotus Çin’e bir kaç düzenleme ile gelecek. Raikkonen bu değişikliklerle sorununun tamamen çözülmesini umuyor.

Raikkonen “E20 kesinlikle iyi hissettiriyor. Benim için direksiyonu tam olarak ayarlamaya çalışıyoruz ve neredeyse başardık sayılır.”

“Aracın hızı iyi ve bu hem sıralamalar hem de yarışta geçerli. Benim için başladığım yer açısından iki hayal kırıklığı dolu yarış oldu. Avustralya’da o kadar geriden başlamamalıydık ve Malezya öncesinde vites kutusu değişimi nedeniyle aldığımız ceza aynı şekilde pozisyonlaa mâl oldu ancak bu motor sporu.” dedi.

Lotus Teknik Patronu James Allison “Son ayarlarımız Kimi’ye yüksek hızlarda ve virajlarda daha iyi yardımcı olacak ancak henüz onun istediği kadar iyi bir direksiyon veremedik.”

“Bu alanda gelişim gösteriyoruz ancak Kimi’nin sürüş stili ön akslarda sınırları bulmayı ve aracı ona göre çok iyi ayarlamayı gerektiriyor. Eğer direksiyon ona tam olarak geri bildirim verirse bunu yapabilir.”

“Mükemmel ekipmanı ona sunmak için sıkı çalışıyoruz böylece o da sıralamalarda son bir kaç saliseyi bulabilir.” dedi.

 


Yorumlar

  1. beyin.dll bulunamadı hatası veriyor.

  2. Kendi kendine eğlenmişsin, ne güzel !!

  3. Yeni güncellemeler ile direksiyon çözümünün nasıl tepki vereceğini hep birlikte göreceğiz umarım ön guruba dahada yakınlaştırır bu gelişimler takımı.

  4. Teşekürler dostum

  5. Lotus teknik patronu James Allison`a dikkat cekmek istiyorum, bu adamda Newey tarzi bir dehalik seziyorum ben..Ki kendisini Fota teknik kurallar calisma grubu baskanligina atamislardi..

  6. Lotus(Renault)un yumuşak karnı sezon içi gelişim olacaktır bence. Hatırlarsanız Renault şampiyon olduğu yıllarda dahi 2005'de McLaren'e 2006'da Ferrari'ye karşı sezon içi gelişimde geride kalmıştı. Tek hatırladığım 2008 gelişimiydi. Onun dışında hep güncellemeler etkisiz kaldı. 2007'de gelişemedi 2009'da gelişemedi 2010'da gelişemedi 2011'de ilk 2 yarışta podyum geldi çoğu kişi Kubica olsa şampiyonluğa oynar derken takım sezon ortasında puan almak için mücadele etmeye başladı. Ben Kimi'nin Lotus'u bir basamak olarak gördüğünü düşünüyorum. Kimi daha 33 yaşında adam önünde en kötü 4-5 sene daha var. Ve onu ilerleyen senelerde McLaren yada Mercedes'te görme şansımız oldukça yüksek. Hatta ben Schumacher ayrılırsa Mercedes'in Lewis yerine Kimi'ye yöneleceğini düşünüyorum. Yada Button ayrılırsa hatta Lewis'in olası ayrılığında Kimi McLaren'in radarına da girebilir. Red Bull'uda unutmamak lazım.

  7. Ferrariciyim # 1 avatarı
    Ferrariciyim # 1

    Oooo Kimi direksiyon sorunu çözüldü artık her yarış podyum. sezonda Çinde başlıyor zaten açılın Kimi geliyor! (hahahaha………)

  8. Bataryalar sıcakken daha çok enerji depolayabilir ve iç direnci düşeceğinden daha çabuk dolup boşalabilir. Tabi bir yere kadar 🙂 İdeal çalışma sıcaklık aralıkları oda sıcaklığından çok daha yüksektir yani.

  9. O nasıl bir Kers tir ozaman sıcak havalarda çalışıyormuş:D Şu Ice Man podyuma çıksında bu yıl sonra düzenli puanlar alsada yeter benim için…

  10. e20 nin hız olarak tam olarak nerde olduğunu anlayamadık gitti yaavv .. artık ne olcaksa olsun 🙂

  11. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    dostum kimi'nin kersi sadece sıcak havalarda çalışıyomuş.(nası bi ayarsa artık)pist ısındıkça hava koşulları iyileştikçe kers problemi ortadan kaktı.ve kersle beraber her tur en hızlı turu attı.normalde kers 0.3 saniye kazandırır.ama o hava şartlarında 0.5 saniye kazandırıyodu.kiminin aracı redbull'dan 0.5 saniye daha yavaştı kersden dolayı.kers sorunu ortadan kalkınca en hızlı turları attı adam 😉

  12. Direksiyon bana kalırsa otomobilin en önemli parçaları listesinde ilk 3 te hatta ilk sırada.Pilot onu hissedemediğinde neler olduğunu geçen sezon Trulli de malesef gördük.Trulli gibi sıralama kurdu bir pilot Kovalainen'in yanında hiçbir varlık gösteremedi.
    Bu sorunun çözülmesi Kimi'nin aracı daha iyi hissetmesine ve onu kontrol ederken daha çok güvenli olmasını sağlayacak ki belki de ilk 2 yarışta ki nispeten durağanlığının sebebi bu olabilir…

  13. sanırım herkes fazla iyimser bende öle olmak istiyorum ama hernedense içimde Lotus'un bahsedildiği gibi podyuma oynicak kadar iyi olmadığı yönünde bi his var umarım yanılırım çünkü Kimi, Malezyada bana bu izlenimi veremedi ne vettel'e nede pitlerden sonra Webber'e geçildikten sonra onlara yaklaşamadı aksine hep ara açıldı.

  14. KİMİ kesinlikle daha iyisini yapabilir inanıyorum.Ama bıraz sans lazım işte

  15. benim duyduğuma göre takım kiminin solak olduğunu bilmediğinden düğmeleri sağ kullanan pilota göre ayarlamışlar bu da direksiyon da sıkıntı yaratmış,çin için çözülmüş 😀

  16. Lotus Çin GP Pratice 1'de direksiyonu deneyeceğini söylemişti zaten, hadi bakalım.

  17. yeni sezon lotus için cin'de başlıycak.ve raikkonenden podyum beklıyorum.görecez 🙂

  18. Tolga Soydan avatarı

    yess 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir