Vettel, Yeni Araç İle Şeytanın Bacağını Fena Kırdı

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel Scuderia Toro Rosso’nun bu hafta sonu tanıttığı yeni aracıyla beşinciliği kazanarak takımına dört değerli puan getirdi.

"Bugün yarış aşırı derecede zorluydu, özellikle startta bütün pist yağmurla dolmuşken çok fazla spreyleme oldu." dedi Vettel. "Ancak pist kurumaya başladığında çok güçlüydük ve farkı ortaya koyan da buydu. Sezonun ilk puanını Monaco’da yeni araçla kazanmak harika. Aracı anlayıp tüm haftasonu boyunca geliştirmek için çalışan takıma çok teşekkür ediyorum. Bir özel teşekkür de mükemmel pit stop gerçekleştirerek beni iki sıra öne taşıyanlar için. Bu puanlar mekanikerlerimizden biri olan ve uzun süredir takımda bulunan, bugün son yarışına katılarak takımdan ayrılacak olan Gaggio için güzel bir hediye,bu akşam onun için güzel bir parti yaplacak."

Sebastian Bourdais yarış dışı kalması üzerine bir kaç yorumda bulundu: "Koşullar çok zorluydu. Suyla dolu zeminde geçiş lastikleriyle araç kullanmak hiç kolay değildi. Benim kazama gelirsek David pistten çıkmıştı. Bazı nedenlerden dolayı,yağmurun daha sonra kesilmiş görünmesine rağmen o noktada pistte çok fazla su vardı, sarı bayrakları gördüğümde kaçmaya çalıştım ama arka tarafın hakimiyetini kaybettim."

Takım patronu Franz Tost ise şunları ekledi: "Beşinci sıra, dört puan, yeni araç ve Monaco! Muhteşem! Heyecanlı bir yarıştı özellikle de başlangıçtaki olağanüstü zor koşullar altında tamamen kontrol altında bir aracı varken Vettel inanılmaz bir yarış  çıkardı. Daha sonra kuru zemin lastikerine geçtiğinde pistteki en hızlı isimlerden biriydi. Bu başarıyı yeni bir araçla, Formula1 de ilk kez piste çıktığı Monaco GP’sinde elde etmesi muhteşem! Takım yeni araçla harika bir iş çıkardı özellikle de perşembe günü çok parlak geçmemesine rağmen. Son iki gün boyunca araca yeni bir set-up verildi dolayısıyla mühendisleri ve tüm takımı muhteşem bir iş çıkardıkları için kutluyorum. Bourdais içinse David ona çarpınca aracın hakimiyetini kaybetti. Ancak neler yapabileceğini göstermesi için önümüzde daha bir çok yarış var."


Yorumlar

  1. ilk biz gördük kimse kapmaya çalışmasın:) bmw vermez ama mclarende görmek isterim.redbull dışında kubica nın yanında görmekte güzel olur.

  2. 2006 yılındaki bmw ile ilk yarışında amerika gp de 5. oldu. japonya 2007 de ilk 5 e girdi. tıpkı raikkonen in 2001 deki sauber de yaptığı yarışlara benziyor. o zamanlarda kimi o araçla en hızlı tur zamanını yaparak dikkatleri üzerine çekmişti. vettel de kimi gibi gerçek bir yetenek. altındaki mütevazi araçla neler yapıyor. gelecekte 3 büyük takıma gelmesi muhtemel bir pilottur. şu anda büyük tecrübe kazanıyor. ayrıca yaşı çok genç. geleceğin şampiyon adayı olacaktır kesinlikle.

  3. istanbul parkta imza dağıtırken I'm think you are next schumi dedim Vettele, gözleri parladı 😀 Go vettel 🙂

  4. Vettelde ışık görüyorum 🙂 Çok sempatik biri

  5. yalçın aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    tebrikler vettel geleceğin yıldızı kimiden sonra umarım sen gelirisn 🙂

  6. Herkese kapak yaptı Vettel. O kadar olaylı yarışta gıcır araca çizik bile yaptırmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir