Rosberg Bahreyn'deki İyi Hatıralarına Yenisini Eklemek İstiyor

yazar:

kategori:

Şangay’daki yarışta üstün bir performans gösterip zafere ulaşan Rosberg, tekrar lastikleri çalıştırıp iyi sonuçlar almak istediklerini belirtti.

Rosberg: “Bahreyn Pisti ile ilgili gerçekten iyi hatıralarım var. Formula 3 Macau-Bahreyn Kupası’nı, GP2 Şampiyonası’nı kazanmıştım ve F1’deki ilk yarışımda yarışın en hızlı turunu atarak 7. olmuştum.”

“Pisti çok seviyorum. Büyük duruşların, bazı hızlı virajların olduğu düşük yere basma kuvveti gerektiriyor. Pist çizgisi, kesinlikle aracımıza uyuyor. Ama lastiklerimizi yine idare etmek ve sıcaklıkların Çin’e göre çok yüksek olacağından doğru ayarı bulmak bizim için yine büyük bir meydan okuma”

Geçen hafta sonu Çin’de lastik değişiminde yaşanan hata nedeniyle yarışa veda etmek zorunda kalan Michael Schumacher ise küçük ayrıntıların büyük fark yaratabileceğinin altını çizdi.

Schumacher: “Çin gibi bir yarışı yaşamak, takımdaki herkese sıkı bir tetikleme sağladı ve gelecek yarışlarda da o performansı tekrarlamak için elimizden geleni kesinlikle yapacağız. Bununla birlikte şimdiye kadar sezon gösterdi ki hiçbir şeyden emin olamıyorsunuz. Üç yarışta üç farklı kazanan, takımların bu sene ne kadar yakın olduklarını gösteriyor. Ama önde mücadele etme kabiliyetimizin arttığını görmek güzel. Çin’deki harika tempomuzu, bu hafta sonu Bahreyn’e taşımaya çalışacağız”

 


Yorumlar

  1. ayıp adam gay değil harbi delikanlı bu size hiç yakışmıyor teessüf ederim.

  2. Rosberg'in artık hiç susmayacağını düşünüyorum 🙂 düşünsenize iki senedir Schumi'yi geçiyordu(!) ve şimdi bunun üstüne bir de yarış kazandı…of of off….

  3. 2006daki ilk yarışındaki fastest lap dan başka ne hatırası varmışki.heidfeld söylese anlarım.adam 07de alonsoyu 08 de kovalaineni hiç beklemediği yerde geçti.

    http://www.arabiandrift.com/video/15814/Nick-Heidfeld-Best-Overtaking-Moves

  4. doğrudur, okuyunca garip geldi 🙂

    Rosberg yine iyi götürdü yarışı. Başlarda Perez'in ve sonda Kimi'nin arkadakileri tutması ve button'ın hatalı piti yüzünden tam bir birincilik mücadelesi izleyemedik. Şumi de yoktu, olsaydı çok farklı olabilirdi. Yarış bu, adam elinden geleni yaptı, şans da ona güldü ve kazandı. Geçen seneki Vettel zaferleri gibiydi. Hakkıdır sevinmek.

  5. o karı dediğin 20 yıllık rtl f1 spikerleri.sırf sen gıcık oluyorsun diye adamlara haksızlık edemezsin.
    onlar işlerinde duayen hatta danner eski bir pilot

    Heiko Waßer and Christian Danner

  6. Serhan'ı ben de hiç aramıyorum Okay olsa arardım ama 🙂
    sadece şu idman dakiler bazen az konuşsalar diyorum yeter ulan susun diyesi geliyor ekran başında… 🙂

  7. Yanlış noktaya takılmışsın dostum, ben tüm yarışları arşivliyorum, dolayısıyla bu yarışıda indirdikten sonra sindirerek tekrar izledim. Yarış sırasında ekrana bakmadığımız yada dikkatimizin başka noktaya çekildiği zamanlar oluyor bu nedenle sonradan izleyince bazı ayrıntıları daha net görüyorum.
    kastettiğim şey buydu.
    Rosbergin yarış galibiyetinin onun özel bir çabasıyla yada marifetiyle değil diğer unsurların yardımcı olmasıyla olduğunu anlatmaya çalıştım.

  8. Hatta spikerler hiç konuşmasa daha bile iyi anlayacağız yarışları 🙂 Sırf motor sesleri ile yarış izlemeyi dırdır dedikoducu karılar gibi çenesi işleyen spikerlere tercih ederim ben. Ekranda zaten neyin ne olduğu zaten kabak gibi ortada 🙂

  9. Çin yarışını Türkçe olarak yeniden izledim.
    Yarışta rosbergin galibiyet almasına neden olan birkaç faktör var.
    Bunlardan birtanesi Perezin bitmiş lastikleriyle pite girmeden önce, pitten yeni çıkmış Hamilton u 4-5 tur arkasında tutması. Deliler gibi savunma yapmış perez ve Hamiltonun birkaç saniyesine neden olmuş.
    Bunun akabinde rosberg pite girip çıktığında perez ve hamiltonun önünde piste dönmüş.

    Yabancı kanaldan izleyince anlamadın mı bunları? Ben de RTL'den izledim, almanca bilmememe rağmen serhan acar'ı hiç aramıyorum.

  10. Çin yarışını Türkçe olarak yeniden izledim.
    Yarışta rosbergin galibiyet almasına neden olan birkaç faktör var.
    Bunlardan birtanesi Perezin bitmiş lastikleriyle pite girmeden önce, pitten yeni çıkmış Hamilton u 4-5 tur arkasında tutması. Deliler gibi savunma yapmış perez ve Hamiltonun birkaç saniyesine neden olmuş.
    Bunun akabinde rosberg pite girip çıktığında perez ve hamiltonun önünde piste dönmüş.
    Eğer perez o şekilde hamiltonu tutmasa hamilton rosbergin önüne geçmiş olacaktı.
    Bir diğer etken, massanın tek pit stopla uzun süre pistte kalması ve arkasında hamilton, vettel ve raikonenden oluşan konvoyu yavaşlatması. Nerden baksanız bu konvoyda çok ciddi zamanlar ve lastik aşınma sorunları yaşanmasına neden oldu.
    Gelelim üçüncü ve en önemli etkene herşeye rağmen rosbergi yakalayıp geçme şansı olan Button un pitte kaybettiği 6 saniye ve yukarda bahsettiğim massadan kaynaklanan konvoyun arkasına takılıp kalmasıdır.

    Tüm bunlar olurken rosberg hiç hızlı tur atamadı ve drs çalıştırmadı, ne savunma neden atak yaptı. Lastikleri hiç zorlanmadı ve sürekli stabil sürdü.
    Hatta telsizden 0,5 saniye ödün verebilirsin bile demişler lastik koruması için.
    Yarış temposu konusunda mgp Mclarenden zayıf ama rb lerle mücadele edebilecek gibi duruyor.
    Bence mgp pit ekibi rosbergin 3. pit stop yapıp yarış galibiyetini perçinlemesi gerekiyordu.
    Aradaki fark 21-22 saniye civarındaydı ve bu süre bir pit daha yapılmasına olanak sağlardı.
    Son birkaç turda lastik patlasaydı ve yarış dışı kalsaydı bence bu mgp için çok büyük bir dramaya neden olurdu.

    Neyseki herzaman dediğim gibi nico çok ballı ve Çin de bu balı aracın ve kendisinin heryerinden aktığı için olmaz olmazlar bir araya geldi ve yarışı kazandı.
    Darısı Schumimin başına:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir