Pirelli: "Lastik Tercihimiz İspanya GP'ye Heyecan Katacak"

yazar:

kategori:

Bu sezon ilk defa Pirelli, bir yarışa sertlik açısından ardışık iki hamur getirmeyecek; bunun yerine yumuşak ve iki kademe üstü sert hamurları takımlara verecek.

Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery, bu şekilde takımların strateji açısından farklı yollara girip sürprizler yapabileceklerine inanıyor.

Hembery: “Takımlar adına farklı bir zorluk yaratma adına performans farklılıklarını öne çıkarmak, ürünlerimizin hem hızını hem de dayanıklılığını göstermek için yumuşak ve sert lastikleri seçtik.”

“Bu sene ilk defa iki seçimimiz arasında tam bir basamak fark var. Bu şekilde takımlar, nihai sonuçta büyük bir fark yaratabilecek farklı lastik stratejileri deneyebilir.”

“Takımların artık lastiklerimizle ilgili bilgilerini arttırması ve Mugello’da yeni parçalar denemesiyle birlikte İspanya GP’nin çok yakın geçmesini bekliyoruz; belki de 5. yarışta 5. farklı galip olacak.”


Yorumlar

  1. Yumuşak set lastik kullanan takım olmaz herhalde, sürpriz yapmak isteyen küçük takımlar farklı strateji deneyebilir ama herkesin sert kullanacağını tahmin ediyorum, İspanya lastikleri zorlayan bir pist özellik sol ön.

  2. O zaman şöyle diyeyim hocam, P zero'ların hamuru sınıf rakiplerine göre sert. Bu da onları dayanıklı yapıyor denebilir. Bant çıkışı çoklukla (makineler) tercih edilmesinin bir sebebi de bu. Taban hattı bir nevi tutunması, hassaslığı çok iyi değil ancak yanak dayanımı epey iyi.

    Bu da bizim gibi otobanlara sahip ülkeler için bunu kullan dememize sebep olabiliyor.
    🙂

  3. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Her konuda katılıyorum, P Zero elbette sınıfında tek değil, pek çok markanın lastikleri var elbette, sadece yol üzeri kullanımda supersport sınıfı için en mantıklı seçim ve zaten o yüzden en çok tercih edilen seçenek, "tek" dememdeki amaç piyasadaki tek ürün olması değil yani, dengesi, performansı ve dayanıklılığı açısından ortalamada en uygun seçenek olması.

    Yoksa elbette çok daha fazla seçenek var, hele ki yol üstü lastiklerinden bir sonraki aşamalara yada pist üzeri lastiklere geçitiğimizde Cooper gibi lastiklerin de pazara dahil olduğunu belirtmek lazım.

    Diğer konularda da zaten hemfikiriz

  4. Burada ki ve internet üzeri fanatikler için dediğin doğru ancak bir yüzde de söz konusu değil denemez. Görünen köy kılavuz istemiyor malum. Şuan ki lastikler daha önce demeye çalıştığım gibi sanal x4 kıvamında durum sergiliyor.

  5. Hocam haklısın. Millet böyle şeyleri başından düşünmeye başlamaz, sonucundan başlar bizde. 😀
    Kimsenin teknik durumu anlama gayreti yok bunlar sonuç üzerine ahkamı yapıştırırlar ancak ki isabet kaydedip kaydedemediğini çözemezler.
    Güzel ifadelerle izah etmişsin ben beğendim. Ancaaaak hocam p zero yalnız değil sektör de diğer büyük üreticilerin de muadil ürünleri var hatta hepsinin bir birine göre artı ve eksileri var. Uzman pilotlar ve yüklü makineler için p zero gibiler de aciz kalıyor hatta adı sanı çok az bilindik slick lastiklere doğru kayardınız öyle makineleriniz olsa.
    Sanıyorum ki şuan ki super soft hamurdan ancak 2 birim miktar daha yumuşağını üretebilirler ki bence çılgınlık olur. Zaten benim eleştirdiğim konu da şuan ki lastiklerin çılgınlık noktasında seyretmesi. Lastikler koşul bağımsız normal görünüyor ancak koşul bağımlı tahammül edilemeyecek derecede hızlı yıpranıyor buda = super soft ibaresi olmamalıydı. Asıl şikayetimiz ise pist üzeri yarış hattının ölü lastikler tarafından aşırı kirletilmesi bu daha önce bu nispetle görülmüş birşey değildi ve olağanca imkana rağmen (yumuşak hamurla fast lap çılgınlığı) pilotları sınırlayan bir durum bu.
    Özetle adamlar kendilerinden istenileni üretiyor. Ancak isteyenlerde tam olarak ne olduğunu ifade edebilecek durumda değil üretici biraz müneccimlik yaparak şunların hamurunu değiştirmeli 🙂

  6. Son 2 sezondur Kanada yarışlarında lastikler etkiliydi hatta yarış öncesi yaşanan tartışmaları hatırlayacaksınız. Kanada, devamlı kullanılan bir pist ve temiz bir asfalta sahip, olmadığından super soft tipi lastikler ile handikapların limitine dayanan bir pist ancak Kanada'nın SPA gibi bir farklılığı da bulunduğundan sürüşler ile ilgili farklı değerlendirmeler, sürüş algıları da görmek mümkün. Tek bir race line sahip olmayan sayılı pistlerden birisi yani çılgınlığa müsaade eden ama olabildiğince de tehlikeli.
    Şu ana kadar gördüğümüz super soft kıvamını korur ve yarışa taşırlarsa Kanada için bence anormal durumlara imza atarlar. İlginç şeyler görürüz. SPA ve Kanada'yı da bu sebeple merakla bekliyorum ancak bence hamur kıvamını değiştirmek durumunda kalacaklar buna inanıyorum böyle bir talebin çoğunluk kazanacağını düşünüyorum.

  7. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    4-5 Pitstop Olacak Herhalde =)

  8. Geçen seneki kanada yarışını hatırlayan var mı? O yarışta çok eğlenmiştik değil mi? O zaman da pirelli vardı ama etkili değildi.

    Bu tür heyecanlar olacaksa tamam, ama kuşlarla bisikletçilerin yaptığı gibi yorulan arkaya geçsin döngüsünü görmek sıkıyor insanları.

    Yarışları takip etmek mümkün değil artık. Live timing ile takip edenler kafayı yakıyordur tahminimce.

  9. Abuzer 2010 da bunlar kamyon lastiği geçiş olmuyor diyen Ferrari taraftarlarını biliyorum ben F-kanallı petrovu geçemeyen sonra geçiş için bin bir çeşit kural üretilen bu sporda lastiği suçlamak çok yanlış pirelliyi savunmuyorum ama geçen seneki lastikleri daha iyiydi bu sene fazla abarttılar.

  10. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    arkadaşlar cahil cahil yorumlar yazmayın artık ya.pirelli mi yani bunun sorumlusu,takımlar bunu istedi pirelli yapıyor.arz talep meselesi.hem yarışların daha zevki olduğunun aksini iddaa edebilecek kimse var mı? 10 senedir izliyorum,araçların tek kötü yanı kasaların kötü görünmesi.boş boş burada pirelliye laf atmayın artık yeter.

  11. Artı eee rep… Teraziye tıkladım. Böyle miydi bu yahu?

  12. Yusuf  Hitay avatarı

    sen içme paul, cılkını çıkarıyorsun.

  13. Geçen sene boyunca Pirelli hakkında olumsuz tek kelime laf etmeyen adamlar nasıl olduysa bir anda fark etti Pirelli'nin lastik üretemediğini. Neden acaba? Kendi takımlarının/pilotlarının başarısızlığına bahane olarak Pirelli lastiklerini bulduklarından olmasın?

  14. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Geçişleri engelleyen tek bir konu var, motor teknolojilerinin durdurulması. Bundan 10 – 15 sene KERS mi vardı, DRS mi vardı, saçma sapan lastikler mi vardı? O yıllarda tutunma ve güç dengeliydi, hem araçlar çok tehlikeli değildi, yeterli tutuşa sahipti; hem de pilotları zorlayıp hataya mahal verecek kadar güçlü araçlar vardı. Bugün bu denge bozuldu, araçlar sahip oldukları güçlere göre çok aerodinamikler ve dengeliler, geçişler de mümkün olmuyor. Ya aerodinamik etkenlerin hepsini yasaklayacaksın -ki zaten çift katman dif. , egzoz beslm. dif. gibi teknolojiler bu yüzden yasaklandı- ya da motor gelişimlerini serbest bırakacaksın. Yasaklarla bir yere varılamadığını gördük, motorlar artık eski haline dönmeli ve artık 800-100 hp motorlar görebilmeliyiz

  15. Pirellide macera olsunda nasıl olursa olsun diyor galiba bu sezon böyle giderse her yarışta başka kazanan olur
    MACERA ARIYOR PIRELLI

  16. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Tutturdunuz Pirelli şöyle kötü böyle kötü. Yok Pirelli beceremiyormuş da Michelin mi gelseymişmiş.

    Pirelli keyfinden yapmıyor bu lastikleri, adamlardan istenilen bu, onlar da bunu yapıyorlar. Siz sanıyorsunuz ki az dayanımlı lastik yapmak kolay, dayanıklı yapmak zor. Performans lastiklerinde işler böyle yürümez, az ömürlü lastiklerin özelliği görece daha yüksek performans sunmalarıdır, daha yumuşak hamurlara ve daha fazla kimyasal katkıya sahiplerdir ve üretilmeleri hem daha maliyetli hem daha zordur. Ayrıca bu hassas lastiklerin çok ince bir dengesi vardır ve en küçük üretim hataları diğer lastiklerde çok büyük sorunlar yaşatmasa da bu lastiklerde çok daha büyük problemlere neden olurlar, bu yüzden çok hassas bir üretim ve kalite denetim gerektirir.

    Şimdi adamlara beceriksiz oldukları için daha zor olanı yapabiliyorlar öyle mi? Hiç bir lastik firması bunu yapmak istemez, kimsenin işine gelmez. Bunu yapabilecek ender firmalardan biri bu taşın altına elini koymuş yapıyor, birileri de bilip bilmeden mızmızlanıyor. P Zero Corsa diye bir lastik duydunuz mu bilmem ama süper sport aracınız olursa kullanacağınız tek lastik olacaktır, çünkü yüksek performans lastik üretimi konusunda Pirelli'nin eline su dökecek yok.

    Ama gel gelelim ki adamlara gelen sipariş bu, onlar kendi kafasına lastik yapamazlar. Bu konuda bir şikayetiniz varsa FIA teknik müdürü Charlie Whiting sizin adresiniz. Çünkü yarışlarda kullanılacak lastik teknolojisini belirleyen kurum olan FIA teknik bölümünün başkanı Whiting, ve kullanılmasından rahatsız olduğunuz lastiklere karar veren ve son sözü söyleyen kişi o.

  17. iyice need for speed oldu bu f1

  18. KERS geçişleri hiç etkilemiyor. Arkadaki pilot atak için KERS'ten faydalanıyor olabilir ama öndeki pilot da savunma için faydalanıyor.

  19. Tolga Soydan avatarı

    herkesde kers var.kers geçişleri etkiliyo ama ben çok fazla oldgunu düşünmüyorum.DRS li geçişler zaten tur bindirir gibi oluyo savunma şansınız çok az.bence lastikler o kadar da kötü değil.

  20. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    olmak zorunda değil. DRS ve KERS ile birlikte (özelliklede DRS) Bridgestone yada Michelin gibi lastiklerle gayet heyecanlı olur. pirelli mundarının hiç gereği yok.

  21. ne kadar çok pitstop o kadar heyecan, lastik ömrünün b.kunu çıkarmadıkları sürece sorun yok bence

  22. Biz bunlara kısıyoruz ama arkadaşlar börni ve takımlar istediler bu şekilde tepki veren lastikleri.
    Schumi konuşunca hepsi karşısında durdular.
    Takımlar bu durumdan rahatsız olsalar çok kolay değiştirirler lastiklerin hamurlarını.
    Yanlışmıyım?
    O yğzden pirelliye artık laf çakmanın yada kızmanın bir anlamı yok.

  23. Tolga Soydan avatarı

    F1 de fazla geçiş istiyosak bu lastikler olmak zorunda

  24. alonsoberker avatarı

    Bunu izlemek isteyen var mı tamam bazı yeni izleyenler beğeniyor ama f1i uzun süredir izleyenler bundan memnun mu geçiş olsunda nasıl olursa olsun havasına girdiler iyice.Kim hızlı kim değil o bile belli olmuyor rekabet getiricez derken f1in içine ettiler ya

  25. Schumacher- avatarı

    Lastiksiz jantın üzerinde gitseler eminim daha heyecanlı olur.

  26. yahu arkadaş bu nedir ya.f1 bunların elinde oyuncak falanmı nedir.yokmu şöyle adam akıllı bir firma.hem bunlar kimki bu kadar söz sahibi olabiliyorlar anlamıyorum.

  27. yokmu söyle 5-6 turda bitecek lastik.yakında heyecan olsun dıye pirelli kağıttan lastik yapar.

  28. 5. değil de 4 buçukuncu diyelim biz ona: Lotus..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir