Whitmarsh Galibiyetsiz İki Yarış Ardından Pişmanlık Duymuyor

yazar:

kategori:

Şu anda gridde en iyi araç olduğu söylenmesine rağmen McLaren, Sepang’da Alonso’ya, Şangay’da da Rosberg’e engel olamadı.

Gelecek hafta sonu Bahreyn GP var ve oradaki sıcak şartların MP4-27’ye uyması bekleniyor. Whitmarsh da kendilerine güvendiğini söylüyor ama hiçbir şeyi garanti altına almadıklarını ekliyor.

Whitmarsh: “Genel olarak neyden hayıflanabilirz ki? Lewis’in (Hamilton) sıra cezası alıp geri düşmesinden hayıflanabiliriz. Aksi durumda önde olur ve yarışı kontrol edebilirdi.”

“Bir başka hayıflanma, Jenson’ın (Button) önünü açamamış olmaktır ama trafikten geçmeniz gerekirken doğru yolun 3 pitstop stratejisi olduğunu düşünüyorum ki biz de onu yaptık.”

“Rekabetçiyiz ve önemli olan, iki büyük pilota sahibiz. Burada olduğundan daha iyi sıralama geçirirsek iyi yarışabileceğimizi düşünüyorum.”

“Çok farklı üç yarış oldu. Bu sene potansiyel olarak 20 farklı yarış olacak ama oraya gittiğimizde durumu göreceğiz”

“Bundan keyif alıyorum. İzleyen insanların da gerçekten keyif aldıklarını düşünüyorum. Bahreyn’de kimin kazanacağını kim tahmin edecek? Ben değil. Hiçbir fikrim yok. Bizim olmamızı isterim ama oraya gidince göreceğiz”

Üç pitstop ile yarışan Button’ın, iki pitstop tercih eden Rosberg’e yaklaşamamasına rağmen Whitmarsh, son lastik değişiminde sorun yaşamalarının Mercedes’e yaradığını belirtti ama yine de Rosberg’i yakalamanın zor olduğunu kabul etti.

Whitmarsh: “O şeylerden birisiydi işte. Strateji kararı kesinlikle doğruydu. (Button’ın) önünü açabilirdik. 6 saniye kadar (pitte) kaybetti ve sonrasında trafik yüzünden kahrolası daha fazlasını kaybetti. Ve ayrıca şartlar lastiklerinizi de zorladı.”

“Lastikleri anlamak, onları yetenek veya şans eseri tam aralığında kullanmak hayati önemde. Ya da tam tersi; yetenek veya şans eksikliği ile uygun aralığın dışına çıkmak, işleri çok zor hale getirebiliyor.”

“Tahminler yürütebilirsiniz. Çok aha yakın olabilirdik. Nico’nun (Rosberg) lastikleri bitseydi onu yakalayabilirdik. Ama sonlarda lastikleri oldukça iyi görünüyordu. Bu yüzden ilk sırayı elimizden kaçırdığımızı düşünmüyorum. Kendime çok fazla işkence yapmayacağım. Onu yakalamakta da sıkıntı yaşayacaktık diye düşünüyorum.”


Yorumlar

  1. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    En iyi araçmı bilmem.Ama en güzel görünen araç olduğu kesin.Jenson Button'ın kaskı araca daha çok uyuyor.Lewis Hamilton'ın ,Fernando Alonso'nun Monaco da kullandığı gibi altın sarısı bir kask kullanırsa,araca daha çok uyacağını düşünüyorum.

  2. Rocky Balboa avatarı

    mc larenler baya hızlı bu sene 10 galibiyet alırlar bu takım her sene istikrarlı rbr 2. yarıda farkı eritemezse şampiyonluk gider

  3. heikki 1088 avatarı

    2-3 olmak bu yarış için önemliydi. En iyi sıralama pozisyonunun 5.lik olduğunu düşününce hayli iyi bir yarıştı hatta. Mclaren'ın ileriki zamanlarda farkı açabilecek gelişimi göstereceğine inanıyorum malum sezon içi en iyi gelişen takımdır damgasını boşuna yemediler(bir taraftar olarak umut da ediyorum ). Yine de farkı açıp dominant bir araç olmazsa da gerilere düşmeyecektir. Kalan yarışlarda Mclaren hata yapmazsa farkın sabit bir şekilde artacağına inanıyorum…

  4. button yaklaşık 6-7 saniye kaybetti ve pite girdiğinde 7 sn civarı önündeydi rosberg in hata olmasa çok çok uzağında cikmiycakti ama yakalayabilir miydi bilinmez.

  5. Mclaren Bahrain'i de kaçırırsa kötü olacak, İspanya dengelerin değişmesi için bir adım… Şu anda Mclaren önde ama tam anlamıyla iyi kullanamadı… Bahrain'de bir duble mutlu bir 3 hafta demek olur… yoksa Mclaren pilotları 1 DNF te hemen listede aşağıya düşer…

  6. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    dominant bir aracımız olmadığını Martin de defalarca belirtti. biraz daha hızlıyız hepsi o. C.tesi günü button 5. olarak aslında kendi kendine ceza verdi. en az 3. olmalıydı, yapamadı.kalkışta geçti ama daha önde olsa belkide daha da öne geçebilirdi bilinmez. buna rağmen 2. lik çok iyi. button araç ayarları ve lastik ısıları gibi konularda Lewis e nazaran daha hassas bir pilot. çabuk etkileniyor.

  7. gücünü

  8. 10 sn kaybetti diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam. Bu arada en hızlı aracız belki ama grid birbirine çok yakın olduğu için en küçük aksilik galibiyeti engelliyor malesef. Resmen gp2 yarışı gibiydi Çin 2012.

    Birde McLaren yarışta hız eksikliği yaşıyor. Buna bir çare bulmak lazım. Lastikleri iyi kullanamıyor özellikle Lewis. Ben çok net görüyorum bunu tv başında.

    Aracın günü yere aktarmasını lastikler engel oluyor hissi veriyor bana.

  9. McLaren güçlü deniyor ama henuz 1 galıbıyetı var.. Çinde de oyle cok cok ıyı degıllerdı .. bu sezon cok ilginç olacak …

  10. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    şanssızlık işte yaw neyse kara bahreynde coşacak eminim.aslan karam kim tutar seni yürüü.forza carl forza lewis forza hamilton

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir