Ecclestone Müşteri Araçları Fikrine Açık

yazar:

kategori:

Gelecekte büyük takımların üçüncü araçla yarışacağı söylentilerinin ardından Ecclestone bu fikrin gerçekleşeceği konusunda şüpheleri olduğunu söylüor.

Ancak Ecclestone, küçük takımların bir sene önceki otomobilleri satın alarak yarışabilecekleri fikrini ortaya koyuyor. Bu durum küçük takımlara finansal açıdan fayda sağlamanın dışında gridin de daha rekabetçi olmasını sağlayabilir.  

Formula 1’de üçüncü araçların olma ihtimali sorulduğunda Ecclestone, “Bunun olabileceğini sanmıyorum. Ama bazı küçük takımların büyük takımlardan önceki sene kullanılan araçları satın aldığını görmek isterim. Belki bu araçlarda birer çaylak yarıştırırlar.”

Ecclestone planın 2013’te hayata geçirilebileceğini düşünüyor: “Bunun olmasını isterim. Bazı takımlar şimdi aldıklarından daha iyi sonuçlar alır ve daha az harcamış olurlar.”

Formula 1 takımları bugünlerde FIA ile maliyetlerin azaltılması konusunda yeni önlemleri tartışıyor. Taraflar arasında son toplantı bu hafta sonu Valensiya’da gerçekleştirildi.

Ecclestone son olarak, “Bugün Alonso ile Vettel GP2 aracının içinde, daha az harcama yapılan bir araçta, sizlere aynı şovu sergileyebilirler.” diyor.

 

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir