Raikkonen Başlangıç Yerine Lanet Ediyor

yazar:

kategori:

Tek pit stopla yarışan Lotus sürücüsü Romain Grosjean yarışı 2. sırada tamamlarken Raikkonen 12. sıradan başladığı yarışta ancak 8. olabildi.

Raikkonen “Araç sıralamalara göre yarışta biraz daha iyiydi. Bir kaç kez birilerinin arkasında takılı kaldım. DRS alanı çok uzun değildi ve önünüzdeki araç da DRS açıyordu mücadele etmek zor oluyor. Biraz daha iyi şeyler yapma şansımız vardı ancak sonuç olarak istediğimiz gibi olmadı.”

“Puanlar kazandık ve bu, özellikle bu sezonda her zaman iyidir. Dünkü sıralamalarımız mükemmel değildi bu yüzden yapmamız gereken daha çok iş oldu. Yukarılarda başlarsanız daha iyi sonuçlar alabilirsiniz. Sıradaki yarışta bunu yapmaya çalışacağız.” dedi.

 


Yorumlar

  1. En silik yarışımızdı malesef.
    Rosberg perez ve webbere geçilmesi kabul edilemezdi.
    Tabi sorunlar yaşamış olabilir ama bu sorunların çözūlmesi için takımı zorlamalı.
    Bu arada sezon başından beri direksiyon problemini çōzemeyen Lotusa teessüflerimi iletiyorum.

    Son olarak bizim oğlandan kimsenin şüphesi olmasın.
    Bu kadar çabuk Kiminin yetenegine olan inancımızı kaybedemeyiz.Schumi geri döndüğünden beri istediğini yapamıyor ama onu sahiplenen bir taraftar kitlesi var.
    Ben Kimiye olan inancımı 2009 da yitirmemiştim o da gereğini yaptı benim size tavsiyem umudunuzu kesmeyin pişman olmayın.

  2. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    aynen RENAULT ta bi problem olduğunu düşünmüyorum bende royal hunt ta katılıyorum raikonenin bence zorlamamasından kaynaklanan bi saorun çaylak neler yapıyor elindeki aracla size göre tabii raikonen ne sıralamada nede yarışta gereken performansı veremedi neyse raikonen inşallah kendine gelir ve güzel yarışlar cıkar bundan sonra bu yarışta grosjean den çok hoşuma giden tek olay o nankör Alonsonun 1. likten 5 liğe düşmesi dahada düşecek ettiği açıklamaların bedelini ödüyor Sonuna Kadar >>RENAULT F1 TEAM<<

  3. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    🙂

  4. Bence Lotus'un Kimi üzerinde ki düşünceleri yanlış. Lotus Kimi'yi yanlış özellikte değerlendiriyor. O'na bir Button yumuşaklığında araç sürüp aynı zamanda Hamilton misali saldırması bekleniyor ama bu lastiklerle bu düzenle ikisi bir arada malesef mümkün değil. Nasıl yaparlar ne ederler bilmiyorum ama bir şekilde sıralama performasını geliştirmeli. Ondan sonra da lastik idaresinden feragat ederek yarış temposunu arttırmalı ondan sonra Kimi eğer ki düşük performans sergilerse tamam eleştirelim ama yok diğer türlü adam durduk yere direksiyon sorunu-diferansiyel sorunu vs varken eleştiriliyorsa ben orada dur derim o zaman
    Eleştiren düşünecek Hamilton direksiyonundan şikayet etmiş mi hiç Vettel yada Alonso sonuçta direksiyon pilotun araçla olan bağını sağlıyor ve eğer bu bağda sorun varsa adam ne yapsın bence iyi bile idare ediyor…

  5. Adama sen daha hoşlanacağı bir direksiyon hissiyatı vereme adam ne yapsın.
    Lotus'un önde ki günleri bitmeye yakın bence. Sezon içi ikinci gelişim paketi dönemine pek birşey kalmadı gittikçe gerileyecekler büyük ihtimal.
    Son iki yarıştır Lotus araçları öndekiler ile arkadakilerin arasına bariyer oluyor yoksa daha yakın bir grid izleyebileceğiz.

  6. arkdasım sen su avatarını degıstırımısın hem her yorumunda raikkonene laf atıyorsun hem de resmını kullanıyorsun sacmalıga bak elestırını anlarım ama her yorumda mı asagılayan ıbareler kullanılır

  7. gelişim yok sezon başındaki araç teknik yenilik yok. rbr ve ferrarinin teknik yenilik haberleri gırla.bu yarış hava sıcaklığı yüksekti lotusun istediği gibiydi 2 hamurda yumuşak lastik olunca lotusa cuk diye oturdu o kadar.lotusun başarılı olması için bu 2 faktörün bir araya gelmesi gerekiyor.

  8. Çakma taraftar, hadi iki dön şöyle kıvırta kıvırta, alkış tutuyoruz bak sana 🙂

  9. grosjean'ın liderden 2.5 saniye farkla 2. olduğu bir yarışta bu gelişim muhabbetleri nerden çıkıyor anlayamadım? lotus gayet de iyi gelişiyor çoğuna sorarsanız hala griddeki en hızlı araç lotus.

    raikkonen bu yarışta sıralamalarda da, yarış performansı olarak da kötüydü. aynen geçen yarışta olduğu gibi. grosjean çaylak değilde tecrübeli bir pilot olup 3 kez podyuma çıkabilecekken yarış dışı kalmasaydı şampiyonada en kötü 3. idi. böyle bir araca da sezon içi gelişim göstermiyor denemez.

  10. Sezon başında bu takımın en büyük handikabının Sezon içi gelişim olduğunu söylemiştim. Öyle de oluyor. Raikkonen için bir alıştırma dönemi olacaktır Lotus. Çünkü şampiyonluk kazanabilecek bir ekip değil Lotus(Takım olarak).

  11. başlangıç yerine lanet ederken birazda pistin kirli tarafından kalkış yaptığı için lanet ediyor.cünkü izlerseniz startı kimi baya bi patinajda kalıyor.eğer temiz tarafta kalksaydı 1-2 sıra kazanabilirdi.

    lotusun acilen bir seyler denemesi ve yapması lazım.suan lotus pistteki en iyi 5.araç haftasonları antremanlarda hiç bi parca denemiyorlar.1-2 yarış daha bu böyle giderse puan alma mücadelesine dönüsür yarışlar.

    ve raikkonenin bu performansı maximum performansı daha iyisi olamaz.araçta denge,diferansiyel.direksiyon sorunları var unutmayın bunu.

  12. lotus bu gelısım hızıyla 5.lıkten oteye gecemz artık eger mercedes, red bull, ferrarı ya da mclarenden bırı hata yapmazsa.her yarıs aracta sorun cıkıyor. bunlar aracı urettıler, sezon basında tekerlerı taktılar hala arac oyle devam edıyor sanırım.

  13. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Lotus'un tek pit stop tercihi aracın dengesizliğinden kaynaklanıyor. Nasıl olsa araç hızlı değil, tek pitle sıra kazanalım dediler ama pek tutmadı.

    Böyle olunca Kimi de gerçek hızını bulamıyor. Hem araç sorunlu hem lastikler…

  14. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    başlangıç yerine neden lanet ediyorsun kii zaten orda başlamayı hak eden sensin 🙁

  15. İşte o durumda Kimi ye diyeceklerki Webber,Perez pite girdi biraz zorla gibisinden hakikaten daha kendini vermiyor yarışlara yada ben öyle hissediyorum.Eski Kimi yok ne yazık ki yok…

  16. Hep aynı laflar Kimi ya yeter bizde sıkıldık artık tamam sorunlar var,Pirelli senin gibi agresif pilotlar için sorun ama artık birazda kendine gel lütfen..

  17. tur zamanlarında anlamsız sapmalar oluştu, doğru düzgün 3 sektörü birden adam gibi atamadı, lastikleri koruma adına çok fazla kastı, webber,perez ve rosbergi pit çıkışındaki turda son düzlükte geçmeliydi

  18. Bu yaris iyi degildi Kimi..

  19. kimi hızlı pilot.hızlı ve geçişe müsait pistlerde herkesten 1 pit fazla yapacak uçuşa geçecek ve muhteşem bir sonuç alacak çin ve kanada bunu gösterdi umarım bunu lotusda anlamıştır.

  20. perez nerden başladı.. adam uçtu gitti … yarış performansın kötüydü malesef…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir