Schumacher Pit Ekibine Kızgın Değil

yazar:

kategori:

Alman pilot, Şangay’daki yarışın kalkışından yerini korudu ve 15. turda ilk pitstoplara ikinci sırada girdi ama sağ ön lastiğinin düzgün değişmemesi nedeniyle aracını kenara çekmek zorunda kaldı.

Hem pistte zaman kaybeden hem de bu kayba rağmen lastiği düzgün takılamayan Schumacher, yine de günün takım için olumlu yanlarına bakıyor.

Schumacher: “Üçüncü virajda, sağ ön lastikte bir sorun olduğunu fark ettim. Daha 6. virajda fazlasıyla duman ve hasar vardı. Araca ciddi hasar vermeden önce kenara çekmenin daha iyi olacağını düşündüm”

“Herhangi bir kızgınlığım yok. Bunun sorumluluğunu üzerinde hisseden adamımız için üzgünüm ama bu, oyunun bir parçası.”

“Güçlü görünüyorduk. Avustralya’da (lastiklerde) çok fazla aşınma olduğunu, Malezya’da ise (aşınma konusunda) yeterli seviyede olmadığımızı size söyledik. Orta bir yol olmalı ki bunu bulmuş gibiyiz.”

Güncelleme:

Schumacher, Çin’de kariyerinin ilk zaferini elde eden Rosberg’i de tebrik etti.

Schumacher: “Bütün takıma, Mercedes-Benz’e ve elbette başlangıçtan sonuna kadar mükemmel bir zafer elde eden Nico’ya tebrikler. Bugün ve dün harika bir iş çıkardı; onun adına mutluyum”


Yorumlar

  1. dün yarış esnasında durumun vahamiyetini kendi kendime düşünürken bu durumun bilerek yapıldığına dair komple teorileri kurdum durdum ama daha sonra bunun korkunç bir durum olduğunu düşünüp olasılık dahilinde küçük bir pay bıraktım .Bu yazdığını okuduğumda düşüncelerim tekrar alevlendi . Sabotaj demek istemiyorum ama Mecedes takımının schumiyi kullandığını düşünüyorum, geri bildirim konusunda kimse schuminin yanına yaklaşamaz onu diğer pilotlardan üstün kılan en büyük özelliklerden birisidir bu . Dünki yarıştan sonra artık kendisini kullandırmayıp 2nci emekliliğini bu sene sonu ilan etesi taraftarıyım . Geçen sene ve bu sene yapılanlara bakıldığında ne etik nede kabul edilebilir bir durum değil .Ross brawnada güvenim kalmadı bu yarış öncesi verdiği demeçten yarış içinde schuminin başına bişeyler gelebileceği şüphesi uyandırmıştı korkulan olduda . Ross brawn aracı geliştirene kadar schumiye iyi görünüp işin kaymağını rosberge yedirme derdinde gibi görünüyor . Unutlmamas gereken ARI'nın ağzından bal dökülmesine rağmen poposunda kocaman bir iğne taşımasıdır.

  2. Yaşlandı artık eee 40 yaş Peygamber yaşı malum. 🙂
    Ben eski Schumacher'den bir fark göremiyorum 'daha fazla hata yapıyor hatta kanat fatihi' karakter, sporcu kişilik olarak aynı. Sadece basına karşı biraz daha seçmece, itip kakılamaz tavır alıyor konuşmaları seçmece.
    (Basının Schumacher kadar hiç bir pilotu zorladığını sanmıyorum aynı derece ile karşılaşsa şimdikilerin çoğu düz giderdi eminim)

  3. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Noktası, virgülüne kadar katılıyorum. Bahsetmeye çalıştığım döndükten sonra daha bi babacan oldu sanki. Ne bileyim hani böyle kimi ermişler vardır, içinde ne kadar alevler olsa da dışarıya her zaman su gibi gelir ya… Öyle oldu sanki Schumi. İnanılmaz olgun, inanılmaz pozitif… Bir çok pilot haddini aşıp Schumi'ye dil uzattılar, gık demedi.

    Yok ya, var bunda bi iş… Statükocu beynim, bu durumu tam olarak kelimelere dökemiyor 🙂

  4. Sadece şu kadar diyebilirim Schumacher'in yaptıkları tarihin kara sayfalarından asla silinemeyecek, onları değiştirmesi mümkün değil 'bir kaç kere kendisinin ifade ettiği gibi' aynı diğer efendiler gibi Senna, Prost, Lauda vs vs. Dikkat edersen saydığım tarihin F1 son deminin istatistiklerini alt üst etmiş tüm klasik bünyelerin kara olayları var ve bunları silemezler fakat işte buda onların seviyesinin bir istatistiği bence. Anormal adamlardan anormal…..(siz ekleyin)
    Beyaz sayfa yok yani…. kendini kabul ettirme var. Gençler Onların Hill crash'lerini örnek alacaklarsa kendileri bilir 1 en fazla 2 şampiyonluk alır silinir giderler…..

    Benim yazdıklarım arasında ise bu bağlamda birşey yok. Takım olma, takımdaşlıktan bahsediyorum. Dominasyon, hakimiyeti açıklıyorum bir nevi. Ne yaparsan yap bir şekilde adına saygı cümleleri dizildiğinden… 'Dikkat ederseniz Irvice, Rubens hakkında kötü bir şey dediğini göremezsiniz fakat David, Damon için demiştir' Arada ki farkı kavrayabildiyseniz işte bundan bahsediyorum.
    Son cümlem ise yine bu bağlamdaydı. Yine onun ifadesiyle bu adamlar pazar gezmesine gelmiyor oraya, babanın oğlu da olsa önce rakibin, düşmanındır. Ancak takımdaşlık başka birşey, personelin aşırı sevgisine kavuşmak başka birşey.
    Şu kadar dedim yine bu kadar oldu 🙂

  5. bence öteki yarışlarda şuminin rosbergin önüne geçeciğini düşünüyorum şumi öne çıktığı zaman bütün yarışlardaki performansı aynı olur tahminim. rosbergin performansında dalgalanmalar olur .benim düşümcem bu şekilde.şuminin elinde bütün fırsatlar var,araç da çok iyi bunu kullanacaktır

  6. Herşey çok güzel olacak…

  7. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Usta, sitedeki "yorum kirliliğine" tepki olarak yorum yapmıyorum ama sadece bir şey eklemek istedim.

    Schumi'nin 2006 öncesinde bazı hataları ve efsaneye yakışmayacak davranışları olduğu bir gerçek. Bu onun pilot olarak yeteneğini gram etkilemez orası ayrı. Ancak geri dönüşünden sonra bembeyaz bir sayfa ile geldi Schumi! Ve o sayfa hala bembeyaz! Yeni jenerasyona sporculuk böyle olur dedirtecek cinsten. Kendi çapımda Alonso ile Schumi'nin yetenek karşılaştırmasını yapıp Alonso daha iyi diyebiliyorum. Ancak yeni jenerasyona örnek olma ise konu, şu anda Schumi griddeki diğer pilotlardan bir gömlek üstün…

  8. Olan ile ölene çare yok 🙁

  9. Siz istediğiniz kadar küfredebilirsiniz 🙂 takım üyesi olmak, takımı arkanda toplamak hatta yönetmek, başarıyı sadece kendine mal etmeyip, hediye vaad eder olmak böyle birşey. Schumacher hiç bir şeyin bir anda gelmediğini bir kaç defa yaşayarak öğrenmiş birisi.

    Ne yapsa o mekanikere hıyar dese iyi miydi 😛

    Yarış sonu ekranlara yaptığı o hareketin tüm pilotlara örnek teşkil edebileceği ihtimalini görmek isterdim.

  10. aytekin aytekin avatarı
    aytekin aytekin

    bugün okadar mutsuz geçti anlatamam şumi nin bu durumu beni öldürüyor ama şunu merak ediyorum pit hatası bile olmasa şumi rosberg i geçemsi mümkün degildi. duygusal degil gerçekçi olarak artık şumi rosbergi geçebilirmi, sizce şumi artık bitmişmi ben inancımı kaybettim…

  11. inan karkoç avatarı

    dostum bak şim di işkillendim haklı gbisin şık teori katılmamak elde değil onun içinde çok üzüldüm doğrusu

  12. aynen bende saydım acayip kulakları çınlamıştır onların.

  13. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Yanlız şu dikkatini çektimi?Mercedes te çok büyük bir inanmışlık var.O mekaniker'in o tepkisi bile başarıya ne kadar istekli olduklarının kanıtı.Eğerki Pirelli'nin dediği gibi lastik sorunlarını çözmüşlerse Mercedes bu sezon inanılmaz işler yapabilir.

  14. Yahu o lolipop adam ne işe yarıyor? daha pitten çıkmadan mekaniker yerleri yumruluyordu.
    Öok kez pit alanından birkaç metre uzaklaşan aracı durdurup lastiğini değiştirdiklerini gördük.
    Neden telsizden dur demediler yada lastiği değiştiren ok vermeden neden hareket ettirdiler?

    Enazından 1 tur atıp yeniden pite gelseydide yarış dışı kalmasaydı:(
    Çok üzüldüm onu çim alanda görünce ciğerim yandı:(

  15. adamın dibisin sumi seviyoruz seniiii ilerleyen yarışta mutlaka podyumda olcaksın inanıyorum buna canı gönülden ellbet şans senden yana dönecek o günü bekliyoruz

  16. vedat özkan avatarı

    Sen bu kafayla gidersen daha çok kafana vurup ekmeğini alırlar.sürekli çelme takıyorlar hala olgunluk gösteriyorsun uyan artık aç gözünü göster dişini.ya da bırak kendini de biz fanlarını da çıldırtma oyuncak etme 3 tane kıçı kırık mühendise bizleri.Durum gayet net schumacher in tecrübe ve geri bildirimlerinden faydalanıyorlar ve bir kenara atıyorlar Rosberg mercedesin geleceği schumi ise yarın bırakır mesele budur.

  17. katılmamak elde değil bıktık usandı artık her yarış yaşanan problemlerden schumi aracı geliştiriyor kaymağını rosberg yiyor ne ala memleket mercedesin aklını başına toplaması lazım yoksa sonları ferrariden daha beter olur griddeki en iyi pilota sahipsin 3 senedir adama uyguladığınız yanlış stratejilerin hataların haddi hesabı yok schumi devam etseydi eminim rosbergden farklı berbat bi stratejiyle yine podyuma çıkamazdı

  18. katılmamak elde değil schumi önde arkada fark etmiyor illa ki bir şey buluyor bu adamı sorun yaşamadığı yarışlarda da araç rekabetçi olmuyor adam sabır küpüymüş resmen bi daha böyle bir fırsat gelir mi zor bence eğer sıcak havada lastik aşınmasına bi çözüm bulamazlarsa ki 2 senedir bulamadılar eylül ayındaki belçikaya kadar cumartesi güler pazar ağlarız lan bu adam olmasaydı bu araç yerinde sayardı schumi gridde araçtan en iyi geri bildirimi sağlayan pilottur bu adamı böyle harcamaya kimsenin hakkı yok

  19. Suzuka 2006 ilgili Patrick Head şöyle diyor :

    "We've had many drivers who have been world champions with our team, but I can't think of one of them who would have done that."
  20. Cinde hava kac dereceydi?

  21. mecit karaca avatarı

    sıcak havanın olmadığı, belkide sezonda yapılabilecek en iyi derecelerin olacağı bu pistte schumacheri bu kadar basit bir şekilde harcamak artık tahammül sınırlarını aşmıştır bence. şunu çok iyi anladımki schumacher mercedese geçmekle gerçekten hata yapmış ve umarımki sezon sonunda sporu yada en azından mercedesi bırakır çünkü kariyerini kimsenin yanından dahi geçemeyeceği kadar geliştiren bir efsanenin böyle saçma hatalar ve 100 küsür yarıştan sonra ilk birinciliğini alan bir pilot karşısında zorla gülmeye çalışması kabul edilemez. böylece mercedeste her sene nico ile çin'in gelmesini bekleyip zafer kazanmayı ummakla geçirebilir.

  22. Yusuf  Hitay avatarı

    olgunluk böyle bir şey.

  23. Böyle şanssızlık mutlaka olacakatır. Ama Schuminin başına sık gelmesi düşündürücü. Ve Scumi bunları olgunlukla karşılması takdir edilecek bir davranış olarak görüyorum. Bir zamanların Schumisi gitmiş yerine olgun ve mütevazı bir adam gelmiş. Bir de bu açıdan değerlendirmek gerek diye düşünüyorum.

  24. Büyüksün…

  25. Rosberg haftasonu schumiden hızlıydı ilk pit stoplara kadar da zaten fark 6sn civarındadı schuminin rosbergi yenmesi zordu ama bu tür hataların da her zaman schumiyi bulması da manidar takımda bi sabotajcı mı var ne pitten sonra bi şeyler oluyor geçen yılda malezya da olmuştu yanlış hatırlamıyorsam

  26. Rosberg haftasonu schumiden hızlıydı ilk pit stoplara kadar da zaten fark 6sn civarındadı schuminin rosbergi yenmesi zordu ama bu tür hataların da her zaman schumiyi bulması da manidar takımda bi sabotajcı mı var ne pitten sonra bi şeyler oluyor geçen yılda malezya da olmuştu yanlış hatırlamıyorsam

  27. schumikolik avatarı

    Artık tahammül edemez haldeyiz. Bize de yazık! Schumi'yi ön sıra mücadelelerinde görmek istiyoruz. Mekanik sorunlardan, temas sonucu yarış dışı kalmalardan bıktık usandık.

    Ben art niyet olduğunu düşünmüyorum ama kızgınım. Çok dikkatli olmaları gerekir.

  28. Milyon dolarlık kazancların olduğu Formula 1'de art niyet olmasına imkan yok.Schumacher'in şanssızlığı yapacak birşey yok.Fakat 12. Turda rosbergle arası 6 saniyeye cıktı tur basına yarım saniye fark yedi düşündürücü olan kısım bu.Önümüzde bir çok yarış var henüz kaybedilmiş birşey yok.Fakat Schuminin rosberg'i yenmesi lazım

  29. bugün schuminin başına gelenlerin aynısnın vettelin başına geldiğini düşünün yok yok vazgeçtim düşünmeyin :))

  30. aynı yorumu bır daha yazıyorum usenmeden, ılk olarak rosbergi kutluyorum cok ıyı bır yarıs cıkardı. ıkıncı olarak ıse mercedes takımına schumıyle sozlesme yenılemek ıstemıyorlarsa acıkca solemelerını ıstıyorum dolaylı yoldan ya schumı sen bı cektır gıt bız baskasını takıma getırmeyı dusunuyoruz der gıbı her yarısta olmayacak hatalar sorunlar olusmasının ve bunun sadece schumıde olusmasının acıklaması yok(yahu hrt falan yarısı tamamladı daha ustune varmı arkadas)

  31. Ama yeter artık! Ne denilebilir ki buna şimdi. Bu kadar şanssız olamaz bir insan.Ama en azından artık MGP nin yarış kazanan bir araç olduğunu biliyoruz. bu da önemli…

  32. pit stop tekrarında sağ arka mekaniker bile durumu fakr etmiş ne yaptınız der gibi eliyle zemini dövüyordu art niyet bir yere kadar ama bilerek yapıldığına ihtimal vermek istemiyorum

  33. peygamber gibi adam derler ya hani; al sana SCHUMİ !!!

  34. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    bukadar anlayışlı bu kadar ağır başlı ve oturaklı bir pilot daha gelmez f1 camiasına

  35. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    bukadar anlayışlı bu kadar ağır başlı ve oturaklı bir pilot daha gelmez f1 camiasına

  36. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    bukadar anlayışlı bu kadar ağır başlı ve oturaklı bir pilot daha gelmez f1 camiasına

  37. peygamber gibi adam derler ya hani; al sana SCHUMİ !!!

  38. peygamber gibi adam derler ya hani; al sana SCHUMİ !!!

  39. türkçeyi uç sınırlarda kullandım mercedese saydırırken.

  40. Efsane olmak bu olsa gerek.Bunca olumsuzluğa rağmen takımı ve çalışanları hakkında en ufak bir kötü söz söylemedi şimdiye kadar.Hoş 2006 Suzuka yarışında motoru patladıktan sonra garaja gidip ekibine sarılan adamdan başka türlüsü de beklenemezdi ya.

  41. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Ben bildiğim tüm küfürleri saydım bile.

  42. Schumacher- avatarı

    Söyleyecek söz bulamıyorum.
    Bravo Mercedes
    Tebrikler Mercedes
    Harikasın Mercedes

    Yine bir Schumacher yarışını mahvettiğiniz için teşekkür ederim yüzümüz hiç gülmeyecek sayenizde teşekkür ederiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir