2012'de Geçişler Daha Da Arttı

yazar:

kategori:

Turun Sanomat Gazetesi’nin haberine göre geçen sene Malezya ve Avustralya’da ilk tur hariç 63 geçiş görüldü ama bu sene 70’e ulaşıldı.

Bununla birlikte geçen sene DRS ve lastik etkisi sayesinde Çin’de fazlasıyla geçiş vardı ki bu sene de benzer bir durumun oluşması, rekorun tazelenmesi bekleniyor.

Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery: “Çin, ilk senemizde en büyüleyici yarışlardan birine sahne olmuştu. Bu yüzden takip edilmesi zor bir sahne yarış olacak.”

“Bununla birlikte bu sene benimsediğimiz felsefe aslında oluksuz lastiklerdeki azami performans aralığını genişletmek; bu şekilde pilotların daha yakın ve sıkı yarışlar çıkarmalarına izin vermekti”

2012 Çin GP’de lastiklerin yanında yağmur da etkili olabilir; F1 çevresi şimdiden Şangay’ın ıslak caddelerinde gezmeye başladı.

Bu yağmur durumu, Malezya’da kazanan Ferrrari’nin lehine görünüyor. Takımın teknik patronu Pat Fry, araçlarının az tutunmaya sahip şartlarda iyi sonuçlar alabileceğini ifade etmişti.

 


Yorumlar

  1. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    öyle sepangdaki gibi bidaha denkgelmez ustaa.ferrari çook çalışmalı alonso da.zaten ben ferrarinin hep gerideyiz dedigini duydum.daha hiç 0.8 saniye ilerideyiz dediler mi? :-)))))

  2. Yağmur nedeni ile Çin'de geçiş sayısı normalden çok daha yüksekti. Yalnızca 2 yarış yapılmışken 2012 için genelleme yapmak mümkün değil.

  3. Malezya'da şumi de çok farklı değildi.

    Asıl ironi bu sayfada. Malezya GP'den seçme geçişler. MGP'nin geçiş sayısına katkısı açıkça görülüyor.

  4. Konudaki resim linki:
    http://www.trf1.net/files/00_2012/Mercedes/Mercedes_Rosberg_Malezya_644_347853927.jpg

    Enteresan olan geçiş ile ilgili bir haberde Rosberg resminin olması. Muhtemelen arkasına gelen herkese geçildiği için olabilir hehe

  5. Electro_adu avatarı

    Kesinlikle katılıyorum,tek farkı önündeki kenara çekilmiyor,sen geçmek için kenara geçiyorsun :))

  6. ÇIN GP FERRARI FERRARI diyor yağmur olursa ferrari podyumda %100 belkide Massa da ama Alonsoyu yine güzel bir hafta sonu bekliyor anlaşılan
    Maclarenler yağmurda zorlanıyor
    Redbullar biraz daha iyi gibi ama Vettel çok kötü aceleci
    Mercedesler herkesin bildigi gibi sadece sıralamalarda var
    Lotus da iyi gibi ama asıl performansı daha görmekdik

  7. %10'u tamamlanan sezon için tespit yapmak ? en öndeki araç bile daha ne kadar hızlı olduğunu bilmiyorum adamlar çok geçiş yapıldı diyor bisgit

  8. alonsoberker avatarı

    Malezyada ki yağmur ve aradaki farkın azalması bunda önemli oldu bence

  9. lastiği bitmeyen lastiği biteni geçiyor drsyi de açıyor bunun neresi geçiş. bu tur bindirilen aracın yol vermesi gibi bişey.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir