Webber Lider Takımların Öne Çıkmasını Bekliyor

yazar:

kategori:

Bu sene Pirelli, yarışları piyango haline getirdiği için bazı kesimler tarafından eleştiriliyor. Mevcut lastiklerin kullanımının zor olmasının da etkisiyle bu sene ilk 5 yarışta 5 farklı kazanan oldu.

Mevcut yarışları beğenip beğinmediğinin sorulması üzerine Webber “Bu kim olduğunuza bağlı. Sadelikten yana olanlar için alışmak biraz zaman alıyor. Açıkçası sonuçlar ve takımlar açısından kimse gerçek bir momentum tutturamadı ancak sporu takip edip bunu beğenenler de var. Bu kime sorduğunuza bağlı. Eğer çok fazla takımın rekabetçi olmasını istiyorsanız şu anda öyle oluyor. Bunun fena olmadığını düşünüyorum. Ancak bekleyip görelim, ana takımlar sezon sonunda hâlâ iyi iş çıkarıyor olacaktır.” dedi.

Webber ayrıca, 2010’da kazandığı Monaco’da tekrar yarışmak için sabırsızlandığını söyledi.

Webber “İnanılmaz bir pist ve hafta sonu. Mekanikerler ve tüm takımlar için oldukça stresli bir yer. Bu kadar küçük bir yerde böylesine bir etkinliği bu şekilde düzenliyor olmamız harika. Harika bir sportif etkinlik ve hepimiz için oldukça popüler bir yarış. Aracı sürmek için sabırsızlanıyorum. Burada sürmek her zaman harikadır bu yüzden yarın güzel olacak.” dedi.


Yorumlar

  1. sonunda motorların da biraz öne çıkmaya başlaması güzel.

  2. rocco junior avatarı

    Evet dediğin doğru ama bu sezon araç biraz sıkıntılı.Geçen sezon lastik sıkıntısı burda pek belli etmiyordu fakat çekiş edebilir.Alonso ve buraya özel gelen spec araç bir umut olabilir.Yarın antremanları izleyemeceğim ama on board görüntülere bakar bir fikir ediniriz

  3. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    valla monako'nun ferrari aracına aykırı olduğunu düşünmüyorum. Geçen 3 senede, 2009,2010,2011'de ferrari çok hızlı değildi ama monako sezon içinde en hızlı olduğu yarışlardandı.

    2009'da kimi sıralamalarda en iyi brawn gp ardından ikinci olmuştu, Yarışta ferrariler 3 ve 4 oldu.
    2010'da Alonso o hafta sonu çok hızlıydı pole alacak kadar hızı vardı ama 3. antrenmanda kaza yaptı araç yetişmedi. Çok yavaş olan Massa bile dördüncü olmuştu o sene herkese 1 saniye kadar fark atan redbull'dan 0.4 sn yavaş kalmıştı.
    2011'de sıralamada 4. oldu yarıştada güvenlik aracı girmese bitik lastikli vetteli geçip kazanabilirdi.

  4. rocco junior avatarı

    Bende Renault motorlu araçlardan birisinin kazanacağına inanıyorum.Vettel-Kimi iyi bir düelloya girişebilir.Hamilton yine saldıracaktır.Tabi caddelerdeki sürüşü ile Alonso unutulmamalı.Her ne kadar araca aykırı olsa bile pilotaj farkı ile zirveye yakın olmasını bekliyorum.İspanya son sektörde sırf stili ile fark yarattı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir