Domenicali Teknik Ekibinden Acil Müdahale Bekliyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Çin GP’ye şampiyona lideri olarak gelmişti ama Maranello kökenli takımın sıkıntılar yaşadığı Şangay’da İspanyol pilot ancak 9. olabilirken takım arkadaşı Felipe Massa, 13. sırayı elde etti.

Alonso, çekiş ve azami hızın önem taşıdığı Bahreyn’de işlerinin daha zor olduğunu söylemişti ki Domenicali de durumdan memnun olmadığını ama teknik çalışanların kısa zamanda daha güçlü bir araç ortaya çıkaracaklarına inandığını belirtti.

Domenicali: “(Aracın) doğuşundan kesinlikle memnun olmadığım açık. Çünkü hızlı bir araçla işleri idare etmesi kolaydır”

“Bu yüzden teknisyenlerimizden bu bağlamda hızlı bir tepki bekliyorum. Çünkü pilotlarımıza çok daha rekabetçi bir araç vermeliyiz.”

Domenicali, neredeyse 1 saniye yavaş görünmelerine rağmen panik yapmamaları gerektiğini düşünüyor.

Domenicali: “Doğamda sakin olmak var. Çünkü tersi, faydasız. Bu benim yaklaşımım; özellikle de işler kötü iken sakin kalmanız gerektiğinde. Teknik açıdan bir reaksiyon beklediğim ortada. Çünkü takımımızın amacı, pilotlarımıza daha rekabetçi bir araç vermek.”

“Puan tablosunda kimsenin egemenliği yok ama performans açısından ilk üç yarışta farklı durumlar gördük.”

“Hiç o noktaya ulaşamadığımız bir gerçek. Bu da  demek oluyor ki daha yolumuz var ve tekrar ediyorum: Sanmıyorum ki teknik çalışanlarımız tamamıyla…. Kelimeyi söylemeyeceğim ama siz ne demek istediğimi biliyorsunuz. Onlardan çabuk bir reaksiyon bekliyorum”

İtalyan patron, trafikte sıkışmasına neden olsa da Alonso’nun Çin’de benimsediği 3 pitstop stratejisini savundu.

Domenicali: “Strateji konusunda; sonuca bakmalısınız: Üç pitstop, iki pitstop, hepsi de birbirlerine yakın bitirdi. Bu yüzden o şartlarda 1 veya 2 tur fark yaratıyor ki art yarış esnasında araçlar art arda iken bu her zaman olabilir.”

“İlk analizlere göre bugünkü (Pazar) sorun bu değildi. Çok gerilerden başladığımızdan trafiği idare etmemiz gerektiği bir gerçek; herkesin yapması gerektiği gibi. Şu araç konvoyuna bakmanız gerek; o zaman anlarsınız”


Yorumlar

  1. Siz bu araca geçen senenin ortalarında başlamadınız mı?
    o zamandan beri hala adam gibi birşey çıkaramıyorsanız kapıdan çıkın gidin , fazla kasmayın ence.
    hem siz mutlu olun hem biz Ferrari taraftarları.

  2. Espri yaptik yahu 🙂

    Apocan sendende bisey kacmiyor ha, hakkinda atip tutarken dikkatli olmak lazim demek ki 🙂

  3. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Ben de olumlu bakmaya çalışıyordum ancak bu habere yaptığım yorumda da olduğu gibi takımdaki bazı kişilere olan inancımı yitirdim takım önceki senelere göre çok konsantre ve ciddi anlamda gelişim var ferrari bu sene 2009 sezonuna geri dönüş yaptı çünkü geçen seneki araç korunsaydı bu sene şampiyonluğa oynardı rahatlıkla ancak sadece bu sene ama f2012 uzun vadede yeni bir schumacher dönemi için yaratılmış ciddi anlamda potansiyeli olan bir araç ancak ferrari taraftarı; mclaren ve 2.renault döneminde yaşananlardan dolayı Alonso ve taraftarı gerçek anlamda sevinmeyi özledi bu ihtiyaç ancak güçlü bir şampiyonlukla kapanır. Telefondan yazdığım için hatalar olabilir özür dilerim.

  4. Önündeki araçla birlikte viraja giren araç virajı iyi alıyor fakat çıkışda bir türlü hızlanamayor ve önündeki araca yaklaşmak bir yana arkasındaki aracada mesafe kaybediyor.Geçen sezon ALonso nun startlarına bakarsanız ne kadar hızlı çıkışlar yaptığını görürsünüz ama bu sezon sadece yavaş kalan araçlardan ve ilk virajda zorlanan araçlardan daha hızlı o kadar.Ferrari nin viraja girişinin iyi olduğunu görüyorum ama çıkışı muhteşem derecede kötü.Araç ilk yarışda tutunma sorunları yaşıyordu ve son iki yarışda bunu hallettiklerini görüyorum.Viraj çıkışlarındaki sorunu halledebilirlerse Massa nın dahi önündeki araçlardan geçiş yaparak yükseldiğine şahit olabiliriz.

  5. En hızlı pitler…
    1 Fernando Alonso Ferrari 20.024 38
    2 Felipe Massa Ferrari 20.051 0.027 41
    3 Fernando Alonso Ferrari 20.136 0.112 27
    4 Lewis Hamilton McLaren 20.177 0.153 38
    5 Felipe Massa Ferrari 20.250 0.226 18
    6 Fernando Alonso Ferrari 20.296 0.272 12
    7 Mark Webber Red Bull 20.377 0.353 21
    8 Paul di Resta Force India 20.387 0.363 11
    9 Mark Webber Red Bull 20.471 0.447 34
    10 Mark Webber Red Bull 20.474 0.450 6
    11 Jenson Button McLaren 20.474 0.450 24
    12 Jenson Button McLaren 20.563 0.539 11
    13 Nico Rosberg Mercedes 20.645 0.621 34

    Ferrari nin 5 pit i ilk altı içinde olması şampiyonaya nasıl odaklandıkları yada odaklandırıldıklarını gösteriyor. Bu sezonun F1 i için oldukça büyük fark içeriyor.Bunu yapan yada başarılmasını sağlayan Domenicalli nin tavrıdır.Araç bilinmeyenlerle dolu…Yeni ön burun tamamen farklı ve Newey in incelemeye tabi Arka süspansiyon Ferrari için farklı ve yeterince bilinmiyor.Şasi sil başdan ele alınmış ( bazı aksamları biliniyor ama ana yapı tanınmıyor). Kısımların nasıl sonuç vereceği henüz bilinmezken bir dünya öğrenilmesi gereken kısım varken üstüne üstelik istenilen sonuçları vermeyen aerodinamiklerle uğraşmakda ayrı bir kafa karıştırıcı olarak takımın önünde.Testlerin azlığından ötürü Avrupa sezonuna kadar istenilen süre aracın bu kısımlarını öğrenmeye gereken zamandı ama ne kadar öğrendiler yada ne kadar müdahale edebilecekler… bilinmez bir detay. Ferrari takımı şampiyonaya odaklanmış durumda ve hazır ama araçları istedikleri performansı veremedi.Hesap etmiş oldukları performansı vermiş olsa makina şeklinde işleyen bir takımı görebilirdik.Sorunlarını keşfedip çare üretebilirlerse Ferrari takımını gıpta ile izlemek zorunda kalabiliriz.

  6. "So I expect to see a quick reaction on this aspect from our technicians, because we need to give our drivers a car that is a lot more competitive."

    technician {tek'nıʃən}

    {N} teknisyen, tekniker, uzman (astsubay) .

  7. düşmeee… çaviride bir sorun vardır ve 'teknik ekip' açıklaması olabilir.Mühendis ekibine ve teknisyen ekibine iş veren bu adamdır ve ne iş yaptıklarını iyi bilir.

  8. bu barcaya gelecek parçalarla ben işin düzeleceğine inanmıyorum. yine sorunlu bı yıl ve yakında 2013 odaklanırlar. pat fry bu işin altından kalkamaz ferrari çökuş döneminde. ben tamamen umutları kaybettim o egzosla olacak iş değil bu.

  9. albert einstein avatarı
    albert einstein

    Bence ferrari massanın hakkını yiyor seneye bu takımda pic ve massa yarışmalıdır.

  10. bende luca di montezemolodan alonso hariç topunuza müdahale bekliyorum ikimizinde baklentileri zor iş domenicali…

  11. pat fry bu adamdan daha cok hak edıyor takımın lıderlıgını ama ferrarı bu. takım latınlere karsı daha bır sempatı gosterıyor sankı

  12. şaka gibi son 12 sezonun şampiyonları burada.tabi bunun % 50 si schumi olunca tarih olarak zaman geriye gidiyor.

  13. 🙂 En güzel an, Lewis mikrofonu Button'a devrettiğinde Michael'ın Lewis'in koltuğunu alçaltmasıydı 🙂

  14. ahhaha çok teşekkürler. Ne güldüm yaa!

    Anında çevirmen olacak kadının normalde arkada, sessiz bir odada bulunması ve oradan çalışması gerek. Gitmiş pilotların kulağının dibinde konuşuyor 🙂 6 tane kulaklık bulamamışlar 🙂 Çin malı olunca böyle oluyor sanırım.

    Neler düşündüklerine gelince:
    Şumi: Ulan nasıl iştir bu, dediğinin yarısını bile anlamadım, rezil olmam umarım. Amaan sallayacam gitsin. Anlarsa çevirmen anlar, o da çaktırmaz olur biter.
    Lewis: Düştüğümüz duruma bak, gülmem lazım, ama profesyonelliğimi korumalıyım, profesyonelliğimi korumalıyım.
    Jenson: Kendimi tutacak değilim, bıyık da yokki altından gülelim. Öyle de kahkaha atmamak lazım. Neyse, sıra bendeyken gülmezsem sorun yok.
    Fernando: Ne rezilliktir, gülecem arkadaş, ağzımı aça aça gülecem. Ciddi ciddi karşıda çince konuşan kadına bakıp anlıyormuş gibi kafa sallıyoruz. Çevirmeni anlasam bari.
    Kimi: Ortam feci komik ama buna gülecek değilim, bitse de gitsem. Keşke şampiyon olmasaydım da bu hale düşmeseydim!
    Sebastian: Ne hale düştüm ben yaa? Güleyim diyorum gülemiyorum. Çevirmenin dediğini de anlayamıyorum ki yırtayım. Sıra bana gelince fena olacak.

  15. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    İnanç Dünyası Domicim 😀 Devam et inanmaya biraz daha inanırsan parçalar gökten düşecek ve sonra f2012 en hızlı araç olacak 😀

  16. Bu herif nasıl duruyor o takımın başında aklım almıyor hala… Hiç bir lafına inanmıyorum, şimdi çalışanlarına laf atıyor… Bir tek şuna inanıyorum, bu herif ve onun gibi olanlar bu takımda oldukça Ferrari daha çok sezon bekler… çok…

  17. heikki 1088 avatarı

    1 sn'ye gerideysen panik yapacaksın arkadaş. İşte tam da panik yapman gereken yer. Burada da yapmayacaksan nerede yapacaksın ki…

  18. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bazen yarış stratejilerinde (Çin Gp) anlaşamasak bile bu adama sonuna kadar inanıyor ve güveniyorum.

    Yaklaşık bir ay kadar önce Marca gazetesinin bir haberi vardı.Haberde Maranello kökenli takımın tamamıyla yeni bir araç üzerine çalıştığı ve gelecek ayki Bahreyn GP'ye yetişebileceği yazıyordu.Haber burada da yayınlanmıştı.Ferrari twitterden hayli iddialı olan bu haberi reddetti ama yine de benim kafamdaki ufak şüpheleri gideremedi.Ya da ben bazı şeyleri fazla ciddiye alıyorum.

  19. cok komik alonso diyordur yahu o kadar dil biliyorum ama şu çince ne garip yavv

  20. herkez benm pilota lakp taktı ve yayınlandı
    bende alonsoya takam malonso ******* şikeci ateist ahlaksız yayınlanmaz bi iş vardır kesin

  21. ferrarinin ağlak bebği alonso örnek 2010 almnya

  22. vettel alonsodan 10 gömlek daha üstün ferrarileri daha kötü günler bekliyor tünelin sonunda ışık yok

  23. "Bu yüzden teknisyenlerimizden bu bağlamda hızlı bir tepki bekliyorum."

    Adam muhendislerden umudu kesmis, teknisyenlere yonelmis 🙂

  24. Rocky Balboa  avatarı

    seneye hızlı bi araç yapın alonso hak ediyo bu seneki gibi niyazi olmayın da seney alonso vettel hamilton kapışır

  25. admin elini vicdanına koy ya allah aşkına ben ıp den ban yiyecek kaDAR NE SUÇ İŞLEDİM

  26. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Yok onu soylerse simdiden 2013'de kendisi paket olur.

  27. 2013 aracına odaklanın siz iyisimi 2009 dan berı sezonun ortasına ulasmadan gelecek yılkı aracı gelıstırıyorsunuz yınede yerlrde surnuyorsunuz

  28. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    çok iyi harbiden yaa :)))))

  29. Çok rakip var, hangi birini geçecek gelişim yarışında.. bu zamanda seneye iyi başlamak ve dayanıklılık herşey demek…bir de maalesef lastikleri iyi anlamak ve korumak!
    Bir takım olsa(örn.Mclaren) ve sende fena olmasan ki Alonso fena puanlar toplamadı geç Mclareni geliştirme yarışında tamamdır, 20 tane yarış var ama RBR var, Mercedes var,Lotus ve Sauber var… hatta şu anki Ferrari için Williams ve Force India var…

  30. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    "2013 bizim yılımız olacak" diyecek mi dedim ama demedi. İspanya'daki paket de ileri götüremesin takımı o zaman dicek bence

  31. rüştü YILMAZ avatarı
    rüştü YILMAZ

    Domenicali: "(Aracın) doğuşundan kesinlikle memnun olmadığım açık
    bundan aylar önce daha araç tanıtımları yapılmadan,Dominic ( aracı ilk gördğünde WOWWWWWWWW demişti sankim .)))))))))))))))))))))

  32. Çok güzel ya eglenmişler adeta 😀 teşekkürler paylaşım için

  33. Bu tip haberlerde bazılarına güzel malzeme çıkıyor

    diğer haberlerden de biz nemalanıyoruz demekki duygularınız karşılıklı

    ferrari nin ağlak bebeği de bu zat sanırım.

  34. gülmekten yarıldım.schumi çaktırmayım hiç bir şey anlamadığımı der gibi bakıyor,hamilton ne tatlı bu ya,button ne oluyor yav nereye düştük biz,der gibi bakıyor.alonso sanki sirkteyiz arkadaş bu ne bitsede gitsek.kimi ne diyor bu tatlı şey anlayan varmı der gibi bakıyor.en komiğide vettel çok şaşkın kamera şakası ellaham nereye el sallayım şeklinde bakıyor.

  35. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Hahah çok komikti,özellikle Jenson baya bir gülmüş.Kadın konuştuğunda sanki onlar Çince konuşuyormuş gibi 😀 Paylaştığın için sağol

  36. hep aynı şey testler başlamadan taraftarın ağzına bir parmak bal çalın sonra acil kriz toplantılar vs.

  37. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Tam dediğim şey, odakanacaz, kenetlenecez, sakin kalacaz, ha bulduk ha bulacaz, tüh bulamadık, seneye artık..

  38. Bu adamın yapacağı sadece… bir ekip kurup onlara ihtiyaçları olan ekipmanları sağlamak.Kullanıkları aracı değil Domenicalli Brawn ın dahi yapma olasılığı yok.Bu adamlar verirler ve isterler ki; Domenicalli nin söylediğide budur.

  39. Tolga Soydan avatarı

    konuyla alakası yok ama şu videoyu bi izleyin ben çok güldüm :)) hepsi kahkaha atmamak için zor tutmuşlar kendilerini.sürekli gülüyolar :)))

    http://www.youtube.com/watch?v=e4DRb0eM2Dc&feature=youtu.be

  40. Yusuf  Hitay avatarı

    doğasında sakin olmak olmasa " waoww" diyecekti heralde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir