Almanlar Schumacher'in Bu Sene Sonunda Bırakmasını Bekliyor

yazar:

kategori:

3 senelik ayrılığın ardından Mercedes ile Formula 1’e dönen 43 yaşındaki pilot, Alman otomobil devi ile 3 senelik anlaşma imzalamıştı.

SID Haber Ajansı ile Alman pazar araştırma şirketi Promiti’nin ortak anketinde Schumacher’in bu sene sonunda bırakıp bırakmayacağı soruldu.

Oy kullananların %55.4’ü “Evet” derken %26.2, Schumacher’in en azından bir sene daha Formula 1’de kalmasını beklediğini belirtti.

Bu sporda rekorların sahibi olan Alman efsane, bu seneki 5 yarışın 3’ünde damalı bayrağı göremedi; bunların ikisi mekanik sorunlar, sonuncusu ise İspanya’da Bruno Senna ile kazası sayesindeydi.

Büyük beklentilere rağmen alınamayan sonuçların ardından da Schumacher’den ümitler kesilmiyor.

Telegraph yazarı Tom Cary: “(Schumacher’i) henüz gözden çıkarabileceğimizi düşünmüyorum.”

“Temposu kötü olmadı ve sezona iyi başladı. Birkaç yarışta şanssızdı. Çin’de tekerleği çıktı ki orada ciddi puanlar alabilirdi.”

“Tekerlek-tekerleğe mücadelelerde hatalar yapıyor ama birkaç sağlam sonu alsa ya da zafer kazansa, (2013’te de) devam ettiğini görebiliriz.”


Yorumlar

  1. 🙂 Aslında bizim Shumi de mi içiyor bilmem.Baksana her yarış bi aksiliktir gidiyor.

  2. Schumi için gelecek yıl bence çok önemli olacak. Bu yıl aslında Schumi'nin Ferrari yıllarının başları ve 2005 yılı gibi. Elbette her şey artık çok farklı ama tek bir şey aynı. Schumi'nin başarıya aç olması..

    http://www.youtube.com/watch?v=SSdyN4eHvlU

    Yukarida linkini verdiğim videoda 2005 yılında ne tür aksaklılarla karşılaştığı fotograf kareleri ile anlatilmiş… Videonun sonunda bir yazı var.. Bilmiyorum o cümleler Schumi'nin kendisine mi ait ancak; Schumi'nin o gününü ve bugünü çok iyi özetliyor..

    "There are no failures, just experiences and reactions to them, Courage is the discovery that you may not win, and trying when you know, you can lose. When life knocks you down, you have two choices, stay down or get up !, I want to title back, see you in 2006"

    Schumi'nin hayat felsefesini anlatan bu cümlelere hayranım ve eminim ki Schumi şu zor günlerin de üstesinden gelecektir :))

  3. Bira adamları etkilemiyor.kahvaltıda bile bira içiyorlar kaç kez şahit oldum su gibi geliyor almanlara göbekde 5 karış.Ruslarla bu konuda yarışıyorlar ruslarda kahvaltıda votka içiyorlar ama 7/24 içtikleri için bünye artık alışmış tınlamıyor.Almanların bu konudaki durumu bakış açısıyla ilgili.vereceksin bunlara aslan sütünü seyredeceksin.sonrasını ne sen sor ne ben söyleyim 🙂

  4. Meyve veeren ağaç taşlanır. Geçen sene 7.ve 8 liğe oynuyorlardı.Bu sene 1,2,3,4 lüğe oynuyorlar.Seneye zirveden inmezler.Bu almanlar F1 izliyorlarmı yoksa bira içmekten dünyaya ters mi bakıyorlar.
    Shumi olmasa F1'i kaç kişi izler.Sayalım 1,2 ,3, 15,16,30,31 bitti:))

  5. Mehmet Yüksel avatarı
    Mehmet Yüksel

    bende bir schumacher hayranıyım ben bırakmasını istemiyorum ama şunu kabul etmeye başladım her yarışta schumacher bir başka pilotla yanyana gelince kaza yapacağından emin oluyorum yıllar önce mika hakkinen taraftarıyken bu adamın kaza yapmasını isterdim adam neredeyse her yarışı sorunsuz geçerdi bence sorun şumide değil mercedes te yıllar önce mikanın aracı hep arıza verirken coulthard ise sorunsuz yarışlar geçirmişti galiba 2001 olması gerek mika bunun üzerine emekli oldu çünkü bunu mclaren mercedes takımı istemişti çünkü mika onlar tarafından sabote edilmişti şimdi aynı durum şumide aracı sorun yaratırken rosberg ise sorunsuz yarışlar nedeniyle farkı açıyor şumide baskı nedeniyle aracı sorunsuz bile olsa kaza yapıyor bence de seni sonu bırakacak bu schuminin suçu değil mercedes istediği için bırakacak adam üvey evladı oynuyor eğerki ferrari 1 sene schumachere şans versin ve alonsoyla eşit olsun ilk 4 içinde her zaman yer alır bundan eminim rosberg kendini hakkinen zannediyor mika 2 şampiyonluğu olmasına rağmen schumachere saygı duymuştur schumacherde ona ama bu adam takım torpiline rağmen şampiyon olamamış gelmi şumiye ahkam kesiyor ben onu beşiktaşlı mustafa pektemeğe benzetiyorum o da balon gibi şişiriliyordu elde patladı rosberg de böyle olacak eminim

  6. yaf yarışsın yeterki kimse onun gbi olamadı olamaz,
    neolursa olsun seni izlemek çok keyifli şansta olması gerek bazen ama olmadı…

  7. jet man? bu senmisin? yoksa nick imi kaptırdın birine? valla bi an inanamadım birader:)

  8. spa, monaco, monza. ve hatta montreal (biraz duygusal dusundum).

    bu yarislarda schumi den biseyler bekliyorum. bisey = podyumun herhangi bir basamagi.

    cok uzuluyorum ya schumacher'i bu durumda gordukce. birakirsa daha cok ararsiniz bu adami. kendisini tutmadigim halde, o kadar sanssizliga ve pek de iyi olmayan bir araca ragmen beni hala heyecanlandiriyor.

  9. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    2010 sonundaki roc turnuvasında başlarda elenmişti ama 2011dekin de daha iyiydi. f1'den de örnek verirsem 2011'i ilk sezonuna göre daha iyi geçirdi.

  10. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Aracın yeterince iyi olmamasından dolayı bir türlü Michael'in performansını da göremiyoruz elbette ama verdiğin şampiyonlar yarışı turnuvası örneğine bakacak olursak şöyle bir gerçek var ki;
    orada kullanılan hiçbir araç üst düzey fizikî performans gerektirmiyor.
    Şu MGP araçları bir rayına girse de sorular yanıtlansa…

  11. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    bu adamın bırakmasını bekliyorlarsa çok beklerler. benim bildiğim schumacher bu kadar kolay pes etmez. bu sezon ilk 5 yarışta yaşadıkları tamamen kendi isteği dışında gelişen olaylar tamamen kendi hatasıyla yarış dışı kaldığı olaylar değil. 5 yarışın 3ünde finiş göremedi. bitirdiği iki yarışta da sorunlar olup geriden geldi. performansından şüphe ediyorlarsa yine yanılırlar bu adam her sezon kendini geliştirdiği taa şampiyonlar yarışı turnuvasından belli oluyor. bu turnuvada farklı serilerin araçlarıyla tamamen eşit şartlarda kendi serisindeki pilotlar vettel ve button'ı eledi. finale çıkmayı ise sadece salise farkla kaybetti. performansı, sinirleri, refleksleri halen çelik gibi. ayrıca sezon içinde arka arkaya bu kadar sorun yaşayan başka pilot olsa kim bilir ne yapar?

  12. Ya milletin ne karın ağrısı varmış bu adamdan bıraksın da rahatlayın. Uyduruk pilotları, atari oyunlarından fırlamış araçları ,saçma sapan kuralları olan bu organizasyonu bu adam yüzünden izleyen yüzbinlerce insan var onlar da f1 izlemeyi bırakır siz merak etmeyin

  13. almanlarla aynı fikirdeyim

  14. desene hiç bırakmayacak 🙂

  15. Monaco onun sevdiği pistlerden biri, umarım sezonu burda açacak.
    Heleki 5 sıra cezaya rağmen podyumu görürse ozaman rüzgar tersine döner.
    Monacoda pitten başlayıp tırmandığı günleride biliyoruz.

  16. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    schumacher'e kurşun döktürmek lazım

  17. iyide ferrari 2.pilot arıyor belkide aramıyor herkesi oyalıyor massa emekliliğe kadar kalacak bu takımda 🙂
    diyelimki arıyor örneğin schumi zafer kovalarken takım arkadaşına yol ver mesajını kabul edemez.alonsonun başına bela olur.en iyisi schuminin mercedeste kalması zaten sürüşünde sorun yok şeytanın bacağını kırarsa gerisi gelir ancak schumi bırakırsa tek neden mercedesin kötü performansı olur kendi performansı değil.

  18. Başlık düzeltme önerisi: Almanlar Schumacher'in bu sene sonunda bıraktırılacağını düşünüyor. Hala inanamıyorum bu adam hakkında böyle düşünenlere. Avustralya'da vites kutusu, Malezya'da start kazası, Çin'de pit ekibinin dalgınlığı(dalgınlık az kalır, aklımdakini yazsam bunu yayınlamazlar), Bahreyn'de sıralamalarda DRS'nin açılmaması ve 5 grid cezası, İspanya'da da çaylağın birinin frenleme anında yön değiştirmesiyle yaptığı kaza ve kaza sonucunda Monako için aldığı 5 grid cezası. Altı yarışlık talihsizliği bu kadar fazla yaşayan kaç pilot var şu an ?

  19. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    bu sezon sonuna kadar massa ve şumayerin gidip kalmasını konuşacağız.Bu kesin.

    her iki pilotun aldığı her kötü sonucun sonunda bu muhabbetler yapılacak.bunlara alışmak lazım.

  20. Schumacher'in başarı sağlamadan bırakacağını düşünmüyorum.

  21. Bizler sevenleri olarak bırakmasını elbette istemiyoruz, form olarak sezona iyi girdi ama mekanik sorunlar güzel sonuçlar alacağı yarışların önğne geçti.
    Bunun yanında son yarıştaki kaza hepimizin ve özellikle Schuminni moralini çok bozdu.

    Ancak her fırtınanın ardından güneş doğar, bu nedenle bir podyum veya güzel bir yarış h.sonundan sonra herşey değişecektir.
    Bu sporda gelişmeler biranda oluyor zaten.
    Henüz 5 yarış yapıldı ve kimse şu şampiyon olur veua bunlar dpmine eder diyemiyor.
    Elbette Schumi şampiyonluk adayı değil ama kendini toparlaması ve iyi yarışlar çıkarması için çok zamanı ve fırsatı var.
    O keyif almaya başlayınca hem bizler keyif alacağız hemde önümüzdeki yıl kalmak isteyecek.

  22. şu adamın başına gelenlerde pişmiş tavuğun başına gelmedi eskiden nefret ederdim ama artık o eski günleri mumla arar oldum ''hakinen-schumacher / schumacher-alonso dönemlerini'' gün geçtikçe senin değerini daha çok anlıyorum Michael…

  23. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    İnşallah Ferrari'ye geri döner ve en azından 1 sene yarışıp Onu Hatırladığımız Kırmızı Tulum içinde bırakır..

  24. Sezon sonuna kadar böyle şanssız olursa dakika durmaz. F1'i bırakmasa bile MGP'de kalmaz. İşler düzelirse kalacaktır. Kimbilir, belki Ferrari'ye geri döner 😉

  25. Schumacher- avatarı

    Böyle giderse koyu bir Schumi taraftarı olarak üzülerek söylüyorum ki Almanlara katılıyorum.
    Ama bir podyum hem Schumacher'in hemde bizim rüzgarımızın yönünü değiştirir.

  26. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Tom Cary Doğru söylemiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir