Toro Rosso, Yeni Aracı Monaco'da Kullanacağı İçin Pişman Değil

yazar:

kategori:

Scuderia Toro Rosso takımı, beklenen kötü hava koşullarına rağmen yeni araç STR3’ü bu hafta sonu Monaco’da kullanacağı için pişman değil.

Takım geçen hafta Paul Richard’da yapılan başarılı testlerin ardından bu hafta sonu yapılacak olan Monaco yarışında STR3’ü piste çıkaracağını duyurdu.

Bu hafta sonu yapılacak olan yarışta kaza olması halinde yedek parça sıkıntısı yaşayacak olmalarına rağmen Teknik Direktör Giorgio Ascanelli STR3’ün piste çıkışını geciktirmemenin daha iyi olduğunu söyledi.

Ascanelli "Herkesin bildiği gibi ben cesur ve çılgınım. Özellikle havanın yağmur riskine rağmen Monaco’da aracı tanıtmak yedek parça üzerinde risk oluşturuyor. Ancak iki aracı da buraya getirmemize neden olan sebepler var."

"Öncelikle aracın tanıtımını 1 yarış daha geciktirmek daha az sürüş ve deneyim anlamına geliyor ve öğrenme süreci de ertelenmiş oluyor ve bu iyi değil"

"İkincisi ise Monte Carlo eski araç için çok geride bir adım olurdu ve pistin özel gereksinimleri STR2B’de kötü hazırlanmış olurdu. Eski aracın vites kutusu, kanatları ve şasisi farklıydı ve burada yarışmak planlanmamıştı."

"Burada asla yarıştırılması planlanmadığı için eski araç ile Monaco’ya hazırlanmak iyi olmazdı." dedi.


Yorumlar

  1. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    vettel in de başını yaktınız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir