Hamilton: "Ceza Galibiyeti Kaçırmama Neden Oldu"

yazar:

kategori:

Sıralamalarda 2. olan Mclaren sürücüsü, vites kutusu değişikliği nedeniyle 5 sıra cezası almış ve 7. sıradan yarışa başlamıştı.

Hamilton yarışı 3. sırada tamamlayarak bu seneki 3. yarışında da podyumda yer aldı ve şampiyonada lider duruma geldi.

Hamilton “Nico’ya bugün zor anlar yaşatabilirdik ancak trafik ve pit stop sayısı inanılmazdı.”

“Ancak yine de mutluyum ve gelecekte daha iyi sonuçlar almak için zorlamaya devam etmeliyiz.” dedi.

Hamilton, Mercedes’in artık lider takımlar arasında olduğunu ancak Rosberg’in farkının rakiplerinin trafikte kalması sayesinde olduğunu söyledi.

Hamilton “Mercedes’in performansı iyi ancak temiz havada sürüyorsanız ve diğerleri arkada kalırken siz öndeyseniz daha iyi oluyor.”

“Rosberg kolay bir yarış olduğunu söyledi ve bunu biliyorum.” dedi.

Şampiyona liderliği hakkında Hamilton “İstediğim istikrarın olması kesinlikle olumlu ve bu şekilde çalışarak galibiyetin geleceğinden eminim.”

“İlerlemeye devam etmeliyiz ve açıkçası Mercedes bir adım daha ilerledi. Diğerleri de bizim kadar hızlılar ve Red Bull da hemen arkamızda. Ferrari ve Sauber’ler de bir dönem hızlıydı.”

“Bu açıdan taraftarlar için harika yarışlar oluyor ve umuyorum bizim gibi keyif alıyorlardır.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Boşver Hamilton, nasılsa Pirellinin bu dandik lastikleri zorlayan pilotlara değil çuf çufçuluk oynayıp öndekilerin hata yapmasını bekleyen pilotlara yarıyor. Bak, sen de 3 yarıştır bunu yaptın ve istikrar sağlayıp hiç galibiyetin olmamasına rağmen şampiyona lideri konumundasın.

    Ceza olmasaydı bile ben bugün Rosberg'e yaklaşabileceğini hiç sanmıyorum. Rosberg bugün ayrı bir kategoride yarıştı ve bileğinin hakkıyla kazandı. Lakin ceza olmasaydı büyük ihtimalle ikincilik görürdük.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir