Rosberg: "Mugello'ya Kıyasla Barselona Testler için Daha İyi Bir Yer"

yazar:

kategori:

Uzun bir aradan sonra Formula 1 takımları ilk defa sezon içinde toplu testlere bugün başladı ve Alman pilot, bu durumun pilotlar için iyi olduğunu söyledi.

Rosberg’e göre bu testlerde kış testleri arasındaki tek fark, artık kimin ne güçte olduğunu bilmeleri.

Rosberg: “Kış testlerine göre tek fark, şu anda kimin ne güçte olduğunu biliyoruz. Diğer araçlara bakıp kimin kimden daha iyi olduğunu tahmin edebiliyoruz”

Mercedes pilotu, sezon içi testlerin geri dönmesini olumlu buluyor.

Rosberg: “Sürüş yapıldığı için harika. Mühendisler için (testler) Barselona’da yapılsaydı daha iyi olabilirdi; çünkü orada viraj çeşidi daha fazla. Mugello’da daha çok hızlı virajlar bulunuyor. Frenler üzerine bir şey yok. Ve gerçek anlamda hiçbir yavaş viraj yok”

Mugello testlerinde Rosberg ve takım arkadaşı Schumacher’in işi çok olacak. Takım, yeni parçaların yanı sıra, ilk 4 yarışta yaşanan sıkıntılara yoğunlaşacak.

Rosberg: “Odak noktası yeni parçalar. Ama zayıf noktalarımıza odaklanmak istiyoruz. Yarış tempomuz henüz en uygun seviyeye ulaşmadı.”

“Takımda bazıları, Bahreyn’de biraz fazla muhafazakâr olduğumuza inanıyor ama ben katılmıyorum. Bu şekilde çok aha hızlıydık.”

Öte yandan Rosberg, Pirelli’yi eleştiren Michael Schumacher’e katılmadığını da belirtti. Bilindiği üzere Schumacher, lastiklerin pilotları ve araçları kısıtladığını, sınırları zorlamalarına engel olduğunu söylemişti.

Rosberg: “Michael böyle demişse, ona katılmıyorum.”

“Birincisi, ilk dört yarış sportif açıdan harikaydı; bu, lastikler sayesinde oldu. İkincisi mühendisler ve pilotlar için lastik idaresi gerçek bir meydan okuma. Çünkü pistten piste değişiklik gösteriyor. Sürekli olarak ayarlama yapmanız gerekiyor. En iyi örnek benim zaten. Çin’de kazandım; Bahreyn’de 5.’likten öteye geçemedim. Neden böyle oldu? İhtiyacımız olan işte bu cevap.”


Yorumlar

  1. Rosberg: "Michael böyle demişse, ona katılmıyorum."

    Yani Schumacher, pirellinin kaşar peyniri kıvamlı dandik lastiklerinden memnun olsa Rosberg bu lastikler iğrenç diyecekti. Adam sırf Schumacher muhalefeti yaf :Ç

  2. MotoGp'nin oyunundan biliyorum bu pisti. Gerçekten de çok hızlı bir pist. Oyunda en zorlandıgım pistti, o bakımdan pek güzel anılarım yok. Oyunda avantaj yakalanan kısım fren noktaları oluyordu. virajlara fren yaparak girilebiliyordu,gerçekte viraja o kadar hız taşısan pist dışına çıkarsın ama bu oyunda öyle bi yol tutuş oluyoduki acayip hızlarla girsen bile pistte kalabiiyordun.Mugello ise öyle degildi frene çok az ihtiyaç duydugun için digerleri de acayip hızlıydı,az uğraşmamıştım kazanmak için bu pisti,ama oyunlarda böyle açık bir kapı olabiliyor,F1 oyunun da geçerli bu. Gerçekteki tur zamanlarından daha iyisini rahatça yapabiliyorsun virajlara çok hızlı girebildigin için.

  3. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Lastik korumayla yaris kazanmayi ya da kaybetmeyi icine sindirip, lastik idaresini "meydan okuma" olarak niteliyorsan sen bu isi birak be Nico.

    Iste bu yaklasimin yuzunden adin Formula 1 tarihinde efsane bir pilotla ayni cumlede sadece ayni takimda yaristigin icin gececek.

  4. senin gibi vasat pilotların ekmeğine yağ sürdü bu lastikler yoksa sen o yarış galibiyetini rüyanda görürdün.bi insan bu kadarmı negatif enerji li olur sürekli ben bilirim egoları ile dolasıyor schumacher biraz kafan çalıssaydı çoktan bırakırdın mgp yi o zaman görürdük mgp den kim bahseder mgp bu kadar gelisim gösterebilirmi görürdük yazık takıma verdiğin emeğe tecrübelerinden faydalanıp bir kenara itiyorlar yazık.3 yılda 15 mekanik problem yasamıs schumacher rosberg ise 1 tane daha ne denebilirki sana biçilen rol belli en basından sen zaten emekli pilotsun mgp için.

  5. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Lastikler Hamilton,Alonso,Schumi,Rai Gibi Gerçek F1 Pilotlarına Ayak Bağı Oluyor.

    Biz Onları Lastik Korurken Değil Sonuna Kadar Zorlarken İzlemek İstiyoruz 🙂

  6. Yarış kazandıya bu lastiklerle övecek tabi ve elbetteki Schumiye katılmayacak. Katıldığı bir konu oldumu ki?

  7. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    lastikler yüzünden pilotların gerçek hızını göremiyoruz ki..Lastik korumaktan Aracından Maksimumu çıkaramıyor kimse..Bu mu spor için iyi ? Geçişler'in tamamında pay sahibi Pirelli değil, DRS'yide saymamız lazım..Açıkcası pirellinin yarışlarını izlerken keyif almıyorum..Raikkonen mesela Çin'de yerini koruyabilmek için elinden geleni yaptı, sınırları zorladı ve lastikler bitti.Sonra düş 12.sıraya..Herkes bu Formula Bir'i istiyorsa diyecek sözüm yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir