Sutil Etkileyici Performansın Ardından Kederli – Force India Raikkonen'den Şikayetçi

yazar:

kategori:

Force India pilotu Adrian Sutil, Monaco’da yarışın bitmesine sadece 3 tur varken Kimi Raikkonen yüzünden yarış dışı kaldığı için oldukça kederli.

Sutil, yarışı 4. etkileyiic şekilde 4. götürürken damalı bayrağın sallanmasına 4 tur kala tünel çıkışında Kimi Raikkonen’in darbesi ile yarış dışı kaldı ve büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Raikkonen normal de daha erken fren yaptı ancak muhtemelen ıslak bir yerde frene basması aracının kontrolünü kaybetmesine neden oldu.

Sutil "Bu gerçekten utanç verici, gerçekten çok yakındık. Ardından Kimi Raikkonen arkadan vurdu ve tüm yarışımı mahvetti. Bu tüm kariyerimdeki en iyi yarıştı ve bu gerçekten utanç verici. Bu konu hakkında daha fazlasını söyleyemem. Gerçekten çok üzgünüm."

"Yarış içerisinde şanslı olduğumu biliyordum. Geçen seneki performansımdan dolayı burada güçlü olduğumu biliyordum. Burada gerçekten güçlüydüm ve ilk turun ardından sevdiğim koşullar olduğunun farkındaydım ve araçları yakalıyordum."

"Kolay yaklaştım ve pist dışına çıkmaktan ve bu tür şeylerden uzak durmaya çalıştım. Daha sonra şansı yakaladığımda zorladım.  Yarış içerisinde en hızlı turları attığım oldu ve mükemmeldi. Gerçekten iyi gidiyordum."

"Son bir kaç turda yaptığım herşeyin bitmesi çok üzüyor insanı." dedi.

Bu arada Adrian Sutil ve Mike Gascoyne, Monaco GP hakemlerine Kimi Raikkonen için resmi şikayette bulundular.

Gascoyne "Eğer bir Force India pilotu dünya şampiyonu pilota vursaydı bir ya da 2 yarış cezası alırdı. Bizim mutsuzluğumuz burada.  Ancak diğer türlü olduğunda hakemler olayı inceleyecekler ve kişiye göre davranacaklar."

"Hemen hakemlere durumu incelemeleri için başvurduk çünkü bunu yapmaları  gerekiyor."

"Bu tür bir sürüş, başkasını gereksiz yere yarış dışı yapmak, daha önce söylediğim gibi eğer arkalardan birisi, bir genç pilot olsa ceza alır. Ancak diğer şekilde böyle olmuyor." dedi.

 


Yorumlar

  1. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    hee kesin ceza verirlerdi hatta diskalifiye ederlerdi. sende kahinsin galiba.

  2. ferraci arkadaşlar kimiyi bukadarda masum değil kimi çok usta bir pilot orada o hamlenin olmayacağı belliydi tabiki orada ferrari değilde başka bi takım olsaydı hakemler kesin ceza verirlerdi

  3. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    millet sutilci değilde alacağı puanlar onlar için çok değerliydi. raikkonende dedi onlar her zaman bu pozisyonda olmuyorlar.

  4. tolga soydan avatarı

    Pilarr çok haklısın

  5. şebnem sünersoy avatarı
    şebnem sünersoy

    ya tmm üzücü bi olay ama kiminin elinden gelen bişey yoktu ki orda…ıslak zemindii gayett doğall bişeyy..her pilotun başına gelebilir ki kimide bu olay için üzüntüsünüü dile getirip özür diledi…şikayet etmeleri saçma…

  6. Adrian Sutil için bende üzüldüm, yazık oldu, iyi bir yarış çıkarmıştı. Onların bu tepkiyi vermesi doğal onlarda çok üzüldü ama milletin birden Sutilci kesilmesine anlam veremiyorum. Alonso'nun heidfelde çarpması neydi? bi tek Kimi mi yaptı hata? ya da kasıtlı mı yaptığını düşünüyosunuz? formula 1 de böyle şeyler oluyo ve bu daha önce Kimi'nin başınada geldi. hatta kimi'ye takım arkadaşı bile çarptı zamanında ama tabi o Kimi. hiç bi zaman vıdı vıdı etmez. olur böyle şeyler der geçer. zaten insanların derdide sutilden çok kimi'yi karalamak sanırım. bu kazadan en az sutil kadar belki daha fazla Kimi zararlı çıktı.. he ayrıca Kimi, Sutil'den özürde dilemiş.. ceza alacağınıda zannetmiyorum.

  7. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    neyse artık.. bunun gibi başka yarışlarda yada geçen sezon olduğu gibi belçika'da harikalar yaratırken izleriz umarım.

  8. yalçın aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    bnece çok saçma varmı böle bişey ya sanki bilerek yapılmış evet yağmurlu yerde kuru lastiklerle yerinde olyan bi fren yappılmış olablir am cezada saçmalık ozaman alonsoda nick h. çarptı hadi ceza verilsin bu olay sadece yarışın sonunda olduğu için bu kadar büyüdü ve çok üzüldüm sutil içinde puanlar hakketmişti

  9. Evet 2001 Brezilya.

  10. ceza falan gelceği yok yaa saçma bişey bu. Alonso papazı buldu o zaman kaç kere çarptı bilmiorum. Orda sutil deil, massa da olsa gidicekti hamiltonda olsa gidicekti. Sanki aa bu sutil beni yenemez yediremem, bi şöle aracın kontrolünü kaybedeyim de çarpim mi dedi…

  11. Erhan bahsettiğin yarış 2001 Brezilya olması lazım diye hatırlıyorum.

  12. Verstappen 2001 de Montoya ilk yarışını kazanacakken arkadan bindirmişti. Böyle bir küfrü bir tek o zaman sallamıştım. Bununla 2 oldu. Ama Raikkonen de suç aramakta yanlış. Aracın arkası koptu kontralar verdi neredeyse topluyordu aracı ama maalesef çarptı. Yarış kazası bu art niyet aramak yanlış.

  13. Mclaren`ci arkadaslar Kimi`den neden bu kadar nefret ediyosunuz? daha iki sene oncesine kadar tek kahramaniniz Kimi degilmiydi? ayip ayip.. Bir Rai taraftari olarak bende bu kazadan Kimi`den cok Sutil`e uzuldum ama eminim Rai hepimizden cok uzulmustur..

  14. tolga soydan avatarı

    hatalarnı biz kabul ediyorz hatta ben kendim çok sevmeme rağmen eleştiriyorum.gerçekler var ama cumartesi günü çko ciddi bi kaza geçirmişti.

  15. cezaa alınca cok rahatlıycak başta hamilton massa kubica ve diğerleri.. ama alsa bile haal f1 in bi numarasıı böle bişey içinde alcaksa cezayııı yazık diyorum hemde cok yazık..

  16. Arkadaşım problem falan farketmez nerede problem vardı boynunda.Boynunun iyi olmaması geçlmesini açıklayamaz.Ayrıca her sözede bir kılıf buluyorsunuz maşallah.Kiminin hatalar yaptığı gerçeğini görmek istemiyorsunuz.Yok şanssızlık yok sorun vardı yok bu yok su.

  17. Kardeşim bende onu diyorum işte.Vuran taraf suçlu.Ama burada spin atmaktan suçlu değil ıslak yerde fren yapmaktan suçlu ve bir adamın sezonunu en ihtişamlı yarışında 4.lüğünü mahvediyor.

  18. Ecem öğrenmesi gereken birşey diyorsunda sen 2007 Monzayı izlede geçiş nasıl izlenirmiş öğren.Çok sevdiğin Kimiyi nasıl geçtiğini izle.Körü körüne yorum yapacağına biraz objektif yorumlar kat

  19. tolga soydan avatarı

    McLaren01 sanki sutil mclarene vursa siz bişey demiceksiniz.olsun sutil diğer yarışlara bakarız mmı diyeceksiniz.

  20. artık bu zorlu yarıs geride kaldıı.. diğer yarıslardaa Kimiyi izliycez. nası oluyomus pilotluk görücezz . hamilton ın öğrenmesii gerek çokk şey war dahaa

  21. Bakın arkadaslar orada sutili takip ederken aracın arkasını katbetti toparlamak içn ugraştı ama önünde kimiye yakın olan sutil vardı ve durduramadan arkadan vurdu ben burda kiminin çok da büyük bir haatsı oldugunu düşünmüyorum tabi ıslak yerden fren yapması bir hatadır.

  22. hızlanması acısından diyorum oraya nası hızlı girdiğinii hepimiz gördükk .. bidee yerler tam kurumamıştıı zor toparladıı arabayııı … sankii bilerek vurduu yaa ceza diyolarr off inanamıorum !

  23. Kimiye Sutil çarpsaydı burda sükünetli davranan Kimicilerin laflarını duymak isterim.uyuzdan başlar küfüre kadar giderdi herhalde.

  24. tolga soydan avatarı

    aralarında 1 sny fark var nerdeyse atak yapmadı ki kimi.kimi geç fren yapamazmı gayet normal biyerde frenledi fakat ıslak zemin üzerinde bastı.kontralarla topladı ama çarptı malesef.sutili de tebrik etmek lazım iyi sürdü bugn

  25. Bir dakika Kimi nerede risk almış onu anlamadım ben orada bir geçiş pozisyonu yok ki…

  26. ne cezasından bahsediyoo bunlarr. yok artık yaa şaka gibi resmenn adam bilerek yaptıı sankiiii kimi risk aldıı sadece bunu yapmak zorundaydııı puan acısından onun ne halde olduğunuu bilen warmıı aranızdaa umarım bi acıklama yapar. ayrıca tahsinn kendii bilmez kelimesinin de ne kadar kötü olduğunu anladığına sevindim..

  27. tolga soydan avatarı

    force indiaya bak ceza verilsinmiş.yarış kazası bu bilerek yapılmış bişey sanki.

  28. o virajda tek hata yapan isim raikkonendi ayrıca bu hataları bugün bir çok kez tekrarladı kendini bilmez biraz ağır oldu farkındayım ama çok dengesizce bir hata oldu o.

  29. ömer doğan avatarı

    tek kelimeyle talihsizlik şassızlığın bukadarına pes hem kimi hemde sutil için gerçekten çok üzüldüm

  30. hey allahım ya Tahsın Emre. Görmedinmi? Kimi'nin Islak yerdeki frenajla birlikte kontrolu sağlamak için kontralarını daha ne yapıcaktıki? yada ne yapabilirdi? Sırf yorum olsun diye Yorum yapma birader.

  31. yarışın kahramanı rahatlıkla 4.olacakken kendini bilmez raikkonen geldi ve adamın yarışını berbat etti 🙁

  32. Aferin sana Sutil helal olsun. Sen git şampiyonanın en gerisindeki takımın aracını al 4.lüğe çıkar, şans mans olabilir ama başarı başarıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir