Pirelli Monaco'da Tek Pit Stop Bekliyor

yazar:

kategori:

Monaco cadde pisti, diğer pistlerin aksine lastikler üzerinde çok zorlayıcı değil. Bu hafta sonu yapılacak olan yarışta yumuşak lastiklerin yanında ilk defa süper yumuşak lastikler kullanılacak. Yumuşak lastiklerin 50 tur gidebileceği düşünülüyor. Bu da orta sıradaki takımların farklı strateji uygulayabileceğine işaret ediyor.

Paul Hambery “Monaco’da lastik aşınmasının çok düşük olması, bazı sürücülerinen baştan sonuna kadar zorlayabilmesini sağlayacak. Lastik stratejisi Monaco’da geçiş çok zor olduğu için önemli olacak. Bununla birlikte Monaco’da genelde geleneksel olarak sürprizler olur. Şu anda araçlar çok yakın olduğu için en ufak bir avantaj ya da en ufak hata sonuçta büyük etkili olabilir. Bu sene bu durumu çok gördük.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Çok daha kelimesi biraz abartılı olmuyor mu?.Özellikle 2011 2012 ispanyayı bu yüzden kıyasladım.Aşağıda görebilirsin.bence o kadar da fark yok.Belki bir ya da iki tur.

    Vettel geçen yıl 61 tur gidecekti.Belki bu sene Vettel gibi kumar oynayan olmaz ama alt gruplar sc periyotlarını da hesap ederek 50 civarını deneyebilirler.O yıl Button Vettelden 2 pit daha fazla yapmasına rağmen sadece birkaç saniye gerisindeydi.Yani bunu üstteki takımlarda muhtemelen göremeyiz.Belki hrt ve marussia olabilir.

  2. Bu seneki yumuşaklar geçen senekilere göre çok daha "yumuşak" Babil Kralı dostum 🙂

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Pardon 2011 2012 yılları kıyaslaması olacaktı.2010 yılı yazmışım.

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Haklısın. Bunu gözardı edemeyiz.Ben henüz geçen senenin yumuşak lastikleri ile bu senenin yumuşakları arasındaki farkı tam çözemedim.Bunun için 2010-11 İspanya yarışlarını kıyasladım.

    2010 da ilk pit vettelden 9. turda geliyor.Sonra Alo -Web 10.turda.Daha sonra Ham- MAs- Ros 11 de pite geliyor.

    2011 de ise İlk pit webberden 7. turda geliyor.Vet 8 de–But- Ros 10. turda–Alo Gro Msc 11 de pite gelmişler.

    Çok fazla değişen bişey yok aslında. Belki bir ya da iki tur.

    Muhtemelen bu yıl da Monaco da 16-17 de pitler başlayacaktır.

  5. Geçen seneki yumuşak lastikle bu seneki yumuşak lastik arasında da fark ama hamurlar yumuşatıldı bilindiği üzere geçen sene Seb'in yaptıgını bu defa takımların riske girip tek pit stopla yarışı bitireceğini pek sanmıyorum hele ki Kiminin çinde yaşadığı gibi tünel çıkışın da anında yem olurlar rakiplerine.

  6. evet kırmızı bayrak

  7. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Geçen yıl vettel 60 turun üzerini test edecekti.56. turunda FİA buna izin vermedi.

  8. 20-23 tur dayansın bu lastikler çok bile
    50 turmuş hayalmi görüyor bunlar

  9. Bu yumuşak lastikler ile 50 tur dayanabilen adamı ayakta alkışlarım.

  10. şimdi tereddütte kaldım. Lotus lastik koruduğu için avantajlı olabilir ama görüyoruz ki lastikler arası hız farkı çok hadi onu geç pite erken giren avantajlı oluyor. Kimi trafikte kalmadan ön sıralarda tutunabilirse eminim takım tek pitstopa yönelecektir. Ama hala kalbim farklı strateji denememeleri yönünde çarpıyor. Takımın tek ihtitacı sıralamalar. Araç yarışta belki en hızlı oluyor ama bu da hem ilk turlarda hemde sıralamalarda geri kalmalarına neden oluyor. Gerçekten iğrenç bir denklem. Umarım son dakikaya kadar piste çıkmazlar Q3 te eminim ki epey fark ettirecektir.

  11. Podyuma yarışan takımlar süper softla başlayıp mecburen soft takacaklar, ancak ben 2. pitlerde yeniden süper soft takmalarını bekliyorum.
    heleki SC nin girme ihtimalinin bu kadar yüksek olduğu bu pistte.

  12. Pirellinin dediğine bakmayın, patinajda kalan yine yer lastikleri, sonra ağlanarak pite dalmak zorunda kalır.

  13. Ferrari%100 avatarı

    BU Pirelli lastikleri ne iş yahu bir pist geli 10-15 tur dayanıyor bir pist geliyor 50 tur diyorlar ne iş bu anlamadım gitti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir