Mclaren de Mercedes'in F-Kanallı Arka Kanadı Konusunda Cevap Bekliyor

yazar:

kategori:

Bu senenin gündem konularından birisi olan Mercedes’in arka kanadı bazı takımlar tarafından şikayet edilmişti. FIA yaptığı incelemelerin ardından sistemin yasal olduğu konusunda ısrarcı ancak Red Bull ve Lotus takımları sistemin yasal olmadığı konusunda ısrarcılar. Mclaren de sistemi geliştirmeden önce FIA’nın gelecek dönem için net konuşmasını istiyor.

Lowe “Sistemin yasal olup olmadığı konusunda çok güçlü görüşlerimiz yok. Şu anda sadece açıklığa ihtiyacımız var. Şu ana kadar bu konuda kesin şeyler söylenseydi daha iyi olurdu.  Bakalım Çin’de ne olacak?”

“Bu konuda net cevap alana kadar bu yönde büyük paralar harcamamız çok zor. Bu yüzden şu anda kilitli kaldık.” 

“Onların bu sistemle devam edip edemeyeceği konusunda tartışma çıkıyor. Önemli olan kural kitacının onların bu şekilde devam edip edemeyeceklerine izin verip vermediği.” dedi.


Yorumlar

  1. neyi kıvırıcam arkadaşım bağrınmıyormuydunuz redbull ve lotus istiraz edince açın bakın yorumlarınıza ne oldu sizin takımdan ses çıkınca sanırım morarma oluştu burda kıvıran biri varsa sizin gibiler öyle önceden laf salatası yapmamayı öğrenirsiniz işte sonra böyle gülerler adama.

  2. öncelikle admine teşekkürler şu yukarda benm kişilk haklarıma saldıran arkadaşın yorumlarını kaldırdığı için şu face yorum sayfası olayına artık bi son verilsin full ağza alınmayacak küfür
    abuziddin misin nesin artık bi sus be bu f kanal konusda artık bi sonlandırılsın

  3. okumudan yorum yazıyorsun sonra sonra ağlıyorsun sinan hiç kıvırma.

  4. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    annah sinan gardaşım seni sazan ilan etmişler.neyse beyşehir de güzel bi yer önemli degil.bi de aynalısı var o daha lezzetli

  5. Kontörcü? McLarenle ne alakası var bi baglantı kuramadım şahsen takımda söz sahibi degil hisse sahibi değil Vodafone ana sponsorumuzdur okadar üstelik haberde Lowe nedemiş iyi oku sanki adam sistem yasal destekliyoruz Merco yu demiş hayret biseysiniz ya.

  6. Anlamadığın şeyden ne anlatmaya çalışıyosun acaba ? Sanırım haberi o kısıma kadar okuyup kendince kafanda yorum yapmışsın.Senin seviyene inip senin gibi cevap vermeyeceğim.Bu sitede gerçekten kendini çok şey biliyormuş gibi davranan kendini mühendis zanneden çok insan var daha öncede belirtmiştim bunu bir çok yorumumda.Lotus ve Redbull ağlıyor ağlıyor diyenler şimdi kendini böylemi savunuyor gerçekten sizin egolarınıza hastayım ne sanıyorsunuz acaba kendinizi yenilmez süper kahraman falan mı ?

  7. Mclaren de sistemi geliştirmeden önce FIA'nın gelecek dönem için net konuşmasını istiyor.

    Sinan'ı müessesemizde ayın sazanı ilan ediyoruz. 🙂 Arkadaşım önce bir haberi oku sonra yorum yaz.

  8. McLaren şikayet etmiyor sadece sonuca bağlanmasını istiyor yasaklanmazsa sistemi kopyalayacak yasaklanırsa kopyalayamayacak. Şimdiden bir adım atıp yanlış bir karar çıkmasını istemiyor takım.

  9. Kontörcülere ne oldu böyle sizin niye sesiniz çıkmaya başladı

  10. Lotusun elin de güçlü delillerin olduğu ve Fia'nın kararını değiştirebileceği söyleniyor. Bu hafta sonu yine tartışmalar sürecek gibi ama her zaman böyle tartışmalardan zevk almıyorum. Tamamen açıklanıp bir karara bağlanması dileğiyle Umarım her iki tarafta tatmin olur. Sistem abartıldığı kadar karmaşık değil bunu Ross Brawn söylüyor. Geçilen iki yarışta bana göre sıralamalar hariç yarış içerisin de bir işe yaradığını düşünmüyorum nadir olarak bir atak yaparken Drs açıldığın da işe yaramış olacak hal böyle olunca da ekiplerin bir kısmı paralar harcamak istemiyor.

  11. McLarene yakıştıramadım bu durumu. Bırakın diğerleri emzik isteyen bebekler gibi ağlasın. Bebelere balon 🙂

  12. Mclaren gibi bir takımın bunu şimdiye hazır etmediyse ben de xtrabit değilim. İnce ayarları yapıp piste sürmeyi bekletiyorlardır.

    Sanırım o çok sesi çıkan takımlar "arka taraf iyi paketlendiği için" bu sistemi uygulayamayabilirler, ondan çok konuşuyorlar. Veya belki de zaman kazanmaya çalışıyorlar.

  13. F1 böyle. İşin politik yanları, psikolojik yanları çok fazla. Sebepli sebepsiz inceleme isterler, protesto ederler kendilerinde olmayan bir teknoloji için.

  14. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    bu ne ya yeter ya gına geldi vallaha ya adamlar 3 kez hiç zorunlu olmamalarına rağmen sırf takımlar ikna olsunlar diye bu sistemi inceledi ve her seferinde onay verdi!!! istese fia 1.incelemeden sonra bu budur bir daha karşıma gelmeyin der fakat demedi ama yanlış yaptı. böyle redbull ve mclaren gibi mal takımlar olduktan sonra iyi niyetli olmayacaksın!!! farklı bir dille anlatmak gerekiyor herhalde! uln redbull un illegal ön kanadı bile bu kadar incelenmedi kimsede 2. birkez daha incelensin demedi haysiyetsizler her şey çıkar ilişkisi arkadaş yeter ya bu aynı haberi görmek istemiyorum artık bu merak eden takımlar mal!!! ferrari tek kelime etmedi size ne oluyor arkadaş!!!

  15. Bence sezonun kalan kısmında Mercedes'in düzlüklerde neler yapabileceğini kestiremediklerinden bu tavrı sürdürüyorlar.

  16. bir ihtimal mclaren drs ile aktif olan bambaşka bir sistem üzerinde çalışıyordur.bana göre mclaren'ın açıklık getirilmesini istediği şey drs ile aktive edilen her türlü sistemin sürücü hareketi olarak kabul edilip edilmemesi.eğer ki fia drs'i açınca herşey serbest derse mclaren kendi sistemini kullanabilir.kısacası mclaren fia'ya 'hocam ha de takayım kendi sistemimi' demek istiyor.tabi bana göre…

  17. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    sistemi hazırladıktan sonra fia çıkıp yasaktır derse ki diyedebilir. hiç güvenmedim güvenmem de bu fia ya.

  18. Burak Kiremit avatarı
    Burak Kiremit

    Açıkça belli oluyor ki RBR ve Lotus yüzünden McLaren Drs çalışmalarına başlamadan önce çelişkiye düşmüş.İşin ucunda para var çünkü

  19. Eray Parlak avatarı

    Fia kaç kere açıkladı sistem yasal die neden soru işaretleri varmış anlamadım?
    İki üç çekemiyen takım yüzünden konu nerelere geldi ben hepsini geçtim o Cristian Horner efendi 2010 da redbulun araçları illagel diyince takımlar, kendini yırtıyordu herkez işine baksın fia kaç kere daha yasal dicek diyordu neden şimdi bebek gibi ağlıyor yediremediler heralde 2 saniye taktıkları takım şimdi onları geçti diye heralde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir