Çin'deki Baskın Zafere Rağmen Mercedes'in Ayakları Yere Basıyor

yazar:

kategori:

Rosberg, Şangay’da ilk cepten başladığı yarışı 20 saniyeyi aşkın bir farkla kazandı ve takım arkadşaı Michael Schumacher, lastik değişiminde sorun yaşayıp yarış dışı kalana kadar ikinci durumdaydı.

Buna rağmen Haug, bu sene küçük farkların güç dengesinde büyük farklar yaratabileceğini ifade etti.

Haug: “Geçen Pazar günü, Mercedes takımımız adına bir kilometre taşıdır. Bununla birlikte, bu işte durum çok çabuk değişiyor ve şimdi odağımız, Bahreyn’deki sezonun 4. yarışına hazırlanmak.”

“Yeni şekillenmiş Gümüş Oklar’ımız, bu pistte iki sene önce ilk defa sahne almıştı; 41 yarış önce. O günden bu yana Brackley ve Brixworth’taki herkes, kazanan bir takım haline gelebilme adına durmadan çalıştı; Çin’deki performansımız da başarının ilk yudumlarıydı”

“Ama ayaklarımızı yere basıyoruz. Çünkü bu sene Formula 1 tarihinde hiç görülmemiş derece, küçük ayrıntılar birini rezil de edebiliyor vezir de. Geçen Cumartesi günü 1. ile 11. arasında sadece 0,3 saniye vardı”

Mercedes AMG GP’nin Çin’de lastik sorununu aşmış görüntüsüne rağmen Bahreyn’deki sıcak şartlar, takım için işleri yine zora sokabilir.

Ross Brawn ise Mercedes’in sorunların üstesinden gelip tekrar güçlü bir performans ortaya koyabileceğini düşünüyor.

Brawn: “Takım, ilk iki yarışta biri etkileyen lastik meselesinin üzerinden gelmek için çok çalıştı. Pirelli lastiklerinden en uygun performansı elde edebilmek, gridin önünde olma ve performans açısından kilit unsur.”

“Bahreyn’de sıcaklık ve pist şartları, Şangay’a göre çok farklı olacak. Bununla birlikte, F1 W03’ten azami performans elde edip bir başka güçlü sonuca ulaşma adına sıkı bir şekilde çalışacağız”


Yorumlar

  1. Eğri oturup doğru konuşmak lazım; Mercedes'in lastik problemini aştığını hiç sanmıyorum… 1. çıkıp hiçbir kargaşaya ya da baskıya maruz kalmadan, yarışın çoğunda tur bindirme dışında geçiş yapmadığı bir yarışı kazandı Rosberg ; büyük başarı elbetteki ama ilk iki yarışta arka sıralarda neler olduğunu gördük.. Özellikle malezya da geçiş noktaları olmasına rağmen Mercedes varlık gösteremedi.. Umarım yanılırım umarım Mclaren,RBR,Mercedes,Lotus,Ferrari ve Sauber müthiş çekişmeli bir sezon yaşatırlar bize…

  2. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Rosberg harmandalı oynamaya başlar gibi…

    🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir