2012 Kanada GP'de Görülen Teknik Yenilikler

yazar:

kategori:

Ferrari F2012 – Yeni Egzoz

Kanada’da Ferrari, Red Bull, Sauber, Force India, Toro Rosso’nun ardından McLaren tarzındaki egzoz çözümünü kullananlar kevranına katıldı. Bazı yönlerden de Maranello kökenli takım, karoserin dışını alçaktan besleyen orijinal 2012 çözümüne geri döndü. Cuma günü Montreal’de Massa ve Alonso, art arda çeşitli kıyaslamalar yaptılar ve iki pilot da hem sıralama hem de yarışta bu düzeni kullandı.

 

Red Bull RB8 – Düzenlenmiş Taban

Monako GP sonrasında FIA, tabanda arka lastiklerin önündeki delikle 8küçük resim) ilgili Red Bull’dan değişiklik yapmasını istemişti ki Kanada’da RB8’in o bölümünün görünüşü yukarıdaki resimde yer alıyor. Montreal’de RB8, Ferrari F2012’deki gibi ince yarıklara bile sahip değildi. Red Bull, Valensiya’da yapılacak olan gelecek yarış Avrupa GP için tamamen yeni bir taban hazırlayacak.

 

Red Bull RB8 – Yasaklanan Tekerlek Göbeği

Red Bull, Teknik Kurallar’ın 3.15 maddesine aykırı bir bir tasarıma sahip bu tekerlek göbeğinde değişiklikler yapmak zorunda kaldı ki bu düzeni ilk olarak İspanya GP’de görmüştük. Bu resimde merkez göbeğin deliklere sahip olduğunu görebiliyorsunuz. Hava, fren kanalları ve tambur üzerinden disk ve kalipere ulaşıyor; sonra bahsi geçen deliklere yöneliyor. Bu şekilde lastiklerle jant arasındaki ısı transferi aza indiriliyor; aynı zamanda tekerlek içindeki kontrolsüz hava akışı düşürülüyor. Ama FIA, bu düzeni sadece soğutma değil, bunun yanında aerodinamik avantaj sağlamak için kullandığı kararına vardı ve takımdan değişiklik yapmasını istedi.


Yorumlar

  1. nerde lotussss nerde bu devletttt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir