Massa Kendisine Kızgın

yazar:

kategori:

Yarışın başlarında güçlü performans sergileyen Massa ilk virajın çıkışında attığı spin nedeniyle 12. sıraya kadar geriledi ve lastiklerine zarar verdi.

Massa “1. virajdaki hatam nedeniyle kendime kızgınım. En hızlı grup ile bağlantıyı kaybettim ve ardından lastiklerim çok fazla titremeye başladı ve erken pit yapmak zorunda kaldım. Ardından sıradaki bölümü uzun tutmaya çalıştım ve tekrar pit yapmamayı umuyordum. Ancak sonlara doğru 2. kez pite girmek zorunda kaldım çünkü neredeyse tamamiyle kaybetmeye başlamıştık.” dedi.

Yarışın 2. bölümü için Massa, daha iyi bir stratejiyle bir sıra kazanabileceklerini ancak aracın performansından memnun kaldığını söyledi.

Massa “Belki son piti biraz öne alsaydık Kobayashi’nin önünde çıkabilirdim ancak çok fazla şey değişmezdi. Hayal kırıklığı yaşıyorum çünkü asıl rakiplerimize karşı rekabetçi olduğumuzu gösterdik. Artık onlarla mücadele edecek yerdeyim ve bir kaç yarış önce durum böyle değildi.”

“10.luk tabi ki potansiyelimizi yansıtmıyor. Artık bu yönde devam etmek hayati olacak. Zirve mücadelesi verdiğimiz bir hafta sonu oldu ve aracı her alanda geliştirdik. Bu sezonun geri kalanı için güven verecek.” dedi.


Yorumlar

  1. Massa, kanada da çok iyi bir iş çıkardı ve sürüş anlamında f2012 ye ayak uydurduğu kesin. Takım massayı 6-7 tur önce pite alsaydı daha üst sıralarda bitirebilirdi. Spin olayına gelince, F2012 yi süper yumuşak lastiklerle çok zorladı ve spin kaçınılmaz oldu. Rosberg'i geçişi çok iyiydi.

  2. massama isyan edenler adamın değerini bilmeyendir ğer alonzo buradaysa bu massanın sayesindendir adam hep alonzonun rakiplerini tutuyo kanadada buttonu tuttu bıraksaydı peki yarış kızışıp bir zirve ortağı daha olurdu ulan dingiller yaşasın massa bu sefer sabrımı taşırma çık podyumuna dostum valenciada bol şanslar benim kırmızılı gülüm

  3. Bu zamana kadar desteklediğim, sabırla karşıladığım beni bile koparıp attı yahu. Luca'nın yerinde olsam bu yarışla birlikte almıştım koltuğu elinden. Hep aynı gösterdik lafları neyi gösterdin arkadaşım o spin yakışıyor mu lider olabilecek bir pilota. Bu adam düşmüş kalitesi yerlerde sürünüyor artık bir daha da birşey olmaz bundan. En olmadık yerde olmayacak şeyi genç'ler yapar e yuhh yani.
    Sadece yerine iyi bir alternatif yok şuan handikap bu. Söylenti isimler yeterli değil. Takım artık gizliden fabrika test pilotlarını mı deniyor napıyorsa yapsın artık.
    Böyle bi Massa ile böyle bir sezon da takım 3. 4. bile olamayacak.

  4. 2010 sezonunun başında ferrari alonso için tazminatıda ödeyip raikkonenin yerine massayı yollasaydı suan ferrrariyi kimse tutamazdı.ama ferraride olsaydı raikkonen alonsonun arkasında 2.pilot olucağını düsünüyorum ve massa gibi deneme tahtası yaparlar adamı.

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Çok güzel başladı.Rosbergi güzel bir atakla geçti.Malesef gerisi gelmedi.Zaten tüy gibi hassas olan kırmızı lastiklerin o talihsiz spinden sonra hayır getirmeyeceği aşikardı.Sağlık olsun.İnşallah bir daha ki sefere.Diğer takımların 2.pilotları da çeşitli şanssızlıklar yaşadı.Mekanik sorunlarımızın olmaması sevindiricidir.

    Massanın aracın performansından memnun olması çok iyi.Ön grupla mücadele edebilecek yerde olduğunu bilmesi de ayrıca motivasyon olmuştur.Tabi bunları söylemesinde en önemli etken Alonsonun düştüğü durumdur.Eğer Alonso bu yarışı iyi bir stratjiyle podyumda tamamlasaydı ne Massa böyle konuşabilirdi ne de basın böyle sessiz kalırdı.Brezilya basını dahi isyan ederdi.

  6. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Allah'ın Aşkına Git Artık.

  7. Ferrari%100 avatarı

    Ah be Massa ne bu talihsizlik sende be kardeşim biz Massa podyuma çıkacak derken sen spin attın olacak şey değil bu
    Valensiada mutlaka podyumda olman lazım yok bidersin bu takımdan 2012 sezonu sonunda
    Valensiada podyum şart dikkatli sürmelisin

  8. hala massayı savunanların olması ilginç 2 sezon (2010-2011) + 7 yarış 44 yarış sonuç=nanay gülüm nanay.yarıştan önce massanın podyum yapacağını rosberg ve webberi geçeceğini söyleyenler 2.5 yıldır aslan massa kaplan massa diyenler nerde bende tersini ddia etmiştim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir