Domenicali: "Bahreyn'de Hasarı Sınırlı Tutmayı Başarmalıyız"

yazar:

kategori:

Malezya’da zafere ulaşmalarının ardından Ferrari, Şangay’daki yarışa işinin zor olacağını bilerek çıkmıştı ki Fernando Alonso sadece 2 paun alıp liderliğini kaybetti; Felipe Massa ise puan bölgesine giremedi.

Domenicali, Alonso gibi zor bir hafta sonu bekliyor ama Bahreyn’de daha iyi bir iş çıkarlarını gerektiğine inanıyor.

Domenicali: “Şangay ve Sakhir’de sorunlar yaşacağımızı biliyorduk. Elbette Çin’de mümkün olan puanları alamadığımız için mutsuzuz. En azından Fernando ilk 5’e, Felipe de puan bölgesine girecek potansiyele sahipti ama her ikisi de sürekli olarak trafiğe takıldı; özellikle de İspanyol, önündeki istikrarlı bir şekilde temiz tur atabilecek alan bulamadı. Azami hız eksikliği yüzünden de Fernando, pistin diğer bölümlerinde geçiş yapmayı denedi ve risk aldı. Bahreyn’de hasarı, daha etkili bir şekilde sınırlı tutmaya çalışacağız; yani Çin’de yapamadığımız şeyi.”

“Ötesinde, lastiklerden hem sıralama hem de yarışta azamisini elde etmeye gayret edeceğiz. Lastiklerden ne zaman ve nasıl performans çıkarabileceğimizi anlamak, sezonun bu bölümünde kilit etken. Fark yaratabiliyor. (Lastiklerin) davranışlarını inceleyip tahminde bulunma yeteneğimizi geliştirmeliyiz.”

Fernando Alonso, sonunda şampiyonluk mücadelesi verdiği 2010’un ilk üç yarışının ardından yine bu civarda puana sahipti. Domenicali, bu durumun gelişim için motivasyon kaynağı oluşturduğunu ifade etti.

Domenicali: “Aracın gelişimini hızlandırmada bu ilave bir teşvik oluşturmalı. Bu haftalarda asıl yarışma, her bir alanda 0,01 saniye için bir yol bulma adına herkesin zorladığı Maranello’dadır. Mugello’da birkaç şeyimiz olacak ama en son güncellemeleri üretmek için İspanya GP öncesindeki mümkün olan son güne kadar üzerlerine çalışacağız. Rakiplerimizin de aynısını yapacağından eminim. Bu yüzden onlardan daha zeki olabileceğimizi, daha iyi iş çıkarabileceğimizi gösterme durumu söz konusu”


Yorumlar

  1. Bakın… bahsedilen takımın bu haberinin altına kışkırtıcı şeyleri yazdıkdan sonra bir dünya küfür yiyorsunuz sonra ortam geriliyor ve sinirlenip kü**ü basanlar suçlu bulunup yazma kısıtlaması getirliyor. Azılı suçlular sizlerken kışkırtılanlar suçlu olup cezayı yiyorlarBunu senin takımına karşı yapanlarıda eleştiririm senide eleştiriyorum.Kakara kikiri yapan tavrına ' o kadar başarılısınızda bize tur bindirebiliyormusunuz derlersede utanacakmısınız??

  2. blöf yapıyorlar aslında çok hızlılar hhaha

  3. yarış tempoları bence iyi olacak sıralama için bir şey diyemem

    sıfır çekeceklerini düşünenler şimdiden üzülebilirler

    çünkü matadorun gücünü görmezden gelmeye devam edin

    öyle herkesten hızlı araçla polden başlamaya benzemez bu işler

    idiot loji değil kısaca pilotaj..

  4. bahreynde yağmur yağarmış 😀

  5. Bahreyn de Ferrari Çin gp den daha rekabetçi olacak bence. Sıralamalarda başarılı olamayabilirler ama yarışta tempolarının çok düşük olacağını sanmıyorum.

  6. Sinan kardeşim Ferrari ilk 10'a girerse hiç şaşma bir yağmura baglı herşey

  7. Susun demiştim..

    ancak..

    "Bu haftalarda asıl yarışma, her bir alanda 0,01 saniye için bir yol bulma adına herkesin zorladığı Maranello'dadır"..

    sonra..

    "Rakiplerimizin de aynısını yapacağından eminim. Bu yüzden onlardan daha zeki olabileceğimizi, daha iyi iş çıkarabileceğimizi gösterme durumu söz konusu"…

    Böyle konuşacaksan konuş Mr. Domenicali..

    Çünkü Ferrarinin Takım Patronu böyle konuşmalı..

  8. Ferrariden sıfır çekmesini bekliyorum bahreyn gp de ilk ona giremeyecekler gibi bir his var görüntü onu gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir