Komiserler, Rosberg'in Alonso ve Hamilton İle Mücadelesinde Kararı Verdi

yazar:

kategori:

Komiserler, 25. turda Rosberg ile mücadele eden Hamilton’ın pist dışına çıkmak zorunda kaldığı olay hakkında pilotları ve takımlarının temsilcilerini dinledi.

Rosberg, o sırada yerini sıkı bir şekilde koruyordu ve 3. virajın çıkışında sağa doğru hareket etmişti ki o esnada Hamilton da aynı tarafa gitmek isteyince İngiliz pilot, 4. viraj öncesinde pist dışına çıkmak zorunda kalmıştı.

Komiserler meseleyi ele aldı ve Rosberg’e ceza vermeme kararına vardı; çünkü Alman pilot, yerini korumak için sabit bir şekilde sağa hareket etti; bu hareketini yaparken Hamilton, Mercedes’in yanına gelememişti. Bu şekilde düşünen komiserler, Rosberg’e ceza vermedi.

Benzer bir olayı Alonso ile de yaşayan Rosberg, aynı nedenle ceza almaktan kurtuldu.


Yorumlar

  1. fernando alonso avatarı
    fernando alonso

    hamilton 2. mal!

  2. Karar isabetliydi. Görülen duruma sebep olan pistin o bölümüydü, kayıpsız dışarı çıkmaya müsayit bir bölüm oluşmuş (olmaması gerektiği halde).
    Bana göre kanaat oluşmuş halde bile birde pilotları dinleyelim bakalım cümlelerinden kasıt, anormallik sezebilecekmiyiz babında yarış sonuna bırakıldı en olmadı telemetri verilerine bakarız…

    Olaydan bağımsız "yanına gelememişti" şu bile ne kadar berbat bir hal içinde olduğumuzun ispatı olur ancak.

  3. Tifosi6178_  avatarı

    Bak sen benim altta yazdığımı kale almamışsın. Diyorum ki Rosberg'de düzgün defans yaptı ama düzgün defans yapan Schumi uyarılırken Rosberg'e bir şey denmedi !

  4. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    evet o hareketi bizimki yapaydı pitten geçmiştik çoktan

  5. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    bariçello macaristanda siyah bayrak siyah bayrak diye bağırmıştı.O hareketi hamilton yapsaydı inceleme sadece 1 tur sürer ve karar pitten geçme olarak anında ekranlara yansırdı.Bunu adı çıkmış birinin yapması ile ilk zaferini daha bir hafta önce kazanmış birinin yapmasının arasındaki farkı anlamış olduk.komserler rosberkin hevesini kırmak istemediler.Ama hamilton olsa nasılsa alışkın böyle şeylere diyerek basarlardı pitten geçmeyi.

  6. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    2010 macaristan schumacher-barrichello mücadelesindeki gibi rosberg'e bir sonraki yarış için sıra cezası verilse kafi.

  7. karar taraflı olduğu gibi yarıştan sonra verilmeside ayrı muamma

    rosi nin Alonso diyeti devam ediyor

  8. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Hamilton disaridan gecis yapmak zorunda kaldi. Rosberg'in hatasiz olduguna karar verdilerse (ki bence hatali) bu durumda Hamilton'a pist disindan gecis yaptigi icin ceza vermeleri gerekmez miydi? Tamamen gecistirmisler.

    Videosu surada : http://www.youtube.com/watch?v=_iQurrE15bA

  9. Alonsonun resmi twitterindan
    I think you are going to have fun in future races! You can defend position as you want and you can overtake outside the track! Enjoy! ;)))

  10. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Hamilton'a yaptığı için 20sn,Alonso'ya yaptığı için diskalifiye edilmeliydi.Çünkü iki kere aynı hakeketi yaptı.O şekilde bir yön değişimi kabul edilemez.

  11. senin dediğin kadar düzgün defans yapsa kendi takımından ''ceza almak istemiyorsak arkadaki araca yer bırakmalıyız'' mesajı gelmezdi. 1-2 tur daha devam etseydi ceza alacaktı. hatta 7 kez şampiyon değil de bir çaylak olsa 2-3. turda gelirdi ceza.

  12. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    bu olayın tartışılması bile garip. telsizden alonsoda belirtti, orda rosbergin alan bırakması kurallar gereği zorunludur. buna ceza vermeyen komserler çifte standart uygulamıştır. en az 20sn cezası verilmeliydi. hadi Lewis pist dışına itilmiş olsada inat etti,bastı geçti ama olan alonsoya oldu.

  13. seyir zevki açısından böyle savunmalar görmeye bayılıyorum.bu tip geçiş manevralarına ve savunma hareketlerine ceza verilmesinden nefret ediyorum.yarişçilik ruhuna aykırı bi kere pilotları sınırlamak.o yüzden karara sevindim.

    Bu tip manevraların yariştan sonra karar verilmesi ise bana sanki yariş sonucuna göre ayarlayacaklarmış izlenimi veriyor.hani yarişta çok olay olsa onları incelemekten buna bakamasan anlarım ama ne biliyim bu kez öyle bir durum da yoktu.

  14. Tifosi6178_  avatarı

    Ama Rosberg'in yaptığı zaten yanında olan bir pilotu dışarı itmekti ki Alonso'da çok barizdi. Ama şunu da söyleyeyim eğer eşit şekilde ceza verilecekse ben böyle sert savunmalı F1'i daha çok seviyorum benim kızdığım nokta İtalya ve Macaristan'da Schumi uyarıldı ceza aldı ama Rosberg'e bir şey yok kızdığım nokta bu.

  15. Tifosi6178_  avatarı

    1-2-3 kişi isyan etse neyse ama hem Türkiye'de hemde diğer yabancı kaynaklarda herkes isyan ediyor.

  16. hamilton uslandi, simdi rosberg azdi basimiza. heralde gridde bir tane kasap, azgin pilot kontenjani var.

    bence sembolik bile olsa bir ceza almaliydi.

  17. harun yarkın avatarı
    harun yarkın

    ben schumacheri destekleyen biri olarak söylüyorum bu adama her yerde ayrıcalık tanınıyor schumacher gibi bir efsane 2010 dane beri her yarışta çeşitli teknik arızlar yaşarken bu adamaın aracında hiçbir şey olmuyor pit ekibi şuminin yarışlarını berbat ederken bu adam sorunsuz pitstoplar yaptırtılıyor en sonunda fia da rosberge torpil geçmiş yazık efsaneye şu rosberg ve mercedes için çırpınıyor bir hakkinen hayranı olarak söylüyorum bunları şu anda 90 lardan kalan tek isim msc dir her zaman ona saygı duymusumdur sadece ferrarinin renklerinden dolayı kendisini desteklemezdim ama 3 yıldır yarışları izlerken kahroluyorum 2001 de mclaren de mika hakkinenin yarışlarını bu yollarla sabote edip david coulthardı öne taşıyordu mika isyan bayragını çekip gitti f1 renksiz kaldı şimdide schumi de gidecek bunlar yüzünden f1 izleme sebebimizde kalmayacak artık

  18. Tifosi6178_  avatarı

    Sağ sol yapmıyordu. Hamilton ona yaklaştığı an onun geldiği tarafı kapatıyordu Hamilton'a diğer tarafı bırakıyordu tabii Hamilton o tarafa geçene kadar iş işten geçiyordu.

  19. schumi legal savunma yapsaydı en fazla 2 atakta geçilecekti. schumi arkadaki araca yer bırak dediler ve schumi legal oynadığı an geçildi. istersen izle onboard görüntülerini, schumi bütün pist boyunca sağ sol yapıyor.

  20. Yunus Emre SAÇIN avatarı
    Yunus Emre SAÇIN

    Hamilton ile mucadelesinde pek bir sey yok cunki hamilton yaninda degil arkasindaydi.Alonsoyla mucadelesi ise faul gibi duruyor kesin karar verebilmek icin alonsonun onboard goruntusunu izlemek lazim ama tv deki kamera acisinda alonso yaninda gibiydi.Sesindende ofkesi anlasiliyordu

  21. Tifosi6178_  avatarı

    Ceza almadı ama yarışı sadece izlemeyip takip ettiysen Schumi'yi telsizden uyardılar kaç kere ve yerini Hamilton'a "bıraktırdılar."

  22. mercedes f1 çekilmesin diye yapmışlardır mercedes motor verdiği takımaa geçiliyor yazık bu sene şampiyon yaparlar gitmesin diye

  23. Ülen bir de ben izleseydim de yorum yapsaydım.Memlekette elektrük bakımı vardı.On ca zaman var bu günü bulmuş ((::::)) noktaların her biri bir kufür bakım fikrini verenlere)lar.Hala nokta koyasım var ama yazarken bile sıralıyorum

  24. arkdşlar çok bilior ya hepsi ceza gelmeliydi faln diolar boş boş eleştiriyorlar..orda cezalık bir durum yok,olaya duygusal bakıoyorlar arkdşlar…az bişyler bilin de yorum yapın..sizin aklınız eriyorda rosbergin veya hakemlerin aklı ermiyor mu? rosberg kesin ceza alcağını bilse yaparmı öyle savunma..kuru gürültü konuşuolar kendince herkes…

  25. schumi geçen sene monza'da yaptığı onca illegal hareketten sonra ceza almadıysa bunda da almazdı. ama hamiltonun alacağına eminim

  26. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Aynı Şeyi Alonso, Hamilton, Schumi Yapsa Hemen Verirlerdi Cezayı 🙂

  27. Alonso'nun 4 tekeri birden beyaz çizginin dışına taştı ve ceza yok.Tam Britney bu Rosberg…

  28. Abi bu kadar çifte standart olmaz. Bana bir tanesi çıkıp schumi ile rubins arasındaki olaydan farklı olduğunu söyleyebilir mı? Aynı olay hatta bunun daha fazlasını yapan birine kurallar dahili diyenler, bunu bir kere yapan ve bana göre geçmesi icin daha fazla boşluk bırakan schuminin emekli olmasını istemiş hatta onu cinayete teşebbüsle suclamislardi.

  29. hakemler inceleyip kararını vermeden önce aranır tabi. ama hakem kararından sonra aranmaz 🙂

  30. Sen parayla aldın galiba ama.Git bi daha al çin malı çıkmış seninki.

  31. Lovely_F2008  avatarı

    lewis tamam daha arkadaydı ama alonso yanında gibiydi , resmen üstüne sürmüş oldu , ceza gerekliydi bence .

  32. Tifosi6178_  avatarı

    İşte buna +1

  33. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    benzer hareketten shumi macaristanda ceza almıştı.

  34. kadir mercimek avatarı
    kadir mercimek

    aynen öle. bilassa hamilton aynısını yapsa neler olurdu. ama sezonun geri kalanı için bu hareket daha bir çok kez yaşanacaktır. aynı hareketin rosberg e yapılmasını bekliyorum. bakalım ne diye bağıracak telsizden.

  35. bir şeyi iki kez yaparsan kasıt aranır ki gayet doğal

  36. birincisinde suçlu değildi ki ikincisine ceza verilsin? Beyin paralı olsun!

  37. 1 kere olsa diyeceğiö ki tamam ama 2 kereye bir ceza gelmiyorsa yuh bee

  38. bende katılıyorum ihrac bile edilmeliydi rozberg midir nedir bu kadarda çirkeflik olmaz ki

  39. Schumacher- avatarı

    Ulan ne ballı adam Schumacher veya Hamilton olsa hemen cezayı basarlar.
    Alonso olayında bence ceza verilmeliydi.

  40. Bundaki bu bal ne zaman tükenecek çok merak ediyorum…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir