Heidfeld, Kubica'nın Performansından Endişeli

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld, tüm sezon takım arkadaşı Robert Kubica’nın arkasında kaldığı için biraz endişeli olduğunu kabul etti.

Alman pilot geçen sene takım arkadaşını sürekli geride bırakıyordu ancak bu sene roller tam değişim gösterdi ve ilk 5 yarışta Kubica oldukça yüksek performans sergiledi.

Kubica tüm sıralamalarda takım arkadaşını geride bıraktı ve 5 yarışın 4’ünü önde tamamladı.

Heidfeld bugün yaptığı açıklamada yeni aracı sürmekte zorlandığını kabul etti ancak bunun bir özür olmadığını söyledi.

Heidfeld "Bu senenin aracının sürüşünü geçen seneye göre biraz daha zor buluyorum. Ancak bunun bir özür olarak düşünülmesini istemiyorum çünkü her ikimiz de aynı aracı kullanıyoruz."

"Esas sorunun tek turda olduğunu düşünüyorum ancak yarışta bile mükemmel değilim. Her şey bu şekilde ve durumu geliştirmeye çalışıyoruz. Bunun üstesinden gelmeyi umut ediyorum."

"Biraz endişeliyim çünkü takım arkadaşımdan yavaş olmayı sevmiyorum ve Formula 1 benim hayatım. Bu yüzden bu durumdan pek hoşnut değilim. Bu bazen Formula 1’de olabiliyor ancak ne yazık ki durumu iyileştirmiyor." dedi.

Heidfeld son 2 yarışa 9. sıradan başladı ve henüz 5.likten daha iyi derece elde edemedi sıralamalarda. Sıralamalarda sorun yaşaması yarışı da zorlaştırıyor onun için çünkü geçiş yapmak çok kolay değil.

Ancak Alman pilot geçişin neredeyse imkansız olduğu Monte Carlo yarışı için bu durumun kendisinde daha fazla baskı yapmadığını söyledi.

Heidfeld "Ekstra baskı yok çünkü geçiş her yerde zor. Tamam Monaco’da daha da zor ancak bu benim için farklı bir şey değil."

"Son yarışta Ferrari bizden hızlı olduğunu gösterdi ve Mclaren’de son yarışlara göre daha hızlıydı."

"Açıkçası burada farklı olmasını umuyoruz. Araçta, özellikle aeroda bir çok yeni parça var ancak bunun diğer takımlarda da benzer olduğunu tahmin edebiliyorum çünkü burası diğer pistler ile karşılaştırılamaz. Yakın olacağımızı düşünüyoruz." dedi.


Yorumlar

  1. afferin sana nick kendinde sölediğin gibi kubi senden iyi!!!

  2. BMWciler ne der buna ama bence Kubica daha kaliteli bir pilot.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir