Pirelli: "İstenirse Değişiriz"

yazar:

kategori:

Mugello’da konuşan Hambery “Bize kesin bir yaklaşıma sahip olmamız söylendi ve bu takımlar tarafından kabul edildi. Takım tarafının lideri Ross Brawn’dı ve 2010 Kanada gibi yarışlar istediklerini söyledi ve biz de onun üzerinde çalıştık.”

“Biz ne istiyoruz? Bir aracın kaybolmasını mı? Bu olduğunda toplum spordan uzaklaştı bu yüzden spor tarafından çok açık bir karar verildi.”

“Spor bizim çok agresif olduğumuza karar verirse değiştirebiliriz. Bozulmayan ve zorlamanızı sağlayan lastikler üretebiliriz. Geçen sene sert ve orta sert lastiklerde negatif bozulma vardı ve lastiklerdeki performans kaybı yakıt tüketiminden daha azdı.”

“Spor için değişikliğe açığız ancak sadece sürücüler, takımlar ya da organizatörler için değil. Takım patronları oldukça faydacı oluyorlar ve daha büyük pencereden bakıyorlar. Onların farklı bir şey istemeleri halinde şaşırırım.”

“Günün sonunda biz onların istediğini ve aynı zamanda spor için iyi olanı yapıyoruz. Biz bu konuda kendimiz karar vermedik. Birlikte çalışmanız gerekiyor.” dedi.

Michael Schumacher’in eleştirileri hakkında Hambery “Michael’in hayal kırıklığını görebiliyorum ancak bunu bizden spor istiyor. Zorlamayan sürücüler arasında tuhaf bir anlayış var. Kazanan 4 sürücü zorluyordu ve takım arkadaşlarından hızlıydı bu yüzden o konsepti anlamam zor.”

“Zorlayabilecekleri alanda sınır var ancak bu lastiklerin etkisi olmadığı anlamına gelmez. Bu konuda şüphe yok ve sürücüler için bu durum çok önemli.”

“Herkesi memnun etmek zordur, bunu kabul ediyoruz. Yarın sabah farklı bir şey yapabiliriz ancak şu anda genel istek o yönde değil.” dedi.

 


Yorumlar

  1. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Bunun adı f1 ve yarışsa en hızlı olan,limitlerin sonuna ulaşabilen kazansın,en iyi lastik kouryan değil..Tur bindirir gibi geçiş değil gerçek geçiş istiyoruz..Geçişler için artık kers ve drs sistemi yeterli lastiklerin bu kadar bilinmez ve aşınıyor olması gerçekden çok saçma…….

  2. pirelli değil peynirelli

  3. Bilmiyorum da, bence şöyle düşünmek yanlış: Saf hız görelim, pilotlar kapışsın, sınırları zorlasın.

    Arkadaşlar bu Formula 1, formula 1 sadece tek bir pilot üzerine mi kurulu olmak zorunda? Formula 1 bir pilotun sürüş stiline mi endeksli? Bunun bir yarışma değil spor olduğunu söyleyip dururuz etrafta, tek bir pilota indirgersek bunu spor bunun neresinde? Formula 1 bir takım sporu. Formula 1'i formula 1 yapan fabrikadaki mühendislerin zekası, hatta kıvrak zekası, sonra pit duvarının yaptığı strateji, pit ekibinin hızı, en son pilotun stili, agresifliği, sürüşü. Bilmiyorum, bence böyle daha zevkli. Saf hız istiyorsanız daha hızlı seriler var, onları izleyin bence.

  4. Bizim istediğimizde o zaten: Lastikler kaşar peyniri kıvamlı dandik lastik olmasın. Şu anki gibi çoluk çocuğun, vasıfsız pilotların fazladan 2 tur lastik koruyorlar diye ön plana çıkmasın. Hakiki düzeyde aracın cıcığını çıkartan, hayvani bir şekilde pilotajını konuşturan gerçek yetenekler ortaya çıksın. Ki tüm bunlar ancak adam gibi lastiklerle mümkün.

  5. önemli olan 2 sn yavas kalıp kalmaması değilki önemli olan lastiklerin agresif sürüse izin vermesi… aracların maksimum performanslarını görmemiz

  6. Yusuf  Hitay avatarı

    2010 daki bridgestone dayanıklılığı kıvamında bir lastik üretin ve takın 2010 yılı araçlarına, eğer 2 saniye yavaş kalmazsa herkese çay ısmarlarım.

  7. Bazı kişiler lastikler eski hallerinde döndügünde 1 pilotun starttan itibaren alıp başını gidecegini düşünüyor.hayır öyle birşey olmuyacak.motor kısıtlaması kalkana kadar böyle birşey imkansız.lastikler şu an eski haline dönerse herkes birbirine dahada yakın olur bence.

  8. gokhan cinar avatarı

    Ben pirelliden memnunum. Çünkü formula 1 in birçok değişkeni içinde barındıran bir spor olması bence sporun yasaklara rağmen izlenebilmesini sağlıyor. Eğer sürekli olarak sadece motor gücüyle yada aerodinamik yapıyla bir takım öne çıksaydı inanın Ferrari-Schumacher ortaklığının domine ettiği zamanlarındaki gibi birçok yarış sıkıcı geçerdi.

    Artık takımların birçok şeyi aynı anda doğru olarak anlaması önemli buda rekabeti arttırıyor.Tüm noktalarda gelişen bu yarışı kazanır.Araç hızlı diye verimli olacak değil,işte bu mühendislik işidir herşeyi doğru anlayıp bir araya doğru getirmek ve sorunlara çözüm üretmek.Yapamayan beceriksizdir ne diyim :)). Şu anda sanırım bu işi en iyi yapan redbull daha sonra lotus diyebiliriz.İşin güzelliği ise ikisininde diğerlerine göre iyi yapmasına rağmen asla diğerlerine göre çok üst seviyelere ulaşmamaları.Bu durum da heran farklı sonuçlar görebilmemiz demek.Bence pirelli iyidir iyi 😀

  9. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Yine demeç vermiş.Bahreyn,Pirelli ve Paul Hambery isimlerinden gına geldi.Burda yanlış anlaşılma olmasın,elbette siteye çok teşekkür ederiz haberler için ama bu 3 konu hakkında sürekli aynı demeçleri vermeleriki,özellikle Pirelli artık yaka silktiriyor.Eskiden Michelin-Bridgestone rekabetinin tavan yaptığı zamanlarda bile motorsporları patronları 1 defa yorum yapardı ayda.Bu Hambery hiç durmadan yorum yapıyor ve sürekli kendi firmasını ön plana çıkarmaya uğraşıyor.Yapamadık deseler daha net olacaklar.

  10. Pirelli: "İstenirse Değişiriz" miş
    Değişemezsiniz çünkü beceriksizin önde gidenisiniz. kaşar peyniri kıvamlı dandik lastikleriniz F1'in içine etti. pirelli denen lastik müsveddesinin namına sürülen lekeyi saymıyorum bile. üste para verseler pirelli almam arabama, o derece uyuz oldum. kütük gibi lastik yapsanız tur süreleri 20 saniye aşağı düşer, kamyon yarışı izleriz adeta. adam gibi lastik üretirseniz de hiç merak etmeyin tükürdüklerimizi bir bir yalarız.

  11. Spor için değişikliğe açığız ancak sadece sürücüler, takımlar ya da organizatörler için değil. Takım patronları oldukça faydacı oluyorlar ve daha büyük pencereden bakıyorlar. Onların farklı bir şey istemeleri halinde şaşırırım.

    Buradan anladıgım kadarıyla Pirelli için digerlerinin ne düşündügünün bi önemi yok sadece takım patronlarını kaale alıyorlar. Takım patronları da bu gidişattan memnun gözüküyorlar.Yani sonuçta yariş içerisinde duragan kısım pek olmuyor hep bi hareket var. Seyirci ekranın başından ayrılmıyor, kanal değiştirmiyor.

    Sanrım F1'i izleyen kısımın çoğunlugu sadece yarişin keyifli olması ile ilgileniyor. Bu kadar detay çogunlugun umrunda olmadıgı için şu anki durumda bir problem yok diye düşünüyor olmalı takım patronları,sahipleri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir