Bahreyn ve Mclaren, Yeni F1 Yönetiminde Yer Almaya Çalışıyor

yazar:

kategori:

Bugün çıkan haberlere göre Mumtalakat Holding’in sahibi olan ve bu şirket aracılığıyla Mclaren’in de sahibi olan Bahreynli kraliyet ailesi, yeni dönem Formula 1’de söz sahibi olmaya çalışıyor.

Times’ın F1 muhabiri Kevin Eason, Bahreynli ortakların Mclaren’in yeni Concorde anlaşmasında sınırların üstüne çıkmasını sağladığını ve Mclaren’in Concorde anlaşmasını imzalaması sonucunda geçen ay yapılan Bahreyn GP’nin düzenlenmesi kararının çıktığını iddia ediyor.

Eason bunun yanında Formula 1 hisselerinin Singapur’da borsaya açılmasının ardından Mclaren’in başında yer alan isimlerden Ron Dennis’in değil, 2 Bahreyn’li yöneticiden birisinin F1 yönetimine gireceğini iddia ediyor.

Bernie Ecclestone ise 2012 Bahreyn yarışının gerçekleştirilmesi ile Concorde Anlaşması’nın bir bağlantısının olmadığını savunuyor.

Ecclestone “Bahreyn yarışının yapılmasıyla bir alakası yoktu. Ancak Mclaren anlaşmayı sevdi.”

 


Yorumlar

  1. Bu politik oyunlara ingilizlerin kafası çok iyi basmıştır hep tarih boyunca. Ron Dennis bay e yi dize getirmenin yolunu arapları kullanarak yapmış bravo diyorum sana patron.

    Mercedes masa başında çok güçsüz bu arada. Brawn ın yanına Jean Todt gibi biri lazım.

  2. Bu politik oyunlara ingilizlerin kafası çok iyi basmıştır hep tarih boyunca. Ron Dennis bay e yi dize getirmenin yolunu arapları kullanarak yapmış bravo diyorum sana patron.

    Mercedes masa başında çok güçsüz bu arada. Brawn ın yanına Jean Todt gibi biri lazım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir