McLaren'dan "Sıra Dışı" Hamilton'a Övgüler

yazar:

kategori:

İngiliz pilot, Cumartesi günü takımın sıralamalarda hata yapması ve MP4-27’ye yeteri kadar yakıt yüklememesi nedeniyle 1. sırayı almasına rağmen komiserler kurulu tarafından gridin sonuna gönderilmişti.

Yarışa en geriden başlamasına rağmen Hamilton, 2 pitstop strateji ile iyi bir yükseliş sergiledi; lastikleriyle uzun süre pistte kalarak Whitmarsh’a göre “agresif pilot” eleştirilerine cevap verdi.

Whitmarsh: “Lewis sıra dışıydı. Sıralamalardaki muhteşem çabasının ardından olanlar kesinlikle hayal kırıklığı ve şoktu. Onunla gurur duyuyorum”

“İki pitstop gibi bir şey yapmamız gerektiğini biliyorduk. Ama bunu yapmanın zor olduğunu da biliyorduk. Lewis’in, lastiklerine iyi bakması gerekiyordu. Ve bu, sıkça eleştirilen, bu konuları düşünmeyen, lastiklerini koruyamayan kişi tarafından yapılacaktı.”

“Sıra dışı bir iş çıkardı. Tek set lastikle 31 tur atıp 100 metre daha olsa Rosberg’i geçecek durumda olmak için yarışta doğru zamanlarda geçiş yapmalı, zorlamalıydı. Bunu yapabileceğini kanıtladı ve puan bölgesine girdi.”

Hamilton’ın yarıştaki sürüşünü övmesinin ardından Whitmarsh, hafta sonu yaşananlardan dersler çıkarmaları gerektiğini de kabul etti.

Whitmarsh: “Bu hafta sonunda olumsuz ve hayal kırıklığı yaratan şeyler olduğu ortada. Gridin gerisinden kalkış yarışmak zor; gerçekten ama gerçekten zor. Bu yüzden gelişip dha iyi duruma gelmeliyiz.”

“Ama aynı derecede olumlu şeyler de var. Araç hızlı. Lewis de gösterdi ki, sahip olduğunu bildiğimiz yeteneğine ve hızına ilaveten olgunluk seviyesini kanıtladı.”

“Pilotlar Şampiyonası’nda liderden 8 puan uzaklıktayız ve takımlarda da 11 puan. İki hafta içinde umarım her ikisinde de lider olacağız. Böylesi bir şampiyona bu”


Yorumlar

  1. Hamilton starttan sonra perezden iyi kurtuldu.2.bölüm 1,34 saniyeye dikkat! yarış dışı kalabilirdi.
    http://www.trf1.net/multimedya/video-galeri/yaris-video/25963-2012-ispanya-gp-tum-yaris-izle.html

  2. 11 Yaşından beri Mclarene bağlıymış buda her şeyi açıklıyor. Kesinlikle pilot olma yolunda ilerleyen kişilerin kıskanacağı bir kariyer 🙂

  3. Kesinlikle resim çok şey anlatıyor aslında neredeyse tüm hayatını McLaren'de geçirdi, çocukluk hayalini gerçekleştirdi,Kıskanılacak ve gurur duyulacak bir kariyere sahip Lewis =))

  4. Resim harika Didem Lewisin bu takıma ne kadar bağlı olduğunu gösteriyor Geçmişten günümüze.

  5. Artık takım olarak istikrar zamanı Lewis bütün olumsuzluklara rağmen şampiyonada sadece 8 puan geride 1 galibiyet takımdaki herşeyi degiştirecektir eminim.

  6. Pazar günü saat 16:45'de gördüm ki McLaren'in yaptığı aptalca hata Hamilton'ın galibiyetine mal olmuş. İlk sıradan başlasa 3 pit yapacak ve lastik koruma gibi bir sorunu olmadan rahat bir yarış çıkaracak ve büyük ihtimal yarışı kazanacaktı. Ne diyelim artık bu sorunların sonu gelmeli. Önümüzdeki hafta sonu Monaco var. Hamilton orada büyük ihtimal yine pole'de olacaktır ve McLaren yine aptalca hatalar yapmazsa Hamilton yarışı kazanacaktır. Hala Hamilton sorunsuz bir yarış geçiremedi. Geçen yıl Hamilton çok hata yapıyordu bu yıl McLaren. Çok garip gerçekten.

  7. bunlar bu sefer yanlış kanadı takarsa şaşırmayın

  8. aynen katılıyorum sana yaptıkları hatayı bu şekilde tolere etmeye çalışıyorlar. bu hataya rağmen hamilton harika yükseldi çok da keyifliydi yükselişi. tebrikler hamilton…

  9. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    İki hafta sonra bence de hem pilotlarda hem de markalarda ilk sıraya yerleşeceğiz.

    Emindim ama Martin de çok emin konuşunca iyice emin oldum 🙂

  10. Yusuf  Hitay avatarı

    aptallığınıza belkide yarış galibiyetini hediye ettiniz, şimdi verin gazı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir