Massa: "Yanlış Strateji Uyguladık"

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Monako’da 3. sırayı almasının ardından Ferrari’nin yanlış strategi belirlediğini söyledi.

Massa, ilk sıradan kalktığı yarışın ilk bölümlerinde liderdi ama yaptığı hata ile BMW’den Kubica’ya yerini kaybetmişti.

Massa’nın temposunun Plonyalı pilotun arkasında iken iyi olmasıan rağmen Ferrari, onun stratejisini değiştirdi ve böylece Brezilyalı pilot, geçiş lastikleri ile uzun sürüş yaptı.

Kuru zemin lastiklere döndüğünde ise Massa, zafer için çoktan uzakta kalmıştı bile.

Massa: "Zor bir yarış geçirdim. 20 tur (kala) telsizimi kaybettim. Konuşamadım ve sadece tabelaya bakabildim. Bu yüzden neler olduğunu görmek pek kolay değildi"

"İlk bölümde çok hızlıydım. İyi bir tempo kurabiliyordum ve stratejinin çok iyi çalıştığını ve aracın harika olduğunu biliyordum. Ve birden tek pit-stopa döndük ve yarışın sonuna kadar (yyetecek) yakıt yükü aldık ve bu hataydı. Çünkü pist kuruyordu"

"Daha fazla yağmurun gelmesini bekliyorduk ama gelmedi ve sonrasında Robert pite girdiğinde ben de tekrar girmek istedim. Ama takımla benim aramda iletişim kurmak zordu"

"Lastikleri değiştirmemiz çok zaman aldı. Stratejide yanlışlık yaptık ama podyumda olmak iyi. Şampiyonanın çok uzun olduğunu biliyoruz ve sonuçtan memnunuz."

"Kuru zeminde harika bir araca sahiptik ve iyi bir stratejimiz vardı. Belki de son duran araç bendim. Bu yüzden sıralamalarda ve yarışta harika bir araca sahip olduğumuz ortaya çıkıyor. Ama strateji işe yaramadı."

MAssa, ilk virajda kontrolü kaybetmesinin ardından Kubica’ya geçildi ama Brezilyalı pilot kısa sürede durumu toparlayı Polonyalı pilotun arkasında geldi.

Massa: "Şüphesiz hepimizin küçük bir zamanı oldu. Bu gibi bir yarışta küçük konsantre kaybı kolayca mümkün. Çizgi ötesinde fren yaptım ve aracı durduramadım. Biraz çizginin ötesinde fren yaptım ve durduramadım"


Yorumlar

  1. hayrettin sütcü avatarı
    hayrettin sütcü

    Evet uykularımı da kaçırıyor sinirlerimi de tepeme çıkarıyor bu Massa.Ne kadar bencil bir sporcu olduğunu göremiyormusunuz herhalde.Neden bencil olduğunu herkes bilyor ama siz kabul etmiyorsunuz.İstanbulda ve monacoda yaptıkları hamiltonu şampiyon yapacak bu gidişle.

  2. sunu söylemeliyimki massa gercekten
    cok formda oldugunu monocada ispatladı.
    fakat takım icin degil kendisi icin calısıyor.

  3. sunu söylemeliyimki massa gercekten
    cok formda oldugunu monocada ispatladı.
    fakat takım icin degil kendisi icin calısıyor.

  4. massabest arkadasim,ben bunu yazdıgımda dominicali haberi cikmamisti.ayrıca sana söyleyeyim.massa pole kalktıgına göre yarısı alması en muhtemel isimdi. baska söze gerek yok.fakat surası bir gercekki hamiltonun ikinci olması massanın isine yarar.iki puan fark yerine dört puan yapar ve bu yüzden bence hamiltonun önünü actı,kiminin önüne kırdı.istanbulparktada massa hamiltona yol verdi istersen videoyu bir daha izle.acemice nasıl iceriyi actıgını göreceksin.fakat son iki yarısta yaptıgı iki seyle belkide hamiltonu sampiyon yapacak.

  5. hayrettin sütçü uykularını kaçırmaya mı başladı yoksa felipe'nin performansı? yoksa yapmadığı 2 kaza sebebiyle mi gönderilmeli ferrari'den? ferzan dag sanırım domenicali'nin söylediklerini okumadan önce yazdın bu strateji falan değil yorumunu. adam strateji doğru işlese massa yarışı alabilirdi diyor. belki de bu seni rahatsız etmiş ve ondan böyle yazmışsındır.

  6. hayrettin sütcü avatarı
    hayrettin sütcü

    Bu adam derhal ferrariden gönderilmeli.

  7. benim anlmadıgım bu kovalinenin basına gelen sansızlıklar neden hamilton arabasına gelmiyor.kovalinen hali bana mclarende kimi ve mikayı hatırlatıyor tek fark onlar kök söktürüyordu.

  8. Hamilton iyi sürdü ve McLaren iyi çalıştı doğru ama şans yoktu demek saçma olur. Hamilton o kadarda ağır değildi diğer otomobillere göre yarışın başında. Lastik patlattığında da ilk 2 pilotun oldukça gerisine düşmüştü. Yağmur yağdığı dırada Hamilton açıkça yavaştı bunu herkes gördü. Lastik patlatması avantajına döndü böylece tek pit stratejisine yöneldiler ve açılan farkıda SC kapattı.
    Amacım Hamilton ve McLaren in başarısı küçümsemek kesinlikle değil ama kabul edelim şans Hamilton un yanındaydı. Bu kadar şanssızlıktan sonra sıra ona gelmişti zaten.

  9. hamilton lastik patlattı srateji değiştirmek zorunda kaldı.Lastik patlatmak şans değildir.Sonra sc girdi süre kapandı.Ctesi günü her takım yağmur yağacagını biliyordu ona göre bir sıralama oldu.2. yağmuru her takım beklemiyormus demekki zaten bulutta görmedik hiç. 2. yağmur gelseydi bile hamilton avantaj kaybetmeyecekti.Çünkü yağmur beklenen zamandan sonra girdi.Hemen girip değiştirebilirdi yani extra pitstop yapmayacaktı.Kubica normal ilerledi massa hata yapınca onu geçti.yani hamilton lastik patlatmasa yine önde olacaktı büyük olasılıkla.Her yarışta şans faktörü vardır ama monacoda bu daha fazla .herkes hakettiği yeri aldı.Hamilton şansızlığı şansa çevirdi denilebilir

  10. murat bekar avatarı

    sende biliyorsunki
    yagmur hiçbir takımın (küçük takımlar hariç)istedigi bir olay degildir yagmurla birlikte herkesin stratejisi değişmistir ve hatalar yapmıştır ki bu olaylatdan sonra şans faktörünün etkisi daha fazla görülmüştür.hamiltonun tekerinin patlaması veya pite yakın bir yerde patlamsı kovalenin aracının kalkmaması da şans değilmi ben kendi takımım açısından baktım olay yoksa sutilde 4. olacaktı dediğimiz gibi bu yarış dogrulardan çok şansı bol olandan yanaydı egerki ikinci defa tahminlere göre yagmur yagsaydı durum daha farklı olmazmıydı sence sayın arkadaşım

  11. gayet güzel bir yarıştı.Sen sadece ferrari açısından bakıyorsan haklısın tabi:) ferrari tek bir hata yapmadı.üzerine pilotların hatalarıda eklenince bu durum normal.Şans deyip kendine moral vermeye çalışıyosan anlarım.Ama burda herkesin aynı derecede şansı vardı.

  12. robert kubica hatasız bir yaris cıkardı..

  13. murat bekar avatarı

    kim nederse desin berbat bir yarıştı tüm takımlar için herkes hata yaptı buradaki fark ise şans faktörü olmuştur ferrrarinin hatası ise yagmur yagacak tahminlere kapılıp tek pit shop yapmasıydı ama yagmayan yagmur heriki pilotada kaybettirdi dedigim gibi tamamen şans işi oldu buyarış

  14. pole de başlayan sen hata yap en azından 10 sn kaybet hiç hatasız kubi 1,8 ve yine hata yaptığı halde 3.lükten 1. olan hami yarışı 4,8 sn önünde bitirsin ve sen kalkıp takımı suçla yok yaaa bu adam içten içe kendini kemiriyo bu da ona zarar veriyo ve verecek önce kendini ve diğerlerini olduğu gibi kabul edip tebrik etmesini de bilmeli

  15. tijs_wervest avatarı

    aslında bakılırsa kimi'nin yarışı yarış başladıktan sora bitti Ferrarinin lastikleri takmaması çok büyük hataydı ve yarış orda aslında bitti kimi için.kimi yağmurda o kadar iyi deildi sanki pist kuruyunca birden hızlandı zaten yarışın en hızlı turunu attı ama neye yarar ki ?:(giden gitti önümüze bakıcaz artık

  16. yanlis strateji falan degil tamamen kendi kazdıgı kuyuya düstü.yarisin basında dedimki massa kimin önünü kapatacak ve hamiltonun araya girmesini isteyecek. aynen dedigim gibi cıktı.felipe kimiyi gecmek icin resmen hamiltonu kullanıyor .gecen yarısta nasıl yol verdiyse..yani hamilton bugun orada ise massaya tesekkür etmeli.

  17. ''massa en sonunda anladı kimi'nin daha hızlı olduğunu, ondan bööle davranıyoo kimi'yi üzüyoo'' ne bu yahu kamera şakası falan mı? arkadaşım iyi misin, bu adamların evcilik oynadığını falan mı sanıyorsun? ''anladı en sonunda'' dediğin yarışta ikisinin arasındaki performans farkını görmedin mi hiç? vah vah kimi'yi üzmüş. nasıl bir zihniyetin ürünüdür bu süper cümle.

  18. felipe önce dünkü mükemmel sıralama seansları ve pole ile, sonra bugünkü ilk bölümde yağmur altındaki süper sürüşü ile, nasıl bir pilot olduğunu fazlasıyla kanıtladı ve şeytanın bacağını kırdı. en sevmediği pistte eleştiri konusu yapıla monaco'da, üstelik tc olmadan, üstelik yağmurda gerçekten çok etkileyici performans gösterdi. strateji bizi fena şanssızlığa uğrattı ama hava durumu tahmini tutmadı ne yapalım sağlık olsun. tutsaydı da iyi şans olacaktı arkadaşların dediği gibi. yalnız bir noktaya değinmeden geçemicem, tolga arkadaşım 2 haftadır söylüyordunuz ''monaco gerçek pilotların yeridir, en iyiyi diğerlerinden ayırır'' diye. şimdi ne değişti de ''monaco zaten yarış pisti değil'' diyorsun?? massa'nın monaco'da üstelik yağmurda kimi'den daha iyi performans göstermesi çok mu anormal?? gerçekten ayıp oluyor . çifte standardın bu kadarına da pes doğrusu..

  19. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    apocanım,gerekli acıklamayı aşagıdaki arkadasım yapmış ve buyuk oranda dogru bir tespit.ben massanın soyledigi şeyin dogur olmadıgını anlatmıyorum ancak bunu yarısı izlerken de tartısmıstık aramızda senin de çok iyi tanıdıgın insanlarla:DDolmaz heralde bu kadar gidilmez filan demiştim ben ama demekki gidiliyormus,olabilir..bugun iyi sürdü massa hakikaten,en azından beklenilenden cok daha iyi sürdü.ancak sonuc dünkü polden sonra hüsran oldu tabi.ama rada sırada da ferrari hata yapsın degil mi?hep mclaren hep mclaren olmuyor:DDgerki yine yarısa 1 aracı kaybederek basladık ama olsun,yarıs kazanmak daha mühim.kalemizi koruduk:DD

  20. Tamamda o zamanki pist koşullarıyla Massanın pite girdiği zamanki pist koşulları arasında büyük bir fark var.pist neredeyse kurumuştu ama Lewis pite girdiğinde pistte sel vardı adeta 🙂

  21. fatih abi hamilton 48 tur attı 2 pit arasında sizin araçta ne deposu var 🙂

  22. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    hahhaah,massa,kimiye kötü davranıyor ve bu da kimiyi üzüyor oyle mi:DDDyahu hiç gülecegim yoktu,sen kac yasındasın sevgili kardesim,biraz ciddi olur musun lutfen:DD strateji olayı ahmetin de dedigi gibi kesinlikle sans işiydi,ve şu da var ki,bütün yarışı tamamlıycak benzin aldık demiş massa da,hatırladıgım kadarıyla o pite girdiginde yaklasık 45 tur vardı?ferrari de tır deposu var heralde:DD

  23. yalçın aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    ferrari zaten duble yapmalıydı monacoda ilk 2 sırayı sen al ama yarış böle bitisn çok yazık oldu

  24. Ondeki pilotlarin tamami kuru lastige gectiginde sadece Massa ve Kimi yagmur lastikleriyle kaldilar, Takim islaklarla devam etti cunku hava tahminlerine gore her an yagmur yagabilirdi. Eger hava raporlarinin dedigi gibi yagmur yagsaydi Ferrari duble yapacakti. O zaman da Takim muhtesem strateji uyguladi olacakti. Bu tamamen bir sansti cunku beklenen yagmur gelmedi..

  25. ogun savaş avatarı

    Bence pek fazla yapıcak bişeyi yoktu yakıtı bittiğinde pist hayla ıslaktı.Geçiş yerine kuru lastikleri alsaydı büyük oynarak yerini daha fazla kaybedicekti.Yanlış strateji hatası fln olmadı !

  26. ewet hemen önümüzdeki yarıslaraa bakmak lazım. zaten onlar gerekeni yapacaktır..ve Kimi geen coşacaktır öyle umud ediyorum..

  27. tolga soydan avatarı

    ferraride bugün herşey kötü gitti.kiminin cezası inanılmaz bi hata bunun anlaşılmayacığını mı düşündüler.felipeninde stratejisini yapamadılar.hemen geride bırakmak lazım bu yarışı sonuçta monaco yarış pisti değil.

  28. Kimi mi?? haha niye o zaman kimi alonsoylaa bu kadar iyi anlaşıoo bi yazıda cıkmıştı ne kadar iyi arkadas oldukları üstelik gecen seneydi bu yazı.. yani iki rakip takımdayken.. sakın bu aradaki soğukluk massanın Kimiyi hala daha kabullenememesinden olmasın.. 😉

  29. ecem bir samimiyet yoksa bunu sebebi kimidir bence.klasik kimi.

  30. massa kendinii kimiden ayırıoo baska takımlardakii pilotlarr daha samimii buda kimiyii üzüo olsa gerek massa anladı en sonunda kiminin ondan hızlı olduğuunu ve ona bu şekilde davnranıoo bu kadarı yeter bence

  31. Aynen öyle Massa yanlış strateji. Ayrıca ilk virajdaki dönememe olayın da kötüydü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir