Kubica "İkincilik Ulaşabileceğimiz En Yüksek Noktaydı"

yazar:

kategori:

Robert Kubica BMW’si ile Monaco’da güçlü bir ikincilik elde ederken takımın ulaşabileceği yada umut edebileceği en yüksek dereceyi aldığını itiraf etti.

"Yarışa çok düşük lastik basıncıyla başladık, ilk birkaç turda bundan yakındım." Ne yazıkki Raikkonen pitten geçme cezası aldı , geçiş yapamadım çünkü spreyleme yüzünden hiçbirşey göremedim. İkinci bölümde ise lastiklerim çok fazla ufalandı."

"Felipe önümde belirdi ve benden daha ağırdı, ama yine de benden uzaklaşabiliyordu. Bende ikinci bölümde rekabetçi olmayı tasarladım ve kuru zemin lastiklerini kullanarak Felipe’den daha hızlı oldum, onu geçebileceğimi düşündüm."

"Bence bu haftasonu ikincilik bizim için ulaşabileceğimiz maksimum yerdi ve mutluyum. 2. olabilecek güce sahip olduğumuzu düşünmüyordum. Çok zor sürüş koşullarında mükemmel bir yarış oldu ve bu kadar ağır yağmur beklemiyorduk." dedi.

Nick Heidfeld ise yarışı 14. sırada tamamlayabildi.

Heidfeld "Dünkü berbat sıralamaların ardından yarışın ilk turları aldatıcı koşullara rağmen benim için iyi gidiyordu. 5.liğe kadar yükseldim nacak ne yazık ki Fernando Alonso hata yaptı ve aracımın yanına çarptı."

"Bu aracın sol tarafına büyük hasar verdi ve lastiğin patlaması nedeniyle pit yaptım. Sonuncuydum ve araçtaki hasardan dolayı geliştirme şansım yoktu. Unutulması gereken bir pazar oldu ancak bu çok kolay değil." dedi.


Yorumlar

  1. onur aybars avatarı

    Aslan Kubica 🙂

  2. herkes heidfeld i suçluyor.gecen seneyi ne çabuk unuttunuz mclareni kaç kez geçti arış içinde.koltuğu garanti deilmiş…. gecen sene iki kat puan topladı hatta 2 podyum 2006da ise yağmurda macaristanda 3.oldu. adama alonso çarptı lastiğini vede sol taradını parçalattı.ekstra bir pit stop yaptı.bu neticede en sona düştü.sadece şans meselesi başka bişey deil.

  3. harika bir adam bence bmw de kalmalı ferrari ya da mcLarene gitmemeli böylece bmw kendini geliştirmek için zorlar ve rekabetine devam eder yoksa tıpkı alonsoyu birakan reno gibi rekabetçiliğini kaybeder bence pilotlar aracın gelişiminde takımı zorlamaları anlamında çok önemli bir yere sahipler inşallah nick de kendini toparlar bir an önce yoksa işi zor vettel kendini göstermeye başladı yeni araçla

  4. Kubica sen bir numarasın.

  5. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    harikaydın kubica gelecekte şampiyonluklar bekliyorum senden….

  6. ogun savaş avatarı

    Bu günün hata yapmayanı oydu. Mükemmele yakın giderek haklı bir 2. aldı

  7. Bravo Kubica. Cadde Pistlerini Sevdiğini Bir Kez Daha Kanıtladın Taraftarn olmasam bile iyi işler çıkartıyorsun..

  8. tolga soydan avatarı

    heidfeld gelişecektir.kubica müthişti

  9. bu adam tam bir pilot yağmurdada kuru zemindede uçuyor GO KUBİCA!

  10. kubica tam bir yağmur canavarıymıss haa ona artık rainman diycemm hata yapmayan tek isimdi koca yarısta en ufak bir hata bile yapmadıı bu bmwden kaynaklanıyo desek heıdfıeldde de aynısı var demekkı kubıca super

  11. Aynı düşüncedeyim Heidfeldin koltuğu garanti değil, her an bir değişiklik olabilir. Ayrıca Kubica iyi yarış çıkardı, zaten BMWnin tüm ilklerini Kubica gerçekleştirdi.

    ilk podyum-Monza (kendisinin üçüncü yarışıydı)
    ilk pole-bu sene işte
    ilk üçüncülü-Monza
    sanırım ikinci ikincilik (ilki Heidfeld ile Avustralyadaydı)

  12. Seviyoruz seni Kubica aynen devam. Benim hoşuma gitmeyen Heidfeld in durumu. Böyle devam ederse seneye şampiyonluk isteyen BMW de kalması zor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir