Hamilton İspanya'da Güçlü Bir Yarış Çıkarmayı Bekliyor

yazar:

kategori:

İlk 4 yarışta 4 farklı kazananın olması ile İngiliz pilot, Barselona’da net bir favori olmayacağını ifade etti.

Hamilton: “Kış testlerinde Barselona’daki performansımız ümit vericiydi ama sezonun mevcut durumunu değerlendirmek hâlâ çok zor. Bu yüzden gelecek hafta sonu kimin önde olacağını tahmin etmek de zor.”

“Yine de geçen sene harika bir yarış çıkarmıştık. Sebastian’ı (Vettel) sonuna kadar zorlamıştım. Bu sene nispeten daha güçlü bir araca sahibiz; bu yüzden bir başka güçlü yarış çıkarabileceğimizi umuyorum”

Geçen seneki yarışta Hamilton’ın galibiyet şansı, vites oranları tercihi nedeniyle sekteye uğramıştı; yani İngiliz pilotun düzlük hızı yeterli olmayınca Vettel’i, DRS alanında geçemiyordu.

McLaren pilotu, lastik formlarına rağmen bu sene geçişin yine zor olacağına inanıyor.

Hamilton: “Bu sene geçişler nasıl olacak göreceğiz. Geçiş için (Circuit de Catalunya) her zaman zor bir yer olmuştur ki geçen sene bunu gördüm. Ama DRS ve KERS birleşiminin işleri biraz daha kolay hale getirmesini umuyorum”

“Geçiş anlamında senenin en zor pistlerinden birisi olacağını düşünüyorum. Ama mümkün olduğunca düzgün bir yarış çıkarma adına sıralamada güçlü bir performans ortaya koymayı umacağım”

McLaren Takım Patronu Martin Whitmarsh ise Barselona’daki yarışın, takımların güçleri hakkında daha net bir bilgi vereceğini düşünüyor.

Whitmarsh: “Barselona bütün takımlara, lastik davranışlarını daha iyi anlama, Avrupa’daki yarışların genel olarak nasıl bir ortamda geçeceği konularında daha net bir resim ortaya çıkacak. Ama öğrenilecek hâlâ çok şey var”


Yorumlar

  1. buttonun ustunlugunun sonucu olsa gerek

  2. Mclaren<>Ferrari avatarı
    Mclaren<>Ferrari

    Nerde geçen seneki Hamilton o Massayla çekişmeleri
    Heycanlı oluyordu kapışmanın sonunda ikisinden biri yarış dışı kalıyordu ama yine güzel geçiyordu GEÇEN SENEKI HAMILTON GERI DÖNMELİ":!!!!!!

  3. Aslında geçen sene maksimum hızlarda Hamilton ve Vettel'in arasında 6 kmh'lik bir fark var. Hamilton DRS'yi açınca fark daha da artıyor ama yakalayamamasının nedeni son viraja Vettel'in çok yüksek bir downforce, dolayısıyla yüksek hız ile girmesini sağladığından dolayı DRS'nin açılması aradaki farkı ancak koruyabiliyordu.

  4. hamilton geçen senelere göre bu sene biraz sakin yarışıyor belki buna temkinli olmak denebilir ama bana biraz ruhsuz gibi geliyor yarıştan sonraki açıklamaları falan çok büyük bi değişiklik var bu adamda neden anlamıyorm ama eski hamilton daha iyiydi bence

  5. sanırım lastikler ve pit ekibi sonucu belirleyecek.

  6. Geçen seneki yarışta Hamilton'ın galibiyet şansı, vites oranları tercihi nedeniyle sekteye uğramıştı; yani İngiliz pilotun düzlük hızı yeterli olmayınca Vettel'i, DRS alanında geçemiyordu.

    Geçen sene çok güzel bir mücadele olmuştu özellikle de son 5-6 Tur Lewis ile Vettel muhteşem bir mücadele içerisine girmişlerdi. Yarıştan sonra Lewis Vettele senin ben den Df sen daha fazla demişti Okay abide bir pilotun geçememesinin nedeni bu olmaması gerek demişti.

    Lewis o yarıştan sonra yanılmıyorsam Rbr nin artık Motor zayıflığı ile gündeme gelmesi çok saçma olur demişti Motor yönünden zayıf olduklarına inanmıyorum demişti. Ve böyle bir açıklamayı direksiyon üzerinde geçmek için denemediği buton kalmadıktan sonra yapmıştı.

  7. yarışın galibini pirelli ve McLaren pit ekibi belirler. :))

  8. Tifosi6178_  avatarı

    Bu sezon kimin kimi nerede nasıl yiyeceği hiç belli olmuyor 🙂

  9. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    şansızlıklar devam etmezse lewis yarışı koparır..

  10. İyi yapmışsın hoşgeldin =))

  11. busefer öyle durumda olsa lewis yer vettel ii

  12. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Mclaren 2011 Barcelonaya çok büyük güncellemelerle gelmişti.Hatta Horner MP4 26 nın B versiyonu demişti.Kazanmaları kuvvetle muhtemeldi.
    Geçen yıl Barcelona'nın en hızlı turu Hamiltona aittir.
    Pitstoplara hep Vettel den daha sonra girmiş ve zaman kaybetmişti.Karthikeyan ve Şumiye tur bindirme esnasında Hamiltonun yaşadığı zaman kayıpları da gözardı edilmemelidir.

    Not: Alonso haberine baktım yine sirke döndermişler.Ben de sirke dönderilmemiş olan temiz bir sayfaya Hamilton haberine bişeyler yazayım dedim.

  13. Geçen seneki yarışta Hamilton'ın galibiyet şansı, vites oranları tercihi nedeniyle sekteye uğramıştı; yani İngiliz pilotun düzlük hızı yeterli olmayınca Vettel'i, DRS alanında geçemiyordu.

    Bu durum görecelidir. Düşük vites oranları daha iyi hızlanma sağladığından dolayı pilotun ulaştığı konumun sebebi de olabilir.

  14. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    hamilton sende bir sorun yok aslanım araçta gayet hızlı ama şu pit ekibi bir yarıştada düzgün bir iş yapsada sorunsuz bir yarış çıkarsak. Keşke pit olmasada yarış pite girmeden bitse, nedense her pite girince acaba ne hata olacak diye bekliyorum. Arkandan hep alonso geliyo pit ekibi saolsun arkadan gelen alonso önde çıkıyo. Pirelli yüzünden bu stres daha da arttı bu sene birçok pitstop oluyo hepsinde acaba ne olacak diye bekliyoruz. Pit ekibi akıllanın artık…

  15. Vites ayarları çok önemli, bazıları o düzlükte 310'a ulaşırken bazılar 298'de falan kalabilir atıyorum, geçen seneki yarışı izlemediğim için bilmiyorum takip edemedim.

  16. "Geçen seneki yarışta Hamilton'ın galibiyet şansı, vites oranları tercihi nedeniyle sekteye uğramıştı; yani İngiliz pilotun düzlük hızı yeterli olmayınca Vettel'i, DRS alanında geçemiyordu."

    bu resmi bir şey mi yoksa sadece gazeteci yorumu mu. Çünkü düzlük hızı ile alakalı bir durum değildi benim görüşüm.

    Son viraj uzun sağ virajdı. Şöyle açıklayayım. Hızlı virajların ve düzlüklerin olduğu bir pistte düzlük hızı genellikle arka kanattan çıkarılır. Böyle bir durumda dönmesi uzun süren virajlarda araç hızlanmakta zorluk çeker.

    Birde RB nin ürettiği downforce u McLaren a kıyaslarsak geçmesi vites oranıyla alakalı olmadığı anlaşılır.

    Düzlük sonunda Vettelden 10 la 15 km fazlası vardı diye hatırlıyorum Lewis in.

    Seyirci gözüyle gördüğüm bunlardı.

    Birde şuvar hazır konu açılmış Shumi o tur yol verirken takım arkadaşını korumasa Vettel i geçerdi Lewis. Çünkü çok yakındı. Çok bariz bir şekilde el koydu konuya Shumi orda. Lewis yarıştan sonra çok kızmıştı zaten. Neyse geçmiş geçmiştir. Yapacak bir şey yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir