Audi, Ducati'yi Satın Aldı!

yazar:

kategori:

Bugün yapılan açıklamada Audi’nin Ducati Motor Holding S.p.A’yı satın aldığı açıklandı. Audi AG Başkanı Rupert Stadler, Ducati’nin harika bir sportif ve küresel marka olduğunu söyledi. Bu gelişmeyle birlikte Audi, Lamborghini ve Italdesign’dan sonra 3. İtalyan markayı bünyesine katmış oldu.

Stadler “Ducati tüm dünyada premium motorsiklet üreticilerinden birisi olarak biliniyor ve sportif motosikletler üretme konusunda uzun bir geçmişi var.”

“Yüksek performanslı motorlar ve hafif üretim konusunda çok büyük uzmanlığa sahip ve dünyanın en karlı motosiklet üreticilerinden birisi. Bu yüzden Ducati tam olarak Audi’ye uygun.” dedi.

Ducati 2011’de 42 bin civarında motorsiklet sattı. 1100 işçi çalıştıran Ducati’nin 480 milyon pound gelir elde ettiği biliniyor.

MotoGP’de istediği başarıdan uzakta kalan Ducati, Superbike şampiyonasında lider durumda.


Yorumlar

  1. İşte biz Veyron'u hiç saymadığımızdan anmıyoruz bile zamanında ki Amerikalı Vektor'dan farklı görmüyorum onu.
    EB110 hastasıydık oysa.

  2. Auto Union kendi motosiklet markası DKV yi tekrar üretirse çok mutlu olurum

  3. VW grubunu tutabilene aşk olsun…
    Acaba sırada hangi firma var merak ediyorum ???

  4. Mehmet  Mehmetoğlu avatarı
    Mehmet Mehmetoğlu

    BMW'nin 2014 yılında tekrar F1'e geri dönme ile ilgili planları olduğu söyleniyor arkadaşlar. İddialara göre BMW 2014 yılı için 1.6 lt'lik turbo F1 motoru üzerinde çalışmaya başlamış bile.

  5. VW grubu veya altındaki herhangi bir firmanın para kazanmak dışında bir amacının olduğunu sanmıyorum. Firmalarını birbirine bağlı tutup, ihtiyaca göre markalara yönlendiriyorlar. VW grubunun süpersport aracı Veyron, bildiğin üzere. O da prestij aracı zaten, gerçek bir spor araç olmadığını düşünüyorum. Maksat rakamlarda yukarıda görünsün.

  6. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Onumuzdeki yil Ducati Monster almayi dusunuyordum, bir daha dusuneyim o halde 🙂

  7. Ducati AMG ile koseptler hazırlamıştı.Sportif ortaklık vb şeyler olmuştu.Sanıyorum sırf bu yüzden aldılar.

  8. Ferrari'nin öyle bir bütçesi yok kendi yağıyla kavrulmaya çalışan FIAT grubu altında bağımsız yönetilen ekonomik büyüklük olarak küçük bir firma. FIAT'ın ilgisi ise başka pazarlarda.

    Italdesign italyanlar ve Ferrari için daha önemliydi. Sonuç olarak İtalyanların bir milli gururu daha elden gitti 🙂

  9. Alman 3 lüsü arasında en hızlı büyüyeni Audi olarak görüyorum. Birde şöyle eli ayağı düzgün bir supersport ile cevap verse M-B, BMW'ye R8 gibi olmayan.

    Tüm dünyanın belirli şirketlerin kontrolü altına girmesi bilişim ve otomotiv sektörüyle başladı…

  10. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    bende ona şaşırmıştım, çünkü Fiat grubun markalarından biri olan ferrarinin böyle bir girişimi olamaz. lamborghini nin çıkıp ben ducatiyi alacağım diyemeyeceği gibi. Fiat belki satın almak isterdi ama genel olarak zor bir süreçten geçiyorlar. yurt içi ve dışı fabrikalarında işten çıkarmalar oldu.devletten destek filan istediler. italyada ekonomik açıdan durumu ortada. vs.. durumlar mevcutken 1.1 milyar doları ducatiyi almaya veremezlerdi.

  11. Mehmet Roer avatarı

    Aynen çok doğru söylemiş arkadaş alıcaksa Fiat/Ferrari grubu almalıydı, zaten İtalya milli takımıyız Ducati ile bütün branşları kapatırdık

  12. Heh Ducati`yi de kaybettik, VW grubu yakinda ceker Ducati`yi Motogp`den, demedi demeyin..

  13. Öncelikle bir italyan markası. Sonra kendisine özel çizgisi olan, japonlara benzemeyen bir tasarım anlayışı var, ferrariye uygun buluyorum. Ferrari/FIAT satın almalıydı, batıyorsa…

  14. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    ferrari uyuyor derken?

  15. amaç reklam ve audi her yerde geliştirmek moto gp de adı geçecek sonrada f1 e katılma ihtimali var bmw ve mc den daha gucluyuz diyor yani

  16. audinin ne ihtiyacı vardıda aldı ducatiyi.şimdi adı audimi olacak? hani ducati italyandı ve rosside bu yüzden geldiydi???

  17. Hadi lambo gitti diyelim, Italdesign filan neyse. Ferrari uyuyor sanırım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir