Raikkonen İspanya'da Gözünü Zafere Dikti

yazar:

kategori:

Son yarış Bahreyn GP’de Sebastian Vettel’in hemen ardından ikinci olan Fin pilot, her şeyin yolunda gitmesi halinde podyumun tepesine çıkmamaları için hiçbir nedenin olmadığını belirtti.

Raikkonen: “Şu ana kadar bütün pistlerde araç iyiydi.”

“Ben burada yarışmak için varım ve kazanmak için yarışırım. Benim ve takım için hedef bu. Yarış kazanmak istiyoruz. İyi bir aracımız var ve Bahreyn’de gördük ki (araç) kazanmak için yeteri kadar iyi. Hedef bu.”

Lotus pilotu, gridin ön tarafında mücadelenin çok yakın olduğunun farkında ama takımının Bahreyn’deki sonucun üstüne koyabileceğine inanıyor.

Bahreyn’deki sonuç için Raikkonen: “Kendimden hiç şüphem yoktu. İyi bir araca sahip olduğumuz ortada. Bu yüzden bir şekilde podyum daha erken gelebilirdi.”

“İlk üç yarışta da araç bunun (podyum) için hazırdı ama bazı küçük hatalar yaptık ve bu bize çok şeye mal oldu. Zafer elde edebilseydik çok daha mutlu olurdum ama yine de iyi bir sonuç var ve takım, bütün çalışmalarının ardından bunu hak ediyor. Şimdiye kadar bütün yarışlard iyiydik. Umarım bu sezon podyumun düzenli olarak ziyaretçisi oluruz”

Raikkonen, podyumun en üst basamağı için İspanya GP’nin çok müsait bir yer olduğunu dile getirdi.

Raikkonen devam etti: “Lotus’un Barselona’da .ok rekabetçi olmasını bekliyorum. Zirvedeki takımların arası çok ama çok yakın olacak. Takımların yeni araçlarını denediği tek pist orası. Rüzgâr ve sıcaklık değişimi ile ayarlar hayati önemde. İlk Avrupa yarışı için bütün takımların güncellemeleri olacak ki bu, işleri daha da ilgi çekici hale getiriyor; zirveyi ise daha da yakınlaştırıyor.”

2007 şampiyonu, Mugello testlerinde olmayışının kendisine dezavantaj yaratmayacağını da ekledi.

Raikkonen: “Deneyeceğimiz herhangi bir büyük yeni parça yoktu. Ayrıca Mugello’da yarışmıyoruz. Bu yüzden teste çıkmamam yönünde karar çıktığında ağlamıyordum. Pisti iyi biliyorum ama benim sürmem için bir gereklilik yoktu. Burada yarışmak için varım ve Barselona’da bunu yapacağım”


Yorumlar

  1. hocam kazaniyordu dedigin rubens'in podyumda olmasi ise neredeyse tur yiyecekti lewis'ten. podyumda olmasi bir sey ifade etmiyor. yagmur ve strateji sayesinde o konuma gelebilmisti.

  2. Bu nasıl bir mantıktır?

  3. 2008 de honda sezon ortasından ıtıbaren 2009 aracına odaklanmıstı bıle. o kadar harcama yapıldıktan sonra uzn suredır bekledıklerı basarıyı elde edebılecekken neden bır anda ayrıldılar anlamadım.2009 dakı basarı hondanın basarısıdır ross brawnın degıl .

  4. dökülüyordu ama nerdeyse ingilterede kazanıyorlardı.

  5. Honda'nın 2008 arabası dökülüyordu felaket ötesiydi, böylesine sevdiğim bir markanın bu hallere düşmesi kabul edilir gibi değil, tur bindiriyorlardı adeta, böyle prestijli bir markanın ve bütçesi yüksek olan bir takımın bu hallere düşmesi çok kötü.

  6. Arabayı kim tasarladı bilmiyorum sadece Newey mi çizdi fikrim yok 🙂 ama çok agresif bir araçtı tasarım olsun çizgiler, sidepodlar dar, müthiş hızlı ve agresifti.

  7. evet fenaymış :))

  8. keşke ama Honda beklenmedik şekilde gitti Renault gibi önceden planlayarak programlayarak değil

  9. seni uzun bi aradan sonra gormek guzel..

  10. emiko emiko avatarı

    Honda gitti Brawn parladı.Renault gitti Lotus parlayacak.

  11. kimi de hep bu şakayı yapar 🙂

  12. tren diyelim 🙂

  13. kimi pilot vasattır…
    kimi pilot iyidir…
    kimi de raikkonen…

  14. Geçenlerde bir arkadaş şöyle söylemişti. ''Bu adama bir şampiyonluk veremediğimiz için gerçekten üzgünüm''
    Bu adam Mclaren de bir şampiyonluğu gerçekten haketmişti…

  15. bu araba net en klasi ben de hep icimden boyle gecirirdim
    yalniz olmadigimi ogrenmek beni sevindirdi…

  16. modern araclardan en guzelleri bana gore, mclaren mp4-20, mp4-21, mp4-23, bmw fw26, bmw sauber 08 (kodunu bilmiyorum), renault r25, r26, ferrari f2008

    2007 araclarini nedense pek sevmiyorum. tc'nin oldugu son sezon ve guzelim 20k devirli araclarin kirpilmis hali.

    2008'den sonraki araclara ornek vermek istemedim dikkat ederseniz 🙂 her ne kadar alistik aga diye kendimi avutsam da olmuyor. belki biraz kasarsam mclaren ve rbr goze hitap ediyordu. ferrari tum gelenekselligini surduruyor gorsel tasarim anlaminda ama arka kanattaki italya bayragi ve marlboro reklamlarinin kaldirilmasi bence cok daha iyi oldu.

    ama favorim tabi ki avatarimda da gorulecegi uzere:

    http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2006/03/kimiraikkonen_mclarenmercedes_suzuka_2005_%2808%29_1024.jpg

  17. en sevdiğim f1 araçlarından birisi 🙂

  18. bana göre gelmiş geçmiş en güzel burunlardan birisi 🙂

  19. bir ara bu vardı. yasakladılar da kurtulduk.

  20. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Bu da en ilginç Formula araçlarından biri olsa gerek ::)

  21. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Çift omurga tek omurga dönemleri 🙂

  22. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    .

  23. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    :):) çok fena

  24. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    mclaren 🙂

  25. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    http://en.espnf1.com/f1/motorsport/gallery/37673.html

    Buradaki Araçlarda Baya İlginç 🙂

  26. Williams'ın vardı özel bir burun yapısı. harikaydı bence. fw26

  27. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Platipus Burundan Beteride Varmış Demek Ki =)

  28. aşağıda boynuz muhabbeti geçince aklıma geldi 🙂 şuanki mercedesin zamanında hondayken ortaya çıkardığı fil kulakları 😀

  29. Ben boynuz diye buna derim 😀 😀 😀
    http://www.crash.net/f1/picturearchive/56448/3/photos

  30. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Aynen.. Bir de viking boynuzu vardı ya 🙂

  31. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Aracın İyi Olması Yeterli Gerisini Raikkonen Kendi Halleder.

    Birde Geçmişte Çok Sık Başına Gelen Bahtsızlığıda Olmazsa Kazanabilir.

  32. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Geniş Arka Kanatlar En Sevdiğim Yanlardan Biriydi 🙂

    Keşke Araçlar Eskisi Gibi Olsa 🙂

  33. 2005-2006-2007 ve 2008 araçları harikaydılar. Öncekilerini sevmezdim. 2009'da yolunmuş tavuğa benzediler. Sonrası malum platipus 🙂

  34. Bir Kimi hayranıyım ama Ferrariden gönderilmesine hiç üzülmedim tek üzüldüğüm konu 2 yıllık ara vermesi oldu yoksa Ferrari ve Kimi yi asla yakıştıramadım birde doku uyuşmazlığı oldu sanırım.Hele 2008 4 yarışın 2 sini kazanıp ondan sonra Kimi nin yavaş yavaş erimesini üzülerek izledim.

  35. Resmen harika görünüyor araç..Birde Ferrari f2008 biterdim abi nasıl araçtı o öyle ya…

  36. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    bu araç motor haricinde muhteşemdi…

  37. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    En tepede görmeyi özledik seni Harika Adam.

  38. catalunya kötü aero ve lastik kullanımını affetmez. burada e20'nin kazanması demek, lotus için müthiş bir özgüven patlaması demektir.

    kötü araç start ta liderliği bile alsa, geçen yıl görüldüğü üzere tur yemeye mahkum bile olabilir.

  39. aslında kimi fanlarının alonsodan nefret etmesi ferrarinin alonso için kımıyı takımdan göndermesi dir. ama bence öle değil. sadece bu yuzden değil kimiye vereceksın hızlı aracı kım durdurabiliyo bakalım çok zor. ferrarinin tek istediği zor zamanlarda aracın gelişimine katkıda bulunan daha çok aracla ilgilenen bir pilot tu. kımı yarış biter atlar evine giderdi. bu onun yapısı bunu kımse değiştiremez. kimi nin yarış kazanmasını da ıstıyorum ınş bu sene kazanacak en geç spa da :D. alonso shumi kimi kotu aracla yarış kazanan pilotlar.

  40. kimi varken hiç birşey imkansız değildir spa 2009…

  41. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    bunları schumacherle ilgili biz yazınca takım hatalarını yaşadığı sorunlar bahane oluyor nedense 🙂

  42. ''bir noktadan sonra'' olucaktı

  43. çünki biz rakip takım haberlerinin ya da pilot haberlerini kirletmiyoruz.kekoluk yapmıyoruz.Düşücelerimizi tahminlerimizi yazıp sayfayı sessiz sedasız terkediyoruz.

    En azından bu haberde yorum yazan Ferrari Fanları böyle yapmış…

  44. Tanıdığı kazandığı bir pist.Araç galibiyet mücadelesi için güçlü.Raikkonen zaten her zaman her koşulda en en iyi pilotlardan.Galibiyet olmaması için hiç bir neden yok.Ama bu takım Renault döneminde bir noktadan gelişim yarışından kopuyordu.2009-2011 arası bunlara çok iyi bir örnek.Bakalım bu sene gelişim yarışında nasıl bir durum içinde olucaklar

  45. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Raikkonen çıtayı yükseltmeye başladı.
    Bahreyn öncesi "podyuma çıkabiliriz"
    İspanya öncesi gözünü zafere dikti.

    Evet raikkonenin de dediği gibi Lotus E20 en başından beri iyi bir araç.Kendi fanları ve hatta bizler de dahil olmak üzere Lotus'un orta sıra mücadelesi verebileceğini düşünmüştük.Ama gördük ki E20 bu sezona bomba gibi hazırlanmış .Raikkonen boş yere geri dönüp imza atmamış.(Bunu şu yüzden yazdım ; bazı Rai fanları Lotusla döneceğine hiç dönmesin daha iyi demişlerdi.)Geri dönüş aracım Şuminin aracından daha iyi dediğine göre dönmeden önce akibetinin Şumi gibi olup olmayacağını masaya yatırmış hesap kitap yapmış olmalılar.

    Raikkonen 2005 ve 2008 de polden başlayıp burayı kazanmıştı.Bu pist poleden başlayanların çok daha avantajlı olduğu bir pist olduğu için Lotusun sıralamaya önem vermesi lazım ki bu yıl en iyi sıralama dereceleri Romain ile 3. lük olmuştu.

    4 farklı yarış ve 4 farklı kazanan olayının 5 e çıkmasını canı gönülden isterim.Sıra ya Raikkonende ya Hamiltonda ya da Şumide olsun.

    Not:Bir gün içinde yayınlanan sırasıyla Alonso , Hamilton ve Raikkonen haberlerine baktım.Alonso haberi allak bullak olmuş.Kimin ne yazdığı ve kaç tane yorumun kaldırıldığı belli değil.Hiç görmediğim yeni yeni isimler de cabası.Oysa Hamilton ve Raikkonen haberleri tertemiz.Kaldırılan yorum da yok.

  46. Kimi'ye yakışan en güzel araç bence 2005-2006 yıllarında yarıştığı siyah-beyaz gövdesinde West yazan burnunda kırmızı bir şerit olan mclearen aracıydı. o araç bana göre görüntü olarak f1 tarihinin en güzel aracıydı. Kimi'yi tekrar o araçta görmek isterim ama araç dayanıklı bir araç değildi malesef.

  47. Rai herzaman böyle konuşmaz sanırım birşeyler biliyorki konuşuyor,hayırlısı adamım

  48. Tolga Soydan avatarı

    eskiden monsoon lastikleri vardı.onlardan yaparsa pirelli en azından yarışlar durmaz

  49. Tolga Soydan avatarı

    zamanı geldi gardas 🙂

  50. Raikonen 10 avatarı

    Ispanyada birinci olursun ama bi aksılik olmasa
    Hem ispanyada Ferrarilerde ön pilana çıkacaklar belkide ALONSO önde olacak
    Ilk dört yarışta hızlı oldunuz diye burdada hızlı olacaksınız diye birşey yok

    HEM ÇOK BÜYÜK KONUŞMUŞ SANKI GARANTI KAZANACAKMIŞ GIBI

  51. muhtemelen MGP'ye geçecektir şumiden sonra.

  52. barcelona pisti lotusa çok uygun bir şanssızlık olmazsa galibiyetten başka sonuç beklemiyorum kimi den

  53. emiko emiko avatarı

    Eski adıyla Benetton, Renault yeni adıyla Lotus. şampiyonluklar kazanmış köklü bir takım.Takımın altyapısı çok iyi bir düzen tuttururlarsa neden olmasın.Raikkkonen ilerki yıllarda mercedes veya maclarene geçebilir.

  54. şimdiye kadarki hatalar olmasaydı şampiyona lideriydi. ama griddeki pilot + takım hataları olarak en çok hata yapan lotus, sonra mclaren sanırım.

    sorunsuz bir yarışta podyum kesin de, kazanması süper olurdu.

  55. alır mı alır tabi ki, adam raikkonen 🙂

  56. 3 sene sonra şampanya içmeyi eminim özlemiştir.bahreyndeki gül suyundan sonra :))))

  57. bu ne demek simdi.yok raikkonen tek başına yarışcak.

  58. coward charli whiting e ibret olsun bu yarış.

  59. Bu sezon lotus ve raikkonenin mutlaka bir galibiyet almasını bekliyorum neden ispanya olmasın ki hadi iceman kazan bi yarış yıkalım bu forumu :))

  60. araç hızlı rai hızlı daha ne neden olması

  61. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    İnancımız tam..

  62. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    '2012' f1 tarihinin milatı gibi birşey olacak sanırım .

  63. bot yarışı için uygun şartlar

  64. iceman dönüşü avatarı
    iceman dönüşü

    yakışır be koçum

  65. ferrariyle redbull da zorlıcak seni unutma

  66. kaynak: autosport.com

  67. adamlar yağmur çamur demiyorlar valla 🙂

  68. Zamanı geldi artık 🙂 dile kolay 2009 dan 2012'ye 3 yıl olmuş ben Kimi. Gerçekten de zamanı geldi yani…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir