Massa: "Monako Favori Pistim Değil"

yazar:

kategori:

Felipe Massa, sürmekten özellikle keyif aldığı bir pist olmadığını kabul etmesine rağmen Monte Carlo caddelerinde rekabetçi bir güçte olabileceğine inanıyor.

Brezilyalı pilot, o kadar pist arasından sadece Sakhir, Interlagos ve iki hafta önce ard arda 3. zaferini elde ettiği İstanbul Park gibi pistlerde kazanması nedeniyle eleştirilmişti.

Geçen sene Monako’da iki McLaren’in çok gerisinde 3.lük elde edene kadar Massa, önceki 4 yarışında bir çok büyük hata yapmıştı.

Massa, kıvrımlı ve dar Monako’nun caddelerinin kendisini heyecanlandıran bir pist olmadığını kabul ediyor ama bunun, orada iyi performans göstermeyeceği anlamına gelmediğini ifade ediyor.

Massa: “Benim favori pistlerimden biri olmadığnı kabul etmek zorundayım"

“Sürüş memnuniyeti açısından Türkiye, Bahreyn ve Barselona gibi hızlı akıcı pistleri tercih ederim. Ama bu, buradan güçlü olamayız anlamına gelmez."

“Mümkün olduğunca iyi hazırlanacağız ve mümkün olan en çok puanla eve döneme çalışacağız"

“Her zaman diğerlerinden daha fazla sevdiğiniz pisler olur. Ama bu, düşkün olmadığınız bu tip pistlerde rekabetçi olamazsınız anlamına gelmez"

Massa’nın son İstanbul Park zaferi, Kimi Raikkonen ile arasındaki puan farkını 7’ye indirdi.

Brezilyalı pilot, 2007’de McLaren’lerin çok gerisinde tamamlamasının ardından bu sene İtalyan akımın McLaren ile önde yer alacağını belirtti ama zor bir hafta sonu beklediğini ifade etti.

Massa: "Bu hafta sonu kolay bir yarış olmayacak ve McLaren’in her zamanki gibi güçlü olmasını bekleyebiliriz. Buna rağmen bizim de tempoda olabileceğimizi düşünüyorum"

“Ama Perşembe günü neler olacağını bekleyip görmemiz gerkiyor. Çünkü, kendimizden ve karşımızdakilerden neler bekleyebileceğimizi söylemek zor"

“Monako türü (Paul) Ricard’ın kısa pistinde sürüş yapmış olmamıza rağmen, o gerçek şey değildi"

“Monako tekil bir yer ve tam olarak aynı pist karakterlerini yeniden yaratmak zor. Bu yüzden hafta sonuna giderken bazı bilinmeyenler mevcut"

“Genel olarak Scuderia’nın, bu yarıştan 12 ay öncekine göre daha iyi durumda olduğunu düşünüyorum"


Yorumlar

  1. yağmur yağar, tüm takımlar kaza yapar Bourdais kazanır. böyle şeyler normal yarışlarda şaçma ama Monacoda mümkün şeyler.

  2. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    hele birde pole alırsa o zaman bence güzel bi yerıs izleriz.

  3. gökay kara avatarı

    f1 i sadece 2-3 pilot çevresinde görmeyin. bu pisstte herkesin biraz şansı var ne olacağı belli olmaz.ama massa burda 1. olsun şampiyon olmaması için hiçbir sebebi kalmaz.

  4. Eğer mclarenler kazanamıyacaklarsa..Bütün kalbimle massanın kazanmasını isterimm ve sonra burdakileride görmek isterim…

  5. McLaren hiç gelişmeyip geçen yılki Monacoya çıkılan araçla çıksa bile 1. olur herhalde 😀

  6. Monaco farklıdır. Herkesin seveceği bir pist değil bura.

  7. massa ilk defa doğru söylüyor pilotaj pisti olan monaco bana uymuyor diyor :))

  8. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    massa yı sevmeme ragmen belli bir yere yerleşir ondan sonra arıza olmaz ise yada hata yapmazsa sonunuda öyle bitirir.

  9. gökay kara avatarı

    yeni kuralları da göz önüne alalım bencee. araçtan çok pilotları konuşmak lazım. neden burda kubica ya da heidfeld birinci olmasın. ya da alonso daha önce 2 kez kazandı burayı. onu da hesaba katıp görmek lazım. hava koşullarının ne olduğu belli değil. bence heyecanlı ve bol olaylı bir yarış olacak. massa nın kimi kadar şansı yok. kendiside aslında bunu ima etmiş.

  10. kaan kaanhan avatarı

    ferrari geçen yıla nazaran daha iyi olacak burası kesin ancak McLaren ın burda ferrariden yavaş kalması için geçen yıldan gerilemiş olması lazım oda zor biraz, sonuçta burası monaco, favori gösterirsiniz ama sonuç tahmin etmek diğer pistlere göre çok zor. monaco sakat bi yer 🙂

  11. adem nsanoğlu avatarı
    adem nsanoğlu

    doğru,herkesin daha çok sürüş zevki aldığı pistler vardır…zaten monaco da yarış pisti değilki.seyir zevki de yok.zenginler için tasarlanmış bir oranizasyon.öyle olmasa böylesine güçlü araçların gerçek pist değil de caddelerde sokaklarda işi ne?

  12. bana kalırsa ferrari burada ilk 3 içinde olacak olması lazım olacakta

  13. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    Bazılarının işine gelmiyo böyle pistler gayet normal

  14. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    bravo massa.. şimdiden çok ürkek davranıyorsun.bence sen ilk beşe bile giremezsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir