Vettel Pole Pozisyonu, "RB8'in Aklanması" Olarak Görüyor

yazar:

kategori:

Red Bull, Montreal’deki hafta sonu öncesinde FIA’dan uyarı almış ve taban tasarımını değiştirmek zorunda kalmıştı ki sonrasında fren kanalı ve tekerlek göbeğinde de değişiklik yapmaları istenmişti.

Bu değişikliklerin ardından Vettel, Gilles Villeneuve Pisti’nde Cumartesi gününün en hızlısı oldu ve yarınki yarışa ilk cepten başlama hakkını elde etti.

Vettel: “Aracı değiştirdik. (Tabandaki) deliği kapatmak zorundaydık. Deliksiz de çok iyi çalışıyor gibiydi”

“Bütün farkı yaratan sadece bir delik değil. Bir öyle, bir böyle olması üzücü. Performans konusunda hiç çekincemiz olmadı”

“Performansa büyük bir darbe vuracağından endişe etmedik. Delik olmadan da iyi bir gün oldu; keyif aldım”

Hafta sonunda aracı yeniden düzenleme konusunda zamanla yarışmalarının ardından Vettel, pole pozisyonu farklı almasına şaşırdığını da belirtti.

Vettel: “Tepki süremiz pek fazla değildi. Ne tip bir programı takip edeceğimize bağlıydı işler. Kendi işimize odaklanıyorduk ve önemli olan da buydu”

“Sıralamada her turdan azamisini elde etmeye çalıştık. Her çıkışımızda da gelişiyorduk. Arkadaki adamlarla arayı açmak biraz sürpriz oldu.”

“Bu pistte böylesi büyük bir fark yaratmak genelde çok zordur. Bu yüzden çok mutluyum”


Yorumlar

  1. Ben sana espri yaptım demedim zeka abidesi dedimki ":)" işaretimden niyetimi anlayamadın mı ? Bu işaret komik olup olmamak değil yazdıklarımda ciddi değildim anlamına geliyor. Ha bu arada Sanas yorum beğendirmek zorunda değilim !

  2. Niyetini anlayamadım çünkü yazdığın zerre kadar komik değildi.

    Komedi terk.

  3. Sonundaki " 🙂 " işaretinden de niyetimi anlayamadın mı ? Mantık mezunu !

  4. Önceden Redbull un yenilikleri, güncellemeleri illegal olarak görülüp yasaklandığında Newey in aracı yavaşlıyordu. Ama bu sene Newey asıl güncellemeyi kendi yapmış gibi. Güncellemeleri illegal görülüp kaldırıldıkça araç hızlanıyor 🙂 Böylelikle şikayet edile edile parçalar yasaklandıkça RB8 mükemmel formuna ulaşacak :p

  5. Ben de onun senin avukatlığına ihtiyacı olmadığını düşünüyorum.

  6. Pole pozisyonu "RB8'in aklanması"… Hımmm… O halde pole gelmeseydi alınacak sonuç "RB8'in haklanması" mı olacaktı.

  7. Vettelin senin hükmünde olgunlaştığına inanmana ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum.

  8. Vettel ne zaman o parmakla poz vermeyi bırakır o zaman olgunlaştığına hükmedebiliriz.Alonso da gençliğinde artistik sevinmeler yapıyordu ama artık daha olgun seviniyor.Bu bence aşama göstergesi…

  9. aklanmak mı? saçma bir düşünce. yeni getirdiğiniz güncelleştirmeler işe yaradı demek ki? belki de o yasaklananlar olmasa 0.3 yerine 0.4 saniye fark atacaktınız

  10. Ferrari%100 avatarı

    Bence yine yasaklanacak bir yeri vardır RB8'in yine bir şeyi yasakladı diye haber çılarsa ben şaşmam

  11. sayın trf1 yönetimi benim yorumumla beraber bu malın yorumunu da silersiniz umarım çünkü arkadaş bizimle aynı oksijeni soluyor ama daha sonra içeride ne yapıyorsa bn bilemedim ağzından bi tane mantıkla uyumlu bi laf çıkmıyor, embesil, gerizekalı seni..küfür senin ne haddine mal

  12. Her zamanki gibi kusursuz dun adamım Takım zor süreçlerden geçti alınan sonuç her şeye değdi. Takım arkadaşına attığı fark muazzam 0,6 s ben bu kadar olmasını beklemiyordum şahsen. Takım burası için güncellemeler hazırlıyordu zaten ve burada da açık ara önde ilk sırayı almamız her şeyin yolun da gittiğini gösteriyor. Umarım yarın her iki pilotla iyi puanlar alırız. Bu sezon istikrar ve ikinci pilotun markalarda ki şampiyonluk için payı çok büyük.

  13. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    %100 aklandığınızı düşünmüyorum. O takımda nüvi olduğu sürece kimse de düşünmeyecektir emin olun

  14. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Mutlu olma kardeşim Mutlu olma ins start anında o samp duvarina carparsidna yaris disi kaldiginda evde parti vericem herkesi cagiracam eve yeter arkadas 2 sene samp oldu s. g birazda bizim adamlar kazansın yeter o parmagi 2 senedir cektirdin bize bas git. arkadasim yarısda bu kadar rahat olamıcaksın bu adam sıralamada ayrı bir güçlü bir şey kullanıyor bence bu kadar fark olmaması lazım bencede…. Goricez yarınki Start' da >>>>>>>>>>>>> işini bitiriçekler Sayın Vettel >>>>>>>>>>>

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir