Pirelli Lastik Üretimindeki Yaklaşımını Değiştirmeyecek

yazar:

kategori:

Mercedes Pilotu Schumacher, Sakhir’deki yarışın hemen ardından bu lastiklerle sınırları zorlayamadıklarını söylemiş ve tartışmaların fitilini ateşlemişti.

Devam eden tartışmalar hakkında konuşan Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery, üretimlerinde başka yollara sapmayacaklarını; değişikliği taraftarın talebi üzerine takımların istemeleri gerektiğini ifade etti.

Hembery: “Yapmak isteyeceğimiz son şey, bir iki bireyin istedikleri şeyi yapmak.”

“Değişmemiz için 12 takımın tamamı oturacak ve bizden bunu isteyecek. Ama bu da olmayacak.”

“Son birkaç yarışta tek bir özel açıklama oldu. Ama geçen sene sonunda bize gelip memnun olmadığını söyleyen kişi sayısı sıfırdı. Bu sene ise bir kişi. Bu yüzden sebep-sonuç ilişkisi de kurmalısınız”

“Michael’ın (Schumacher) bakış açısını, ne görmek istediğini tamamıyla anlıyoruz. Eğer nihayetinde taraftarlar bunu isterse… Sanırım bizle birlikte takımlar, taraftarların söyledikleriyle daha fazla ilgileniyoruz”

“Ama izlenme oranlarında da daha dengeli bir temel ele alınmalı. Forumlara devam edemezsiniz. Çünkü büyük çoğunluğu maalesef biraz yanlış bilgilendiriliyor. Onları biraz daha iyi bilgilendirmek herkesin görevi.”

Hembery, Schumacher’in açıklamalarına üzülmediğini ama şaşırdığını ifade etti; çünkü lastiklerin zorlayıcı olması için en çok baskı yapanın Mercedes Takım Patronu Ross Brawn olduğunu belirtti.


Yorumlar

  1. neydi o eski lastikler kütük gibi, adamlar daha ne yapsınlar pamuk gibi lastik yapmıslar yumuşacıkk =)

  2. Siz değiştirmeyin yakında kimse tur atmayacak lastik korumak için sıralamalarda!

  3. malesef F1 yumşakçalar familyası tarafından ele geçirildi.

  4. Al sana pirelliyi tutan biri daha senin F1 den anlamadığın hemen belli oluyor.

  5. "Yapmak isteyeceğimiz son şey, bir iki bireyin istedikleri şeyi yapmak."

    Katılıyorum 1-2 pilot sevmiyor diye oturup lastikler değişmez.Madem sızlanıyorlar otursunlar lastikleri anlamaya çalışsınlar ha anlayamıyorlarmı kapı orda güle güle F1 gibi köklü bir tarihi olan ve Bernie gibi fedakar bir patronu olan bu sporda mızmızlananların yeri yoktur ister 5 ister 10 şampiyonluğu olsun.

    F1 de pilot kendini geliştiremiyorsa zaten havlusunu atıp gitme vakti gelmiştir.Burası vefakarlar cemiyeti değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir