Alonso: "Massa En İyi Pilotlardan Birisi"

yazar:

kategori:

F2012, takımın beklentilerinin çok altında kaldı; bunun ardından hem Domenicali hem de Massa’nın, takımdaki geleceklerini kurtarma adına işlerinin zor olduğu söylentileri çıktı. Ama her ikisinin de mükemmel işler çıkardığını belirten Alonso,  herhangi bir değişiklik yapılmasına gerek olmadığını söyledi.

Resmi internet sayfasında taraftarlarının sorularını yanıtlayan Alonso, Massa için şu şekilde konuştu “Dünyadaki en iyi pilotlardan birisi. Bütün kariyeri boyunca bunu gösterdi.”

“İyi bir aracınız olduğunda övgü almak kolaydır; aynı zamanda kötü aracınız olduğunda eleştirilmek de. Renault’taki son dönemimde benzer bir durumu yaşadım; takım arkadaşlarımın bazıları adil olmayan bir şekilde eleştirilmişti; şimdi ise tekrar övgüler alıyorlar.”

Domenicali’nin yerine Flavio Briatore’nin daha iyi olup olmayacağı sorusuna Alonso: “Stefano’nun çalışması her anlamda muhteşem. Ondan daha iyi birini düşünemiyorum”

“Önceden de izah ettiğim gibi eleştirilerin övgüye dönüşmesi sadece 1 yarış alır. Flavio ile çok iyi arkadaşız ve sıklıkla görüşürüz. Şimdiye kadar tanıştığım en zeki insanlardan birisi.”

İspanyol pilot ayrıca 2011 sezonuna bacağında ciddi ağrılarla giriş yaptığını da açıkladı.

Alonso: “En çok zorluk çektiğim dönem, geçen sezonun başıydı. Kalça sinirinde sorun yaşıyordum ve yarışların sonlarına doğru bacağımda ciddi ağrılar oluşturuyordu.”


Yorumlar

  1. raikkonen montoya bunlar kötümü en iyisi derken en sinsisi desendaha uygun olur. ama daha sinsisi 2010 monako son tur son virajda gördük onun kim olduğunu.her türlü nesilin kralı.

  2. massa kötü değil. alonso neslinin en iyi sürücüsü. bu da massanın suçu değil. araçlar eşit olsa alonso sumi ve raikonen çekişir.

  3. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Ben de bu sitede en çok JETMAN arkadaşımızı seviyorum.Şumayer hakkında çok isabetli yorumları vardı.Binlerce kere tebrik etmiştim.

  4. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Tencere Yuvarlanmış Kapağını Bulmuş Misali Değil Mi Rambo ? =)

  5. Minardi arkadaşımız gerçekten çok doğru tespitlerde bulunuyor şu sitede yorumlarını takip ettiğim tek yorumcu o adam harika yaa

  6. En iyi yorum MİNARDİ arkadaşımızdan gelmiş.Çok hoş yorum olmuş şahsen tebrik ediyorum

  7. 2010 almanyada alonso takım emri ile massayı geçti böylece 1. pilot oldu
    siz daha pinokyoculuk oynamaya devam edin burunlarınız uzasın birazz

  8. Polliyannacılık oynamaya devam

  9. İnsanları anlamak her zaman zordur ama bu haberin konusu ve cevabı 3 sezondur aynıyken hala benzer eleştirilerde devam ediyor.ALonso, felipe ile aramızda 0,1 sn fark var dediğini kimse hatırlamıyor.Adam sürekli olarak diyorki Felipe çok mücadeleci ve iyi bir sürücü… diye tekrar edip duruyor.BU adamın şu anda yaşadığı lastik sorunu ve araç sorunudur o kadar. Belkide aracı birazdaha iyi olsa lastik sorununun bir kısmıda elimine olacakdır.2010 aracı olan F10 motor sorunu olan sezon başında bilen kişiler tarafından yetersiz hızda gösterilen ve sezon sonunda dahi bu yetersizlikle başka araçların arkasında kalıp şampiyonluk kaybeden araçdaki diğer pilot Massa değilmiydi?? F10, kaç puan aldı?? F10 ,takımlarda kaçıncı oldu? F10 kaç duble yaptı ve bu dubleleri yaparken ALonso nun takım arkadaşı kimdi? F10, dengeli ve sürekliliği olan bir araçdı, Lastiklerini 2011 aracı kadar dahi seçmediği şekilde Massa nın başarısı o kadardı.Lastik sorunu hallolan ve çekiş sorunu yaşamayan araçları seven Massa nın başarısı ortaya çıkacakdır. Bu seferde benzer hikayeleri yapanlar olsada ALonso nun açıklamasında ondan 0,1 sn hızlı olduğunu unutarak aynı teraneleri okuyan insanlarımız yada yorum ziyaretçilerimiz olacakdır.
    Grosjean ile ilgili bir örnekle zaten anlatılıyor.2009 da eleştirilen bu pilot Q2 ye dahi kalamıyorken Alonso bir şekilde q3 e kadar kendini atıyordu. Grosjean ın son durumunun tahlikini yaparsanız… sürekli olarak Raikonen in üstünde bir yerlerde yada kenarında bir yerlerde olduğunu görüyoruz (kaç haftadır yazıyorum… bence Lotus en gözde araç).Belkide… araç kötü olsa Grosjean yine q2 yi bekleyecek ama Raikonen sürekli ondan üst noktalarda bir yerlerde gezecek.
    Ferrari, ALodo Costa gibi bir teknik adamı kaybederken tasarım prensibini değiştirme adına bu kararı vermiş olabilir.Ferrari nin araçları genelinde dengeli olan fakat sürülmesi zor olan araçlardır.2009 yılında Gene ve Fisichella nın yaşadıklarına bundan ibaretti.Alonso ve Domenicalli bu duruma müdahale için ve tasarım prensibinde değişikikler için Fry gibi bir teknik adamdan faydalanmak istediler ki Costa gibi bir dev i deviremediler. 2011 aracının kötü ötesi çıkması Costa nın sonunu getirdi ve bu seferde kaybedilen zaman namına herşey silbaşdan misali çok büyük bir değişiklik yapıldı . Sil başdan şasi düzenleyen Ferrari sadece 3 test süreci ile bu yeni şesideki yeni düşüncelerini denemek isterken venturi sistemli egzoz üzerinde tasarlanmış aracın egzozunun çalışmamasıyla yavaş bir araç olarak ortaya çıktı.Farkların bu kadar az olduğu bir sezonda dahi çok gerilerde olmayan Ferrari nin 3 yarışda test edip denedikleri ile kendini ileri yönde geliştirmesi dikkat çekicidir.MSC , Ferrarideki yaşamının çoğunu Mugello da geçirdiğinden dolayı tekrar burada sürmek güzeldi diye açıklamalarda bulunurken simülasyonu yeni keşfeden Ferrari nin durumunuda anlamak lazım.Ferrari nin önünün kesilmesi adına (tasarruf tedbirleri sadece görüntüdür, F1 de parası olan harcar o kadar) özel testlerde yasaklanmışken rüzgartünelini öğrenememiş ve simülasyonu bilmeyen bir takımın gözleri bağlı savaşını bir kaç sezondur izliyoruz.2009 a kadar özel testlerde öğrenmiş oldukları datalarla idare eden takımın 2009 da silbaşdan olan datalarını üreteceği yer yarış hafta sonlarıyken bunuda yeterince başaramadılar. Fry ile RT ve similatör ü daha efektif kullanmayı öğrenirken tasarım prensibindede değimin yaparak bunu F2012 de uyguladılar.Bir kısmın çalışmamasıyla 4 hafta kaybettiler fakat herkesin Mugello sonrasında Ferrari nin RT ile pist üzeri verilerideki korelasyonun tutması yapacakları güncellemelerin çalışma sürekliliğinin olacağını anlatıyor.Ferrari nin, bu sezonki nirengi noktası bu korelasyonun tutması gibi duruyor.Araçlarını öğrenmiş olan teknik ekip fabrikada yaptıkları değişimlerin ne sonuç vereceğini bilecekler ve bundan sonrası bizim için daha rahat diyorlar.Barselona testlerinde, sıkıntıdan gıdığını çekip duran Alonso nun yarış mühendisinin Mugello sonrasında sırıtması araçlarını öğrendiklerini gösteren veridir (henüz hızlandırdıkları bir aracın göstergesi değil ama daha kolay hızlandıracaklarının verisidir).F1 de kopyalanmıyacak düşünce yokdur… yeterki işlerine yarayacağını düşünsünler.F2012 deki bazı yapılarda biryerlerden görülmüş yapılarla benzerlik gösterebilir ama bu durumun aracın kopya olduğunu söyletemez. Geçen sezon;, Newey, Ferrariye yandan göz ucuyla bakarken bu sezon yarış öncesinde önüne geçip dakikalarca izlemişdir. Ampül kafa teknik adamın sezon başında bu aracın bazı yapılarının izlenmesi gerektiğini söylemesi daha iyi bir görüntüdür (bilhassa ön taraf düzenlemesinin). Bir araçlarını hızlandırsınlarda o zaman Massa-Alonso değerlendirmesini irdeleyelim…

  10. Ben alay etmedim ayrıca kendisine sempatim olmasa kesinlikle burada anmazdım. <Lütfen> her şeyin altında menfi bir mana aramayalım ve <haddi değil> diye de uyarıyı aşan, tehdite varan ifadeler kullanmayalım – <üzüntü verici>.. Onu söyleme-bunu söyleme, ona dokunma-buna dokunma, ondan kork-bundan kork, onu çizme-bunu çizme, onu tasvir etme-bunu tasvir etme; ne yapalım kardeşim.. Bu arada siyaset bu ülkenin milli sporudur ve her önüne gelen her mecrada siyaset yapar ki artık bu meziyet olmaktan çoktan çıkmıştır; gördüğüm ve anladığım kadarıyla seviyenin de bir sınırı yok. Ben tanınan-popüler bir kişi ile ilgili mizahi bir örnek kullanmışım; ne yapaydım, kimsenin tanımadığı bilmediği Zimbabwelilerden mi örnekleyeydim de mal gibi kalakalaydım.. Ha yok yine de bu bir alaydır diyorsan alay olsun kardeşim, haddimi bildirecek olan da arkamdan vursun, erkeklik yapmasına gerek yok..

  11. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Gerçekten inanıyorum 🙂 Ama bu kadar sıkıntının ve sıkıntılı ziyaretçinin olduğu bir ortamda, bir ziyaretçiniz sitem ediyorsa (ki ciddi bir sitem) en azından ulu orta olmasa da mail adresine "raad ol!" yazsanız bile yeterli. Emin olun hiç bir tepki gelmemesi ve malum kitlenin kışkırtmaları da devam ettikçe, insan ister istemez "acaba?" diye düşünüyor… Her haberin altında abuk subuk atışmalar… Kırık ingilizcem ve yamuk fransızcamla yabancı sitelerde takılmaya başladım. Düşünün artık ne duruma geldiğimi(zi)… Ayrıca ünlü bir düşünürün dediği gibi: "Banlamakla hitler aşınmaz!" 🙂

  12. sku derya ferdi nando alan so

  13. forumda siyasi kişilerin adı geçmesi üzüntü verici. bu insanın matematiği ile alay etmek kimsenin haddi değil.sonuçta bu insan hayatını bu ülke için adadı.lütfen cümleleri kurarken seviyeyi aşağılara çekmeyelim.

  14. Arkadaslar massa gercekten iyi bir pilot.bunu artik tartişmayalim.eşit araclarda schumi ile ne kadar yakin bir sürüş gerçekleştirdiğini hatırlayın…Ayrica kötü bir renault ile yaşadigi sıkıntılı günleri hatirlayan alonso da massaya bu zorlu döneminde destek olunmasi gerektiğinin gayet farkinda…

  15. O tarz eleştiri (iyi veyahut kötü) yorumlarına cevap verilmiyor olması onların görülmediği ya da görülüp de önemsenmediği anlamına gelmiyor ki ama. Bizler de sorunların farkındayız, kendi aramızda konuşuyoruz tartışıyoruz, düşündüklerimizin ya da kararlarımızın hepsini sizlere aktarmıyor olmamız elimizi kolumuz bağlayıp oturduğumuz anlamına da gelmiyor.
    Ya da sitedeki tartışmalar hit'i artırsın da sitenin işine yarasın denmiyor, ki o şekilde baktığınızda yaramıyor da zaten. Aksine zarar veriyor.
    Ama şu denebilir; bir şeyler yapmaya çalışılıyordur ama başarısız olunuyordur belki, ya da yetmiyordur yapılan şeyler. İnanın kolay değil 🙂

  16. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    🙂 beleşçi. İlerde satıp deli para yapacak. Düşünsene bir sürü pilotun kaskı var… O bu değilde ben pilotların bu tarz röportajlarını, soru-cevaplarını çok seviyorum. Diğer pilotları da görmek isterdim.

  17. bence kadın pilotlar hakkında dediğide ilgi çekici

  18. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Gerçi direkt siz yöneticilere hitaben bir yorum yazdım Site Hakkında ama kimse cevap vermedi ama… İşinizin zor olduğunu biliyorum ve saygı duyuyorum ancak, sorun yaratan belli başlı kişilerin olduğu ortada. Tekrar ediyorum Vettel, Alonso, Hamilton, Schumi, Kimi önemli değil… Her pilotun uçuk taraftarı var ve bunlar huzur bozuyor. Mesela uzun zamandır yorum yapmıyorum bu insanlar yüzünden, reklamlara tıklamıyorum ve arkadaşlarıma tavsiye etmiyorum siteyi. Sebebi de siteyi yararı değil zararı olan insanlara site yönetiminin gerekli işlemleri gerçekleştirmemesi. O kadar tahrik edici mesaj var ki… Son 2 günlük haberlerin altını bir dolaşın, bakın. Ne demek istediğimi anlayacaksınız!

  19. Benim kişisel düşüncelerim de sizinkilerden farklı değil. Ama şu konuda site adına bir açıklama yapamıyorum 🙂

  20. siteye üye olmayı engellemenin bir yolu yok. ip ban atılabiliyor ama dinamik ip kullandığımızdan modemi resetleyince ip değişiyor. ya her yorum incelenecek yayınlanacak (ki bu benim siteye yorum yazma isteğimi sıfıra indirir) ya da sıkı moderasyon yapılacak.

    bazen de aslında hakaret içermeyen, mini troll konumunda yorumlar oluyor, iki ucu pis değnek.

  21. Güzelmiş öyle bir koleksiyonumun olmasını bende isterdim 🙂 2009 a kadar her sezon başında yarışacak takımların pilotların vs. hakkında araştırma yapar kendimce arşiv oluştururdum ama sonra şu video ve yarış indirme işi daha eğlenceli hale gelince onu bıraktım.Tabi Kimi'nin de gitmesi etkiliydi.

    Başka böyle koleksiyonu olanlar var mı acaba? hobilerini öğrenmek iyi olurdu pilotların.

  22. Peki lütfen bir açıklama yapar mısınız bu kişiler neden sürekli serbest ve siteyi bu denli karıştırmalarına müsaade ediliyor. IP Ban falan diyorlar pek anlamam ama eğer ona benzer birşey mümkünse niçin yapmıyorsunuz lütfen bir açıklama yapar mısınız?

  23. diğer pilotların kasklarından koleksiyon yapıyormuş ben bilmiyordum mesela 🙂

  24. yavaş allaatin okadar değil bn alonso şikeci bir bebedir massa onu ezer desem şimdi kontrol gelcek
    ben kaçıyom arkadaş haber çok karıştı şimdi ne me lazım suçlu bn ilan edilirim bilet bana kesilir kontrol gelir herkeze iyi akşamlar behlül kaçar

  25. alonsonun ateist olduğunu nerden biliyonuz katolik değilmiydi o bn mi yanlış biliyom

  26. Aslında, site yöneticilerinin daha fazla takip ettiği yerler diye bir durum yok, sadece anında gördükleri ve bazen geç görüp müdahalede geç kaldıkları yorumlar var 🙂

  27. rocco junior avatarı

    Sende çok inançlı bir insan gibidavranmıyorsun Allah bilir ya gerçeği neyse.Ateistse ateist sana ne oluyor hem hesabını sen mi verceksin? Ne durmadan kötülüyorsun?Elalemin dini imanı seni mi geriyor arkadaş anlamadım gitti.Siz iman bekçiliği yapmayı bırakın az evinizin önünü temizleyin.Laf ola beri gele sanki tüm f1dekiler Müslüman.Gözünü sevim eleştireceksen saçma sapan şeylerle eleştirme bari.Anlıtorum adama acayip bir öfke kusuyorsun birikmiş ama dinimizde buda yanlış.Neyse şimdi yeri sırası değil.Sadece mantıklı hareket et az milleti tahrik etmeyi bırakın.İnsanları yok yere germeyin alaycı ve aşağılayıcı yorumlarınızla

  28. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Daha Önceki Yaptıkların ve Söyleyiş Tarzından Olabilir 🙂

  29. o zaman vettel ağlak bir bebektir webber onu her türlü ezer dediğim zamanda kural dışı bir şey yok

  30. peki vettelin en yeteneki olduğunu ve efsane olduğunu söylemek suçmu bu yorumdan dolayı 10 kez kontrol yedim ha bire yeni mail aldım

  31. al işte saymayı bilmeyen adamdan ne beklersin ondan ondan

  32. Alaatin senin mesaj kurallara aykırı kekonun kinde yasadışı bi şe yok

  33. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    mesela yarıştan elde ettiği kazancı teknik ekibiyle paylaşması… eklense hoş olurdu bence 🙂

  34. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Bir Tane Vettel'e Saygısızlık Yaptığım Yorumumu Bulur Musun Lütfen ? Sitede Hiçbir Pilot Hakkında Saygısız Yorumum Yok. Her Üye Olduğum Sitede Her Zaman Saygılı Davranmaya Çok Dikkat Ederim . Buna Gerçek Hayatımda Dahil 🙂

    En Hızlı Araçla Şampiyon Olduğunu Söylemek Saygısızlık Mı ?

  35. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Site hakkındaki yorumuma desteklerinizi yazılı olarak gösterseniz, site yöneticilerinin daha fazla takip ettiği yerdeki tepkimiz daha etkili olabilir diye düşünüyorum. Bknz: 71. Yorum!

  36. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Site hakkındaki yorumuma desteklerinizi yazılı olarak gösterseniz, site yöneticilerinin daha fazla takip ettiği yerdeki tepkimiz daha etkili olabilir diye düşünüyorum. Bknz: 71. Yorum!

  37. faster sende habire bana ve pilotum vettele saygısızlık yapıyon bana ve pilotuma neler neler dendi ağlak bebe parmak velet şımarık çocuk ok spam özürlü onlarda günah eeee nolcak

  38. bende sadece bir tanrının olduğunu düşünüyorum kim olduğu umrumda değil ama senin gibi insanlar diğer insanları müslümanlıktan tiksindiriyor

  39. thelolz - avatarı

    Evet çok doğru söylüyorsun 🙂 Ve Minardi her kimse takmış kafasını bir şeye aynı şekilde gidiyor size ne oluyor adamın dine inancından?Öyle böyle adamın özel hayatına girmeye hakkınız yok.

  40. inşallah anlarsın şüphe ediyorum ama
    1-16 saat değil 6 dakika saymayı bilmeyen adamlarla uğraşıyoruz
    2-senin o aciz arkadaşın her zamanki yüzsüzlüğüyle gelmiş saçma sapan laflar ediyor
    3-sende o aciz yaratığı destekleyen bir canlısın
    4-senin diğer 3 hesabın kapanmadığı sürece sana bu tepkim devam edecek
    5-sen git kendi pilotunun haberlerine yorum
    6-sen çok fırıldak bir insansın ispanyaya kadar yazamayacağım diyorsun ertesi gün yazıyorsun siteden ayrılıyorum diyorsun 10 dk sonra yorum atıyorsun
    7-anladığınız dil bu olduğu için buna da devam edeceğim taki siz akıllanana kadar

  41. ben de ateistim. umarım benim yorumlarımın altına, üstüne, sağına, soluna da yazmazsın!

    git kendi inancını öğren, saygını duy, konuşma arkadaşım.

    saygılar.

  42. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Bende diyorum ki, adam Ateist haliyle bile Allah'a senden daha yakın! Allah'tan dilerim ki eğer ben haklıysam senin bir hafta, sen haklıysan benim bir hafta rüyalarımız kabus olsun mu? Özür dileyene kadar bu kabuslar devam etsin mi? Var mı buna yüreğin?

  43. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Bizim Dinimizde de İnsanların Arkasından Konuşmak, Dedikodusunu Yapmak Yasak. Ama Sen Sürekli Alonso Hakkında Yazıp Duruyorsun O Ne Olacak ?

    Tamam İyi Birşey Değil Ama Gridteki Diğer Pilotlarda Çok Mu Dindar Sanki ? Ne Olduklarını Bile Bilmiyoruz 🙂

  44. Adam ateist. İnkarcıları onore edemeyiz.

  45. Yorum yazarken dikkat edilecek hususlar:

    – Mesajlarınızda genel ahlak kurallarına aykırı, takımları, pilotları, takım üyelerini ve özellikle de diğer üyeleri küçük düşürücü, hakaret niteliğinde ifadeler kullanmanız yasaktır.
    – İki yada daha fazla kişi arasında karşılıklı kavgaya dönen tartışmalara izin verilmez.
    – Ortamı gerecek, gereksiz tartışma çıkartabilecek tahrik edici mesajlara mümkün olduğunca izin verilmez.
    – Gereksiz yere ard arda veya tamamı büyük harflerden oluşan mesajlara izin verilmez.
    – Türkçe’yi mümkün olduğunca doğru kullanmaya çalışalım. Kasıtlı olarak Türkçe’yi bozmaya çalışanların mesajlarına izin verilmez.

    tifo alo 1 dakika önce
    yüzsüz aciz yaratık

    sayın modaratör, bu mesnetsiz yorum 16 saattir burada.Bunca saattir bu yorumu kaldırmadığınıza göre ya çok hoşunuza gitti ya da bizlerden birinin o şahse küfretmesini bekliyorsunuz.

    Sizlerden biraz seçici olmanızı rica ediyorum.Bu tür mesnetsiz yorumların ve sahiplerinin bu siteye bir artısı olamayacağını düşünüyorum.Yok biz burada sirk, lunapark veya mahalle kahvesi tarzı bir ortam oluşturmak istiyoruz diyorsanız o başka tabi.Ama biz en iyisi olmaya çalışıyoruz, profesyoneliz diyorsanız bunun da gereğini yerine getir

  46. yüzsüz aciz yaratık

  47. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    İyi Desede, Kötü Desede Yaranamıyor Kimseye.

    Bu Adam Size Ne Yaptı Allah Aşkına ?

    Adam Ne Güzel Konuşmuş İşte. Sonuçta Son 2 Seneye Kadar Massa'da Çok İyi İşler Çıkarıyordu.

    2008'de Kılpayı İle Şampiyonluğu Kaçırmış Bir Adamdan Bahsediyoruz.

  48. bundan sonra ortamı geren herkese bi swf linki yazıcam. çok ama çok ağır swfler olucak bunlar

  49. forza mclarens avatarı
    forza mclarens

    massa en iyi pilotlardanmış..fernando bu söylediğine kendin inanıyormusun?

  50. O değilde hangi pilot olursa olsun ağzından bi laf çıksa, hemen çökmeye hazır bi topluluk var.Ne dese de sövsek hesabı.Adam edebe,ahlaka aykırı bi hareket yapmadı,laf söylemedi.Takım arkadaşı ne desin?Pilotsun ama en nihayetinde insansın.Adam takım arkadaşı zor dönem geçirirken bi tekmede o mu atsın?Massa beş para etmez bir pilot mu deseydi?Baya bi zorlama yorumlar çıkarılıyor kendini en iyi pilot göstermenin bi değişik yolu deniyor yada tırsıyo felan deniyor.Bunun tam tersini söyleseydi yine çöken çökene olurdu mevzuya.Bu kadar kasmaya gerek yok.Bence insani bi açıklama olmuş,onore etmek maksatlı.Rakipse öküz altında buzağı aranıyor.Rakip olgusu öyle bi hal almış ki ne olursa olsun yuhalanmalı raddesine dönmüş.Bence taraftar olarak işin güzel yanlarınıda görmeliyiz yoksa meşhur durum nüks etmiş oluyor Holiganlık.Alonso benim içinde rakip bir pilot ama burda insani bir onore etme,destekleme durumu var (benim kalbim o şekilde hissediyor,beynim o şekilde yorumluyor) tebrik ediyorum.Hep demiyormuyuz önce insanlık olmalı.Bence burda insanlık var….

  51. inci sözlüğün ilk swflerinden ikinci nesil yazarım efendim bilirm o ve daha bir çok swfyi

  52. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    bu sayfaya ilk sen atladın.yazdığın mesnetsiz yazı silindi ama ısrarla yeniden yazıyorsun.Kafayı taktın yani illa ki ortamı gerecen.Küfretselerde silselerde ortamı gerecem diyosun yani.İnsanda biraz onur olur.bi kere de faydalı bişeyler yaz.

  53. Gerçekler acıdır ve de acıtır.Dediğimin arkasındayım alonzo açık bir şekilde tırstığı için böyle gözdağı veriyor takımına.Psiklolojik bir mesaj bu.

  54. genellikle takım patronlarını sahipleri ve çok yetkili kişilerden bu tip açıklamalar gelir mesela iki pilotumuzda dünyanın en iyisi güveniyoruz gibi. alonsonun böyle bi yaklaşım içinde bulunması kendinisinin zaten dünyanın en iyi pilotu olduğunu söylemesidir. massa üzerinden kendini övüyor. ayrıca bencede massa sizin için dünyanın en iyi pilotu ne derseniz yapıyor adam daha ne olsun.

  55. en iyi pilotlardan birisi. Bütün kariyeri boyunca bunu gösterdi

    ne dese yaranamaz lafını bana değil subjektif yorum yapan favori pilotundan başkasının iyi olduğunu kabullenemeyen insanlara söylemelisin.

  56. "Massa en iyilerden birisi… Vallahi bak. Gel deyince geliyor git deyince gidiyor dur deyince duruyor… Bundan iyisi şamda kayısı"

  57. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Royal önce soruyu görmelisin..Do you think Massa is a Ferrari driver as of today? I insist, as of today.

    zaten ne dese size yaranamaz bu adam.

  58. Öncelikle Massa Formula 1'de olmayı kesinlikle hak ediyor ancak tarzı gereği aracının sürülebilir(böyle bir tabir var bu mecrada ben ne yapayım) ve hızlı olması gerekir. Alonso biraz gönül almaca yapmış, ki bence de gerekiyordu(aslında sorulan sorulara cevap veriyor sadece, öyle milleti toplayıp basın toplantısı yapar gibi söylemiyor). Massa'yı Sauber'deyken de beğeniyordum çünkü Kobayashi tarzı bir agresifliği vardı(belki de Sauber takımının yapısından kaynaklanıyordu, ayrıca takımın pilot seçimlerini de takdir etmişimdir genelde) ancak Alonso(ve onun gibi birkaç pilot daha diye ekleyeyim de boşa maraz çıkmasın) her şartta enteresan derecede hızlı bir pilot olduğu için Massa tarzı bazı pilotlar maalesef özellikle zor şartlarda onun yanında zayıf görünebiliyorlar. Mesela kullanımı kolay denen Lotus(e20)'la yarışsalardı Massa'nın iyi işler çıkarabileceğini düşünmüyor değilim.. Briatore ve Domenicali kıyaslamasına gelecek olursak: Briatore(çoğu insan onu sevmez ama o sevilmek için uğraşan biri değil zaten – işine bakar) çok farklı bir adam; etrafında iyi adamlar var ve ya iyi adamları etrafına toplayabiliyor ve güçlü bir imaj yaratma – kullanma hususunda müthiş. Örneğin son yıllarda Ferrari'nin başında o olmuş olsaydı mutlaka RedBull'un karşısına en az McLaren'in yaptığı kadarını çıkarırdı ve ya bu sene eski takımı olan Renault(Lotus)'un patronu olsaydı Kimi'nin ve ya takımın mütevazilik yapmasına hiç gerek kalmayacaktı ve muhtemelen daha da iyi bir konumda olacaklardı. Domenicali ise Todt'dan kalma Ferrari'ye olan antipatimi ortadan kaldırmaya sebep olan sempatik ve dürüst(öyle bir his var ne bileyim) biri – zannedersem aynı duyguyu Ferrariciler Whitmarsh'la yaşıyorlar. Nedense Todt'u bi türlü sevememiştim ve hala da öyle, hatta Alonso'nun da sevebileceğini düşünmüyorum.. Kıyas neticesi: Efendiliği, dürüstlüğü ve davranış biçimini puanlamaya dahil edersek Briatore 7 – Domenicali 5, çıkarısak 10-2. Hazır elimi bulaştırmışken Alonso Massa kıyası yapayım: Normal şartlarda 9-5; şartlar eşit olursa: 10'a 3,5 🙂 Hesap hususunda Sayın Bahçeli'yi geçtim diye düşünüyorum 🙂

  59. Hayırdır kardeş ne derdin var neye alındın ?

  60. tespitiniz doğru, aksi halde siz izleyiciler birşeyden çakmıyorsunuz anlamı çıkar ki herşey ortada, massa bile olayın farkında,

  61. 🙂 güzel mesaj

  62. İki tane kahramanım vardı biri sylvester stallone,diğeride marlon brando idi bu sitede ikisininde bu hale geldiğini görünce bende yorumsuz yayımladım affınıza sığınarak

  63. muhtemelen başka bir site toparlamıştır, burası da oradan çevirmiştir, benim önerim hepsinin yayınlanması yönünde. Art niyeti TRF1 de aramıyorum fakat en çok spekülasyon çıkartacak konuların derlendiği tabi ki açık ve ortada, habercilik anlayışı bu zaten maalesef, reyting amaç, haberdar etmek değil.

  64. hiçbir şey ifade etmeyen bir açıklama. 3 senedir tam anlamıyla ezdiğin bir pilota en iyilerden biri diyorsun saçmalığın daniskası.

    ne demeye getiriyor acaba. massa en iyi pilotlardan biri ve ben onu 3 senedir eziyorum, buna göre en iyi benim.

    sen zaten iyisin de, böyle gereksiz laf ebeliklerine gerek yok. açık açık söyle, massa'nın gelişmesi, takımın gelişmesi gerekiyor de anlayalım.

  65. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    verdiğin linkteki haberin ilgi çekeceği düşünülen kısımları zaten yayınlandı.Yorum yaptığımız bu haber senin verdiğin haberden seçmelerle derlenmiş zaten.

  66. böyle söyle canımızı ye, sadece biraz seviye istiyoruz hepsi bu, eleştiri yapılıcaksada uslubuyla eleştirilmeli.

  67. size katılıyorum efendiler kim şu dakkadan itibaren haberi kirletirse direk IP den BAN verilsin ben de dahil.

  68. hayret bu yorumunu nasıl yayınlamışlar eteresan :S +1000000

  69. Takım arkadaşlarımda iyiydiler, sadece sorunlu araçlarla bekleneni veremediler, sorun yaşamadıkları araçlarla daha iyi sonuçlar alabilirler demek; Bu kişilerle aramdaki fark sadece benden değil, araçtan da kaynaklanıyor demektir, hem takım arkadaşlarının arkasını kollamaktır, hemde "kötü araçla da iyi iş çıkartabiliyorum" diyerek kendi üstünlüğünü de vurgulamaktır.

  70. yazılan yorumlardan anladığım kadarıyla RAMBO ile KEŞ pardon KEKO 🙂 buralardaymış herhalde gitmişler(!).Djarum da onlara gönderme yapmış espirili bir şekilde.

  71. kesinlikle bugune kadar cok fazla kiskirtici yorum gorduk buna bazen bende yaptim ama biz nefret edigimiz pilotun her haberi zeka seviyesi vasatin altinda kisilerin yazacagi sekilde baltalamadik o ahlaksiz kim bilmiyorum ama siteye bir onerim var eger herkes bir kisiden sikayetciyse site gitsin mi kalsin mi anketi yapsin gitme karari cikarsa atin bir ip ban bunu yapmak cok mu zor

  72. konuyla ne alakası var ?

  73. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Cevap vermemek en iyisi, verdikçe kendilerini adamdan sayıyorlar..

  74. Alonso işini biliyor takım arkadaşı ondan hızlı olsa herhalde böyle konuşmazdı
    Massa biraz hızlansın başlasın iyi puanlar toplamaya sonra görücez Alonso yu

  75. bu kişilere tavrımızı koyuyoruz bi kaç kişi olarak ancak yönetim müdahale etmediği için bi gelişim sağlanamıyor, sitedeki yorumların kalitesi düşüyor ve insanları başka sitelere yöneltiyo bu durum yönetim bu duruma artık müdahil olmalı yeterince seyirci kaldılar çünkü.

  76. İlla bir şey demek mi gerekiyor? Bu konuda konuşmak istemiyorum derdim geçerdim ya da hakkında iyi şeyler derdim ama bu kadar yapmacık şekilde en pilotlardan birisi demezdim kesinlikle daha önce bir kaç kere daha söylemişti böyle yanılmıyorsam

  77. Polliyannacılık oynuyorlar daha doğrusu halka böyle göstermeye çalışıyolar
    efendiler hepimiz biliyoz massa ferraride 2. pilot
    alonso defalarca massayı takım emri ile geçti
    massa alonso takıma gelmeden önce onun hakkında ağır eleştiriler yapıyodu
    singapur gp deki şike olayından alonsonun haberi vardı tarzında
    anlayacağınız araları limone ama bunlar her zaman ki gibi en iyi bildikleri yola polliyannacılık oynamaya devam etsinler yemezler ferrari yemezler
    massa bu takımdan ayrılsın alonso hakkında ne kadar ağır eleştiri varsa hepsini yapacağına kalıbı basarım ………………………..Şalu

  78. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Eminim onun yerinde olsan "Massa'nin son yillardaki performansi berbat" ve "Evet, Domenicali'nin yerine Briatore gelmeli" derdin 🙂 Bence asil sen gec bu ayaklari.

  79. Gerçekten artık bu tür kişilere neden sabredildiğinin açıklanması lazım yönetimden bir açıklama istiyorum. Buna katlanarak elde edilmeye çalışılan tek şey beni ve daha benim gibi düşünen birçok kişiyi başka sitelere kaynaklara yöneltiyorsunuz. Bir yerden sonra gerçekten bıktırıcı olmaya başladı. Hemen hepimizin fevri çıkışları olmuştur. Kendi şahsıma sık sık olduğunu söyleyebilirim ama bakıyorum da en sinirli halim bile bu kadar kışkırtıcı olamaz heralde lütfen madem bir çözüm bulmuyorsunuz bir açıklama yapın bizde merakımızı gidermiş olalım.

  80. Geç bu ayakları Alonso adam hizmetçiliğini yapıyor işte böyle konuşman doğal önünde olan birisi olsaydı bu açıklamaları yapmayacağını hepimiz biliyoruz 😀

  81. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Alonso haberlerinin değişmez palyaçoları yine gelmişler.

  82. öküzsünüz

  83. sizler siteyi kirleten yegane insanlarsınız. sinan uzunoğlu da dahil.

    ama site yönetimi o kadar aciz ki sizlere ayar vermekten kaçınıyor. birkaç kişinin yollanmasıyla sitenin batacağını filan düşünüyolar galiba.ya da tartışma ortamına müsade edip kişilerin daha fazla online olma ve böylelikle site popülerliğini arttırmak istiyolar galiba.

    ÇOK AMATÖRCE…

  84. Ömer ERSAVAŞ avatarı
    Ömer ERSAVAŞ

    Ne dese bir kulp buluyorsunuz…Bi bitmediniz..

  85. KEKO adamım helal olsun gene döktürmüşsün
    politikaya atılsa barajı geçermi acaba
    massa alonso ferrariye gelmeden önce
    2008 singapurdaki şikede o suçluydu her şeyden haberi vardı demişti
    sonra takım arkadaşı olunca susmayı tercih etti…………….. Şalu

  86. Meali:Sevgili Stefano Massadan başka birini yanıma istemiyorum .Ayağını denk al beni madara etmeyin.

    Bu çocuk tam bir politikacı.

  87. alonso ver gazı ama
    ne dominik aliden nede
    massa bir şey olmaz bunu sende biliyorsun ama ikiside sana çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir