McLaren Pitstoplarda En Hızlısı Olduğunu Kanıtlamak İstiyor

yazar:

kategori:

Yoğun çalışmaların ardından McLaren Sportif Sorumlusu Sam Michael, pitstop konusunda ekibinin referans olabileceğini ifade etti. Daha önceki açıklamalarında Michael, belli bir süreyi yakalamaları halinde takımına bira ısmarlama sözü vermişti.

Kanada’da en hızlı pitstopa imza atan takımı için Michael: “Birçok donanım üzerine çalıştık; ayrıca ekipteki kişiler üzerine de. Yeni tekerlek somunlarını, daha çabuk bırakan kaldıraçları ve ışık sistemlerini getirdik. Yani donanım açısından ileri yönde iyi bir adım atıldı”

“Ayrıca ekipteki kişileri de değiştirdik. Son üç yarışta kadroyu sabitledik. Şimdi antrenmanda pitstopları 2,5 saniye ortalama ile yapıyoruz. Burada da ortalama 3 saniyenin altında kalabiliriz ki bu, diğer takımların hepsinden iyi. Montreal’de gösterdiğimiz tempo, bunu destekliyor.”

McLaren’in Montreal’deki pitstop avantajı, debriyaj sorunları nedeniyle pek dikkat çekmedi ama Michael, Valensiya’da daha iyi anlaşılacaklarına inanıyor.

Michael: “Debriyajı bırakmada bazı sorunlar yaşadık ama sorunlara rağmen ortala en hızlı pitstop derecelerimiz, en hızlısından sadece 0,2 saniye yavaş. Montreal’de her şey yolunda gitseydi, ortalama herkesten 0,7 saniye daha hızlı olabilirdik.”

“Bu yüzden adamların çok geliştiğinde şüphe yok. Köşeyi geçtiler; güvenleri artıyor ve umarım avantajını kullanmayı bu yarışta başarırız”


Yorumlar

  1. pit ekibi bu sene sakar ve dikkatsiz

    aksine pitte kaybedilenleri hamilton geri alıyor tebrik etmek lazım.

  2. Arkanızdayım her zamanki gibi. Güveniyorum size. Ama bu deb sorunu sezon sonuna kadar devam edebilir.

  3. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Mc Laren'in alt sınırı 4 saniye… Daha aşağı öekmek istedikleri her 1 milisaniye için 0,2 veriyorlar…

  4. Yusuf  Hitay avatarı

    aman hızlı olmasın, lastiği takmayı unutursunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir