Schumacher'in Bitmeyen Talihsizliği Okları Mercedes'e Çevirdi

yazar:

kategori:

2012 şampiyonluk şansı daha şimdiden büyük darbe gören ve kendisi de artık bu durumu kabul eden Alman pilot, Pazar günü Kanada’da bu sefer DRS arıza nedeniyle yarış dışı kaldı.

Force India’nın eski pilotu Adrian Sutil: “Sorunların sadece bir pilotu etkilemesini anlamak zor”

“Puanlarını Nico’nunki (Rosberg) ile kıyasladığınızda fark önemli ölçüde.”

Mercedes Takım Patronu Ross Brawn ise kendilerinin Schumacher’den ancak özür dileyebileceklerini belirtti.

Schumacher de kendisine farklı muamele yapıldığına inanmadığını ifade etti.

Bild’e konuşan Schumacher: “Böyle bir şey olmadığına %100 inanıyorum.”

Auto Motor und Sport’a konuşan Ross Brawn: “Ferrari’deki yıllarımda tam tersiydi. O zaman Michael’ı kolladığımız, takım arkadaşına daha azını verdiğimiz söylenirdi.”

“Elbette bunlar saçmalık. Bir takım, iki pilotuna da her zaman aynısını vermeye çalışır. Sadece bir taraf etkileniyorsa bu ancak kaderle ilgilidir.”

Schumacher’in Mercedes ile olan anlaşması bu sene sonunda bitiyor ve mevcut sorunlar, görüşmeler öncesinde bir engel gibi duruyor.

Sutil: “Açıkçası yardımı olmaz. Bir noktada sizin motivasyonunuzu etkileyebilir. Ve bu gerçekleşirse, ne kadar güçlü olduğunuzun önemi kalmaz.”

“Ama daha yarış var ve işler tersine dönebilir.”


Yorumlar

  1. Yakup ERCAN avatarı

    Yaw Schumi gitbi gusül filan al. mundar mundar mı çıkıyon yarışa. Yoksa bu adamlar sana kelek mi yapıyor.

  2. 2009 daki sahte rüzgara kapıldı geldi gördü ve de gidecek.Mercedes bu potansiyelin üstüne çıkar mı çıkar ama Schumiyi görecek miyiz o muamma.Bu talihsizlikler zinciriyle bu sene son olur gibi.Bu sene yaşananlarda yapılan hatalarda da yaşanan talihsizliklerde de Mercedesi suçlamamak lazım.Schuminin kariyeri Japonya 2006 da sona erdi.Ondan sonra şans dediğimiz faktör resmen onu terketti.Yaşananlar ardında art niyet aramak yanlış olur.Söylenecek tek bir kelime var o da şanssızlık.

  3. De bakalım, gün ola harman ola.

  4. Merak ediyorum Schumacher'in yarışa nasıl motive olmasını bekliyorlar. Adamın aracında çıkmayan sorun kalmadı adam hala sabırla yarışacağım diye uğraşıyor. Bu kadar sorundan sonra gridde tepkisini en sert şekilde ortaya koymayacak bir Kimi var bir de Schumacher. Kimi de Mclaren döneminde ilk anlardan itibaren yavaş yavaş alıştığı için sorunlara onunda sesi çıkmaz ama çıkıp Hamilton-Alonso-Vettel in başına böyle şeyler gelse o zaman neler olur ne açıklamalar yapılır aslında gerçekten de merak ediyorum…

  5. adamı alatacak duruma getirdiniz be yazıklar olsun valla mercedes.raikkonenden sonra sumi ve buttona sempati duyuyorum çok dürüst ve işini yapan pilotlar sadece.

  6. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Sumi'nin herkese gereken cevabı vereceği günü sabırla bekliyorum artık..Bu sezon efsanem galibiyet alıcaktır,ben buna inanıyorum..Araçda bu potensiyel,bu hız var,ama şu sorunlar hep gölge düşürüyor araca..Bu sorunlar sumi'nin motivasyonunuda düşürmez inş,çok üzgündü bu sefer çünkü,ama o bunun altından kalkacak ve başarılı olucak inş,performansında sorun yok çünkü,araç sorun çıkarttı hep,bir tek catalunya da hatası vardı o da olsun adamın başına gelmeyen kalmadı..Ben montreal'in son nokta olduğuna inanıyorum,inş haklı çıkarım ve sorunlar burda biter,efsanemizin sorunsuz başarılı bir şekilde geçirceği yarışlar bizi bekler diye ümit ediyorum..Zaten Mercedes de rezil oluyor artık ve sumi'nin fanlarının sayısını düşündügümüzde bu mercedes için cidden büyük bir kayıp olabilir,çünkü %90 nımız mgp ye çok büyük cephe aldık,bu olay insanlırın alacağı araca kadar doğru orantıyla etki eder diye düşünüyorum ben..

  7. Evet arkadaşlar Mercedes GP'den beklenen açıklama geldi.Michael'in aracının bundan sonra daha az arıza vermesi için ''B'' şasisine geçileceğini ve sorunların tamamen ortadan kalkacağını söylediler. Takım bundan sonra Michael'in aracında,hammedisinin Türkiye'den ithal edilen Porselen karbon şasi yerine halis muhlis Alman Odunu kullanılacağını belirrti.

  8. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    MGP Schumi'nin Aracında Malzemeden FalaÇalıyor Herhalde.

    Neredeyse Her Yarış Arıza Çıkartıyor Araç

  9. vedat özkan avatarı

    çok iyimsersin evliya gibi adamsın vesselam:)

  10. Kimse pilotuna kasti olarak hele ki bu derece bir art niyet faaliyeti gütmez. Bu isim de normal bir isim değil.
    Altından kalkılabilecek şeyler değil bunlar. Ok'lar kendilerine döndükçe hatalar azalmaz, artar sabırla karşılamak lazım.
    İnsanlar aşırı sevgiden dolayı gözlerini karartıyorlar malesef. Komplo teorileri havalarda uçuşuyor.

  11. kadir güneş avatarı
    kadir güneş

    monakodaki polden sora bu hafta sonunu merakla bekliyodum pistin en başarılı ismiydi schumacher ama gel gör ki artık mercedesin saboteyide ileri geçti şumi bıraksın die uğraşyolar gibime gelyo önce sıralamalarda hızlı tur attırmadılar 9 başladı daha iyi bir yer mümkünken sora bir arıza daha ve yine yarış dışı şumi bnce artık başka takımı webberin ferrariye gitme ihtimalini düşününce red bul şumi için bnce bir tercih olmalı ki efsane dayanıklı bir araçla neler yapılabilceğini ispatlasın vettelle gzl bi ikili olsunlar çekişmeleri çok efsane olabilir bnce tabi ferrariye dönme ihtimali yok alonso ordayken bnce

  12. DreamOfWinD  avatarı

    Schumacher'in artık mercedes'te yarışmasını istemiyorum. Ya başka iyi bir takıma geçmeli ya da tekrar sporu bırakmalı. Bende üzülüyorum bu duruma taraftarlarda. Mercedes çıkıpta adil davranıyoruz diyemez artık bence.

  13. vedat özkan avatarı

    talihsizlik mi? !!!

  14. Bütün dikkatlerin Schuminin üzerinde olması, bizim deyimlerimizle göze gelmesi yada nazar değmesi olarak nitelendirilebilir.
    Ayrıca gerçekten doğada yaşanan ve yapılanların herzaman bir aks-ı vardır.
    İyi ve kötü duyguların karmaşıklığı Schuminin ruh halinide etkiliyor, aklına gelen başına geliyor maalesef çoğu zaman.

    Bu arada sutil hazır kıta bekliyorum mesajınıda vermiş sanırım.

  15. Bir takımın kendi pilotuna bilerek kötü ya da sorun çıkaracak bir araç verebileceğini hiç düşünmedim. Fakat bu yaşanan şeyler kötü talihle de açıklanacak şeyler değil. Basitçe bir pilotunuza çok odaklanır ve diğerine az odaklanırsanız sonuç bu olur. Schumi 3 sezondur Mercedeste, bir kendisinin yaşadığı sorunlara bakın bir de takım arkadaşının sorunlarına bakın gerçek ortaya çıkacaktır.

    Ben kendimi bir Formula1 bağımlısı olduğumu düşünürdüm. Gel gör ki bu takımın saçmalıkları yüzünden artık ne sıralamalar ne de yarışlar umrumda olmuyor. Umarım Schumi de yakında terkeder su saçma takımı.

  16. Schumacher'in Bitmeyen Talihsizliği Okları Mercedes'e Çevirdi

    Pun intended

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir