Williams: "Lastik Yönetimi Hayati Konuma Geldi"

yazar:

kategori:

Özellikle son yarış Çin’de lastikleri kontrol etmenin yarışın sonucunda büyük etkili olacağı konusu netlik kazandı.

Gillan “Lastik yönetimi temel bir konu. Lastikler araçtaki bir numaralı bölüm, onu aero ve ardından motor takip ediyor. Ancak lastikleri anlaşa ve yönetme yarış performansını açığa çıkarmada kilit nokta. Sıralamalarda da öyle ancak özellikle yarış performansında etkili.”

“Aerodinamiler hâlâ kilit nokta ve daha iyi aerodinami performansı ve etkililiği daha iyi tur zamanı sağlıyor ancak bu lastiklerin dengesini bozmadığınız sürece geçerli ve bu her zaman bir etken olacak.”

“Bu asla sorun olmadı ancak bu sene her ikisi arasında özel bir denge bulmak gerekiyor gibi. Sadece aero değil, mekanik dengeyi bulmak önemli.” dedi.

Gillan, sıralamalarla yarış arasında lastik kullanım dengesini bulmanın da kendileri için hâlâ önemli bir konu olduğunu söyledi.

Gillan “Bu konuda ince ayar yağmamız lazım ve bu gittikçe önemli seviyeye geliyor. Tüm takımlar bu yönde çalışıyorlar ve biz de o yönde gelişmeye çalışıyoruz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. aracın yere yapışmasının bize bir yararı yok ki.. bu bir yarışsa oluklu lastikle en hızlı süreyi yapmak maharet. bir gün drag yarışı yaparsak oluksuzu konuşuruz

  2. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Sezon başından beri söylüyorum,artık en hızlı olan değil,en iyi lastik koruyan ön plana çıkıyor,prelliden ve ecclestondan kurtulcağımız günü iple çekiyorum..Biz eskisi gibi agresif,gerçek yarış ve geçiş istiyoruz,lastik koruma yarışına bannet 🙂

  3. çok saçma olayı ne hale getirdiler

    hamilton gibi pilotlar için acı bir haber benliklerini ve sürüş stillerini kaybetmekteler

    jenson gibi ler içinde süper bir olay bence çok adaletsiz.

  4. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    slick lastikler aslında gerçek yarış lastikleridir. devamlı hızlanan araçlar ve düşen tur derecelerini bir nebze olsun dizginlemek için oluklu ucubeleri getirdiler. umarım birdaha da dönmezler.

  5. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    lastik tabiki herzaman önemliydi ama hiçbir zaman bu kadar limitleyici bir faktör olmadı.

  6. MiniDrivers – Chapter 4×03 – 2012 Chinese Grand Prix

    Not: 1:28 ve videonun sonundaki şarkıya dikkat 😉

  7. bizim proje yöneticileri gibi çalışıyorlar sanırım. "geçiş rakamlarını yükseltmeyi başardık efendim" -aferin size, başarılı olmuşuz.

    Pirelli World Tyre Endurance Championship presents…

  8. sanırım FIA bu geçişleri izleyen bizleri ordan oraya zıplıyor heyecanlanıyor sanıyor. lastiği yeni olan eski olanı tur bindirir gibi geçiyor ve geçişlerin hiç zevki kalmadı artık.

  9. oluklu lastiklerden önce yine oluksuz lastikler vardı ki oluksuz lastikler oluklu lastiklere göre çok daha iyi lastikler. araçların adeta yere yapışmasını sağlıyorlar.

  10. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Aslında Bu Serinin adınıda, lastik savaşı gibi birşey yapmak lazım..Resmen normal yarış yerine lastik savaşı yapıyor adamlar..Önce oluklu lastikler kalktı silik lastiklere geçtiler..Şimdi 5 Tur içinde eriyen lastiklere geçtiler ve böylece serinin içine ettiler..

    Michelin ve Bridgestone savaşları vardı..Şimdi Pirelli kendisiyle yarışıyor.

  11. Ben kendimi bildim bileli herşey lastiği endeksliydi. Michelin-Bridgestone zamanlarında soğuk hava-sıcak hava savaşı vardı.Bir sene sıcakta Michelinler iyi diğer sene Bridgestone olabiliyordu. 2005'te lastikleri idare etmek tıpkı şimdiki gibiydi ve bu yüzden Schumi devri kapanmıştı. Bridgestone sadece Ferrari ile lastikleri birtürlü çözemedi geliştiremedi.Nerdeyse bütün grid Michelin'in elindeydi. Daha sonra 2007'de Bridgestonun seçtiği terchine göre pist pist Ferrariye uyan lastikler Mclarene uyan lastikler diye galipler değişti.2009'da bile difüzör önemli olmasına rağmen Brawn GP'nin sezonun ikinci yarısındaki düşüşü lastik ısıtma sorunuydu.Brawnlar düzlükte yarış içinde zigzag çiziyordu. 2010 belkide lastiğin en az konuşulduğu yıl oldu ondan sonra da Pirelli lastikleri geldi. Yıllardır formül şu:Lastikleri en iyi çalıştıran aracı bulmak. Aşınma durumları ne olursa olsun amaç hep bu

  12. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Maalesef ki öyle…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir